2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés az életpálya-modellről

Hosz  |  2011. 06. 20., 15:44

Ahogy azt korábban már jeleztük, június 20-án a Hosz és a HM között megkezdődtek az életpálya-modellel kapcsolatos egyeztetések. A honvédelmi miniszter tájékoztatása szerint a katonák életpálya-modelljét július 15-ig kell kidolgozni. A Hosz azt kérte Hende Csaba szakminisztertől, hogy részt vehessünk a kidolgozói feladatokban, illetve véleményezhessük is az eddig kidolgozott szakanyagot. Szakszervezetünk azt várja, hogy a HM kabinetfőnöke – még e héten – ismertesse meg érdekképviseletünkkel az eddigi kidolgozói tevékenység részleteit…

Miután a Hosz vezető tisztségviselői elmondták, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a katonák, a tárgyalások során a Hosz követelte a HM-től, hogy a keresetpótló juttatások terén vizsgálja felül a hivatásos és a szerződéses állomány tekintetében milyen kiegészítő juttatást tud biztosítani az érintett állomány számára. Az egyeztetések még e héten – dr. Szarka Gábor HM kabinetfőnök részvételével – folytatódnak. Ekkor már a juttatások lehetőségéről és mértékéről is szót váltuk a HM vezetőivel.

Az egyeztetésen Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök képviselték szakszervezetünket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.