2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres volt a június 16-i demonstráció

Hosz  |  2011. 06. 16., 10:02

Több száz autó és több ezer gyalogos demonstráló vett részt a Honvédszakszervezet (Hosz) szervezésében az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) által meghirdetett ,,Dudálj velünk!\" címet viselő autós forgalomlassító tiltakozáson, s ezzel sikeresnek tartjuk a Hosz részvételét - mondta honlapunknak a demonstráció utáni első információkat összegezve dr. Mészáros Melinda alelnök...

Mint ismeretes a szakszervezetek azt követelték a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben, még a döntések előtt. A demonstrációs felhíváshoz a hivatásos állomány szolgálati nyugdíjrendszerének tervezett megszüntetése elleni tiltakozásként a Honvédszakszervezet is csatlakozott.

Tisztségviselőink és tagjaink szinte minden megyeszékhelyen jelen voltak. Június 16-án tizenöt megyeszékhelyen autós figyelemfelhívó demonstrációt tartottunk, négy megyeközpontban pedig tüntetések is voltak. A ,,Dudálj velünk" címet viselő akciónap során, a fővárosban is mintegy száz gyalogos és harminc ,,Hosz"-os, ,,BEOSZ"-os autóval demonstráltunk a Hősök tere - Andrássy út - Károly körút - Kossuth Lajos utca - Erzsébet híd - Döbrentei tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere útvonalon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.