2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az MTI írja: A Honvédszakszervezet: a katonákat érintő ügyekben nincs egyetértés a tárcával

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:50

Az állományt érintő ügyekben egyáltalán nincs egyetértés az érdekképviselet és a minisztérium között - mondta dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet (Hosz) alelnöke pénteken az MTI-nek. A szakszervezeti vezető arra reagált, hogy dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt hangoztatta: a tárca és a szakszervezet közösen ítélték el a \"politikai akciónak\" minősített úgynevezett \"bohócforradalmat\"...

 "Az érdekképviselet politikai megnyilvánulásokban valóban nem kíván részt venni, de az állományt érintő ügyekben - a tárca és a Hosz között - egyelőre semmilyen azonosságról nem lehet beszélni" - hangsúlyozta az alelnök.

Mészáros Melinda szerint a szakszervezet azért sem vett részt a csütörtökön a fővárosban tartott rendvédelmis tüntetésen, mert már sokkal előbb elkötelezte magát a szintén június 16-ra meghirdetett, a négy nagy érdek-képviseleti konföderáció által szervezett országos demonstráció mellett, és ezen részt is vettek.

Az alelnök szerint az is tisztázásra szorul a miniszteri nyilatkozat után, hogy valójában a tárcával csak az életpályamodell kialakításáról tárgyalnak, a korkedvezményes nyugdíj ügyében a Belügyminisztérium az illetékes.

Az életpályamodellel kapcsolatban Hende Csaba csütörtök este azt mondta, hogy azt a "kiszámíthatóság és a stabilitás" jellemzi, illetve, hogy a haderőből hamarabb kiváltak a jövőben módot kaphatnak arra, hogy a közszolgálat egy másik területén folytassák a munkát. Mészáros Melinda szerint viszont a tárgyalások még csak most kezdődtek ebben a témában, így egyelőre nem ismertek a modell részletei és a felek véleménye sem ezzel kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.