2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az MTI írja: A Honvédszakszervezet: a katonákat érintő ügyekben nincs egyetértés a tárcával

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:50

Az állományt érintő ügyekben egyáltalán nincs egyetértés az érdekképviselet és a minisztérium között - mondta dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet (Hosz) alelnöke pénteken az MTI-nek. A szakszervezeti vezető arra reagált, hogy dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt hangoztatta: a tárca és a szakszervezet közösen ítélték el a \"politikai akciónak\" minősített úgynevezett \"bohócforradalmat\"...

 "Az érdekképviselet politikai megnyilvánulásokban valóban nem kíván részt venni, de az állományt érintő ügyekben - a tárca és a Hosz között - egyelőre semmilyen azonosságról nem lehet beszélni" - hangsúlyozta az alelnök.

Mészáros Melinda szerint a szakszervezet azért sem vett részt a csütörtökön a fővárosban tartott rendvédelmis tüntetésen, mert már sokkal előbb elkötelezte magát a szintén június 16-ra meghirdetett, a négy nagy érdek-képviseleti konföderáció által szervezett országos demonstráció mellett, és ezen részt is vettek.

Az alelnök szerint az is tisztázásra szorul a miniszteri nyilatkozat után, hogy valójában a tárcával csak az életpályamodell kialakításáról tárgyalnak, a korkedvezményes nyugdíj ügyében a Belügyminisztérium az illetékes.

Az életpályamodellel kapcsolatban Hende Csaba csütörtök este azt mondta, hogy azt a "kiszámíthatóság és a stabilitás" jellemzi, illetve, hogy a haderőből hamarabb kiváltak a jövőben módot kaphatnak arra, hogy a közszolgálat egy másik területén folytassák a munkát. Mészáros Melinda szerint viszont a tárgyalások még csak most kezdődtek ebben a témában, így egyelőre nem ismertek a modell részletei és a felek véleménye sem ezzel kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.