2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter és Árok Kornél Nyílt levele

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:28

A június 15-i Hosz sajtóközleményre reagálva Kónya Péter és Árok Kornél nyílt levelet fogalmazott a Hosz elnökségének. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Nyílt Levél a HOSZ Elnökségéhez! 

Tisztelt Elnökség! Tisztelt Czövek János Elnök Úr!

Nem a Bohócforradalomtól és annak szervezőitől kellene elhatárolódnotok, mondvacsinált indokokkal, kellő miniszteri támogatással, hanem a hivatásos, szerződéses, és nyugállományú katonákat képviselve, végre szakszervezeti vezetőként kellene viselkednetek és tevékenykednetek.

   Sajnálom, hogy kiadott közleményetekben sem érzitek az önellentmondást. Minket vádoltok politikai indíttatással, és háttércélokkal. Teszitek mindezt úgy, hogy gyávaságotokat takargatva, segítséget egy vezető kormány politikustól, a honvédelmi minisztertől kértek és kaptok.

Mi nem csinálunk mást, csak nem tettük fel mindkét kezünket az első dorgáló- fenyegető szóra, hanem következetesen munkánkkal védjük a törvényekben garantált jogainkat, a Hivatásunk Védelmében.

  Jó lenne, ha végre tisztában lennétek azzal, mi a különbség politikai tevékenység, pártpolitikai tevékenység és szakszervezet-politikai tevékenység között!

  Nem az a dezertálás, amit néhány napja Orbán Viktor miniszterelnök úr annak nevezett, hanem az, amit, Ti csináltok! Tevékenységünket - mint szakszervezeti vezetőknek - nem a miniszterelnöknek, nem a kormányszóvivőnek és nem valamelyik miniszternek kell megítélnie, hanem a tagságunknak, azoknak, akiket képviselünk, akik minket megválasztanak, vagy éppen leváltanak!

   Remélem a tagság haladéktalanul lépni fog és nem úgy, hogy lábával szavazva kilép a szakszervezetből, hanem úgy, hogy végre megfelelő vezetőket választ, olyanokat, akik becsülettel, katonához és az esküjükhöz méltóan képviselik őket, ha kell tüzön-vízen át!

Budapest, 2011. június 15.

Kónya Péter hivatásos katona,

az FRDÉSZ elnöke,

 a Honvédszakszervezet alapító tagja,

 ,,Bohócforradalmár”

 

Valamint, a közleménnyel egyetértve:

 

Árok Kornél tüzoltó,

A HTFSZ elnöke,

,,Bohócforradalmár”

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.