2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a készülő humánstratégiáról

Hosz  |  2011. 06. 29., 20:31

A Honvédszakszervezet képviselői június 27-én és 29-én is egyeztetésen vettek részt a HM Kabinetfőnök Úrnál, melyen részt vett a Humánstratégiai Osztály vezetője is, a Magyar Honvédség 2011-2021. közötti időszakra készülő humánstratégiájáról. A Honvédszakszervezet a rendelkezésére bocsátott munkaanyag (tervezet) megismerését követően több ponton is vitatta a tárca elképzeléseit. A felek között a koncepció több lényeges elemét illetően is jelentős nézet-különbség alakult ki...

Az érdekvédők kifejtették, hogy több kiemelt területeken nem látnak garanciát a szabályozás megvalósíthatóságát illetően (pl. továbbfoglalkoztatás, állás-felajánlási kötelezettség, stb.) és kérték ennek átgondolását, valamint a rendszerbe történő beépítését. További megbeszélésen kívánják tisztázni a jövőben ún. könnyített szolgálatot ellátók foglakoztatási kérdéseit, az ellátandó feladatok körét. Véleményük szerint a teljes személyi állomány részére elfogadható, hosszútávon előre látható és megvalósítható életpálya elfogadása szükséges, mely az érintettek részére előnyösebb feltételeket biztosít (pl. illetmény-rendszer, előmenetel, képzések, elismerések, teljesítményértékelés, lakhatási támogatások, stb. területén) a jelenlegi rendszernél. Ennek érdekében hatás-vizsgálatok elvégzését sürgették, valamint a már elvégzett vizsgálatok, számítások anyagának rendelkezésre bocsátást.

A Honvédszakszervezet – éppen a meglévő véleménybeli különbségek megtárgyalása és javaslatainak benyújtása érdekében – tovább kívánja folytatni a tárgyalásokat.

A felek rögzítették, hogy az egyeztetés következő időpontja: július 4, hétfő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.