2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz nem fogadja el, nem támogatja és tudomásul sem veszi a kormányzati elképzelést

Hosz  |  2011. 06. 06., 08:57

A döntéshozó fórum elején Czövek János elnök ismertette az elmúlt napok tárgyalási történéseit, majd a kormány legutóbbi ajánlatáról tárgyaltak az elnökség tagjai. Rövid bevezető után minden elnökségi tag elmondta az általa képviseltek véleményét, ami után a következő álláspontot foglalta el a Hosz elnöksége: A Hosz nem fogad el, nem támogat és tudomásul sem vesz olyan kormányzati elképzelést, amely a már nyugállományú, illetve az aktív katonák megszerzett jogait megvonja, csorbítja vagy korlátozza...

A tárgyalásokon szakszervezetünk azonban a továbbiakban is részt kíván venni, véleményét kifejteni az aktív állományt érintő életpálya-modell, illetmény-, előmeneteli- és nyugdíjrendszer kialakítása során. A Hosz az állomány, a tagság követeléseinek nyomatékosítása érdekében minden törvényes eszközt felhasznál a jövőben is.

A Magyar Honvédség állománya a haza védelme, valamint az országgyülés és a kormány által deklarált nemzetközi szerepvállalás érdekében feladatait maradéktalanul ellátja. Az ehhez kapcsolódó feltételek biztosítása, a személyi állomány jogainak megőrzése és megbecsülése az állam feladata.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.