2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Czövek János vezeti a sztrájkbizottságot

Hosz  |  2011. 06. 03., 15:56

Szakszervezetünk elnökét, Czövek Jánost választotta vezetőjének a fegyveres és rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottsága. A szavazásra a belügyminiszterrel zajlott egész napos egyeztetéseket követően került sor, mivel a bizottság korábbi vezetőjének, Árok Kornélnak június 2-ig, a kormányfővel folytatott tárgyalásig szólt a mandátuma. A Hosz elnökének mandátuma június 6-ig, Orbán Viktorral történő következő találkozóig szól. A június 3-i tárgyalásokról az alábbiakban olvashatnak...

A délelőtti, szakszervezetek részvételével zajlott egyeztetést követően délután újra dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint - most először - a HM kabinetfőnök, dr. Szarka Gábor részvételével tárgyaltunk. A május 25-i választmányi ülésen is megtárgyalt dokumentumot pontosították a kormány és a szakszervezetek delegációi. A nyugállományúak kérdésében az álláspontok megmerevedtek, az aktívak esetében pedig az életpálya-modell kialakításával párhuzamosan zajlanak tovább a tárgyalások. A szakszervezetek megkérték a KIM vezetőit, hogy június 10-ig ismertessék az egységes életpálya-modell részleteit.

A felek megállapodtak abban, hogy az érintett szakszervezetek hétfőig - június 6-ig - meghozzák a szükséges testületi döntéseket.

Az egyeztetett dokumentum a hétvégét követően újra a miniszterelnök elé kerül. Orbán Viktorral az előzetes tervek szerint június 6-án találkozunk újra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.