2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter és Árok Kornél Nyílt levele

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:28

A június 15-i Hosz sajtóközleményre reagálva Kónya Péter és Árok Kornél nyílt levelet fogalmazott a Hosz elnökségének. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Nyílt Levél a HOSZ Elnökségéhez! 

Tisztelt Elnökség! Tisztelt Czövek János Elnök Úr!

Nem a Bohócforradalomtól és annak szervezőitől kellene elhatárolódnotok, mondvacsinált indokokkal, kellő miniszteri támogatással, hanem a hivatásos, szerződéses, és nyugállományú katonákat képviselve, végre szakszervezeti vezetőként kellene viselkednetek és tevékenykednetek.

   Sajnálom, hogy kiadott közleményetekben sem érzitek az önellentmondást. Minket vádoltok politikai indíttatással, és háttércélokkal. Teszitek mindezt úgy, hogy gyávaságotokat takargatva, segítséget egy vezető kormány politikustól, a honvédelmi minisztertől kértek és kaptok.

Mi nem csinálunk mást, csak nem tettük fel mindkét kezünket az első dorgáló- fenyegető szóra, hanem következetesen munkánkkal védjük a törvényekben garantált jogainkat, a Hivatásunk Védelmében.

  Jó lenne, ha végre tisztában lennétek azzal, mi a különbség politikai tevékenység, pártpolitikai tevékenység és szakszervezet-politikai tevékenység között!

  Nem az a dezertálás, amit néhány napja Orbán Viktor miniszterelnök úr annak nevezett, hanem az, amit, Ti csináltok! Tevékenységünket - mint szakszervezeti vezetőknek - nem a miniszterelnöknek, nem a kormányszóvivőnek és nem valamelyik miniszternek kell megítélnie, hanem a tagságunknak, azoknak, akiket képviselünk, akik minket megválasztanak, vagy éppen leváltanak!

   Remélem a tagság haladéktalanul lépni fog és nem úgy, hogy lábával szavazva kilép a szakszervezetből, hanem úgy, hogy végre megfelelő vezetőket választ, olyanokat, akik becsülettel, katonához és az esküjükhöz méltóan képviselik őket, ha kell tüzön-vízen át!

Budapest, 2011. június 15.

Kónya Péter hivatásos katona,

az FRDÉSZ elnöke,

 a Honvédszakszervezet alapító tagja,

 ,,Bohócforradalmár”

 

Valamint, a közleménnyel egyetértve:

 

Árok Kornél tüzoltó,

A HTFSZ elnöke,

,,Bohócforradalmár”

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.