2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés után, miniszterelnöki találkozó előtt

Hosz  |  2011. 06. 01., 09:12

A május 31-i értekezlet fókuszába a múlt heti választmányi ülés tapasztalatainak összegzése mellett az aktuális helyzet értékelése, illetve a június 2-i miniszterelnöki - szakszervezeti találkozó került. Az ügyvezetés tárgyalt a következő hetek szervezeti - és sporteseményeiről is. A munakértekezletet Czövek János elnök és Bazsik István megbízott főtitkár vezette...

Először a május 25-i választmányi ülés tapasztalatait beszélte meg az ügyvezetés. Elhangzott, hogy a Hosz továbbra is együtt menetel a többi fegyveres és rendvédelmi szakszervezettel, az egységes sztrájkbizottsággal. Czövek János elnök hozzátette: június 2-án, a miniszterelnökkel való találkozó után döntünk a következő lépésekről.

Lippai Csaba alelnök arról tájékoztatta a megjelent ügyvivőket és képviselti titkárokat, hogy a nemzetközi szervezetek közül az Euromil, illetve vezetése továbbra is támogatja törekvéseinket.

Az elhangzott vélemények között többen is megfogalmazták: a kormány tervei nem tolerálhatók, hiszen elvennék a szerzett jogainkat, emellett nem veszik figyelembe az esélyegyenlőséget sem, sőt, azok súlyosan diszkriminatívak. Hatékonyabá és aktívabbá kellene füzni kapcsolatainkat a civil szakszervezetekkel!

A következő időszak eseményei között Lippai Csaba alelnök – a 20 év 20 program rendezvénysorozat szervező bizottságának vezetőjeként – a június 11-i horgászversenyről, a június 23-i kispályás focitornáról, valamint a június 30-július 2 közötti, Gödön megrendezendő alapszervezeti vezetők találkozójáról tájékoztatott. Ezt követően pedig Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező a május 28-i Sóbri kalandparki rendezvényről, valamint a horgászverseny, a kispályás focitorna és a július 9-i ceglédi és tatabányai aquaparki családi napok előkészületiről adott hasznos szervezési információkat. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.