2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Monor: Figyelemfelkeltés, forgalomlassítás, főzőcskézés és beszélgetés

Hosz  |  2011. 06. 29., 18:33

Pest megyében, a 4-es főút Üllő és Monor közötti szakaszán, valamint Piliscsaba határában tartottak forgalomlassító demonstrációt. Monor felé legalább negyven, Piliscsabánál jóval kevesebb autó lassította a forgalmat. A Hosz demonstrálói – élükön Lippai Csaba alelnökkel és Bazsik István mb. főtitkárral – Monoron lassították a forgalmat…

A tiltakozók többsége rendőr, börtönőr, tüzoltó, de sok a nyugdíjas rendvédelmi dolgozó is –tájékoztatott a helyszínen Zoltán Gábor (FRSZ) főszervező. Mint mondta, az összes érintett szakszervezet képviselteti magát; többen a "szolgálati nyugdíj nem jutalom"; a "jogbiztonság kétharmaddal eltiporva" táblákat tartották a magasba. A forgalom lelassult ugyan, de torlódás nem volt, az arra haladó autósok nem morgolódtak.

A hangulat kiváló volt, hiszen a 24 órára berendezkedő tiltakozók – a nem éppen nyári időjárási viszonyok között – meleg italt kortyolgattak, főzőcskéztek, beszélgettek és persze a legjobb katona- és rendőrsztorik is elhangzottak.

A nap folyamán egyébként megduplázódott az egyik sávot elfoglaló demonstráló autók száma. Ott volt a demonstrálók között a Hosz csapata is, hiszen Lippai Csaba alelnök, Bazsik István mb. főtitkár, Szendrei Zoltán és Nagy Károly területi ügyvivők, valamint Dr. Kántor Raimund tagozattitkár személyesen is részt vett az akció sikeres lebonyolításában. A szervezők szándékaik szerint csütörtök reggelig kitartottak.

A Hosz Tv július 1-jei különkiadásában egyébként képes beszámolót is láthatnak majd a monori demonstrációról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.