2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter és Árok Kornél Nyílt levele

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:28

A június 15-i Hosz sajtóközleményre reagálva Kónya Péter és Árok Kornél nyílt levelet fogalmazott a Hosz elnökségének. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Nyílt Levél a HOSZ Elnökségéhez! 

Tisztelt Elnökség! Tisztelt Czövek János Elnök Úr!

Nem a Bohócforradalomtól és annak szervezőitől kellene elhatárolódnotok, mondvacsinált indokokkal, kellő miniszteri támogatással, hanem a hivatásos, szerződéses, és nyugállományú katonákat képviselve, végre szakszervezeti vezetőként kellene viselkednetek és tevékenykednetek.

   Sajnálom, hogy kiadott közleményetekben sem érzitek az önellentmondást. Minket vádoltok politikai indíttatással, és háttércélokkal. Teszitek mindezt úgy, hogy gyávaságotokat takargatva, segítséget egy vezető kormány politikustól, a honvédelmi minisztertől kértek és kaptok.

Mi nem csinálunk mást, csak nem tettük fel mindkét kezünket az első dorgáló- fenyegető szóra, hanem következetesen munkánkkal védjük a törvényekben garantált jogainkat, a Hivatásunk Védelmében.

  Jó lenne, ha végre tisztában lennétek azzal, mi a különbség politikai tevékenység, pártpolitikai tevékenység és szakszervezet-politikai tevékenység között!

  Nem az a dezertálás, amit néhány napja Orbán Viktor miniszterelnök úr annak nevezett, hanem az, amit, Ti csináltok! Tevékenységünket - mint szakszervezeti vezetőknek - nem a miniszterelnöknek, nem a kormányszóvivőnek és nem valamelyik miniszternek kell megítélnie, hanem a tagságunknak, azoknak, akiket képviselünk, akik minket megválasztanak, vagy éppen leváltanak!

   Remélem a tagság haladéktalanul lépni fog és nem úgy, hogy lábával szavazva kilép a szakszervezetből, hanem úgy, hogy végre megfelelő vezetőket választ, olyanokat, akik becsülettel, katonához és az esküjükhöz méltóan képviselik őket, ha kell tüzön-vízen át!

Budapest, 2011. június 15.

Kónya Péter hivatásos katona,

az FRDÉSZ elnöke,

 a Honvédszakszervezet alapító tagja,

 ,,Bohócforradalmár”

 

Valamint, a közleménnyel egyetértve:

 

Árok Kornél tüzoltó,

A HTFSZ elnöke,

,,Bohócforradalmár”

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.