2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Czövek János vezeti a sztrájkbizottságot

Hosz  |  2011. 06. 03., 15:56

Szakszervezetünk elnökét, Czövek Jánost választotta vezetőjének a fegyveres és rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottsága. A szavazásra a belügyminiszterrel zajlott egész napos egyeztetéseket követően került sor, mivel a bizottság korábbi vezetőjének, Árok Kornélnak június 2-ig, a kormányfővel folytatott tárgyalásig szólt a mandátuma. A Hosz elnökének mandátuma június 6-ig, Orbán Viktorral történő következő találkozóig szól. A június 3-i tárgyalásokról az alábbiakban olvashatnak...

A délelőtti, szakszervezetek részvételével zajlott egyeztetést követően délután újra dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint - most először - a HM kabinetfőnök, dr. Szarka Gábor részvételével tárgyaltunk. A május 25-i választmányi ülésen is megtárgyalt dokumentumot pontosították a kormány és a szakszervezetek delegációi. A nyugállományúak kérdésében az álláspontok megmerevedtek, az aktívak esetében pedig az életpálya-modell kialakításával párhuzamosan zajlanak tovább a tárgyalások. A szakszervezetek megkérték a KIM vezetőit, hogy június 10-ig ismertessék az egységes életpálya-modell részleteit.

A felek megállapodtak abban, hogy az érintett szakszervezetek hétfőig - június 6-ig - meghozzák a szükséges testületi döntéseket.

Az egyeztetett dokumentum a hétvégét követően újra a miniszterelnök elé kerül. Orbán Viktorral az előzetes tervek szerint június 6-án találkozunk újra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.