2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz nem fogadja el, nem támogatja és tudomásul sem veszi a kormányzati elképzelést

Hosz  |  2011. 06. 06., 08:57

A döntéshozó fórum elején Czövek János elnök ismertette az elmúlt napok tárgyalási történéseit, majd a kormány legutóbbi ajánlatáról tárgyaltak az elnökség tagjai. Rövid bevezető után minden elnökségi tag elmondta az általa képviseltek véleményét, ami után a következő álláspontot foglalta el a Hosz elnöksége: A Hosz nem fogad el, nem támogat és tudomásul sem vesz olyan kormányzati elképzelést, amely a már nyugállományú, illetve az aktív katonák megszerzett jogait megvonja, csorbítja vagy korlátozza...

A tárgyalásokon szakszervezetünk azonban a továbbiakban is részt kíván venni, véleményét kifejteni az aktív állományt érintő életpálya-modell, illetmény-, előmeneteli- és nyugdíjrendszer kialakítása során. A Hosz az állomány, a tagság követeléseinek nyomatékosítása érdekében minden törvényes eszközt felhasznál a jövőben is.

A Magyar Honvédség állománya a haza védelme, valamint az országgyülés és a kormány által deklarált nemzetközi szerepvállalás érdekében feladatait maradéktalanul ellátja. Az ehhez kapcsolódó feltételek biztosítása, a személyi állomány jogainak megőrzése és megbecsülése az állam feladata.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.