2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Czövek János vezeti a sztrájkbizottságot

Hosz  |  2011. 06. 03., 15:56

Szakszervezetünk elnökét, Czövek Jánost választotta vezetőjének a fegyveres és rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottsága. A szavazásra a belügyminiszterrel zajlott egész napos egyeztetéseket követően került sor, mivel a bizottság korábbi vezetőjének, Árok Kornélnak június 2-ig, a kormányfővel folytatott tárgyalásig szólt a mandátuma. A Hosz elnökének mandátuma június 6-ig, Orbán Viktorral történő következő találkozóig szól. A június 3-i tárgyalásokról az alábbiakban olvashatnak...

A délelőtti, szakszervezetek részvételével zajlott egyeztetést követően délután újra dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint - most először - a HM kabinetfőnök, dr. Szarka Gábor részvételével tárgyaltunk. A május 25-i választmányi ülésen is megtárgyalt dokumentumot pontosították a kormány és a szakszervezetek delegációi. A nyugállományúak kérdésében az álláspontok megmerevedtek, az aktívak esetében pedig az életpálya-modell kialakításával párhuzamosan zajlanak tovább a tárgyalások. A szakszervezetek megkérték a KIM vezetőit, hogy június 10-ig ismertessék az egységes életpálya-modell részleteit.

A felek megállapodtak abban, hogy az érintett szakszervezetek hétfőig - június 6-ig - meghozzák a szükséges testületi döntéseket.

Az egyeztetett dokumentum a hétvégét követően újra a miniszterelnök elé kerül. Orbán Viktorral az előzetes tervek szerint június 6-án találkozunk újra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.