2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a készülő humánstratégiáról

Hosz  |  2011. 06. 29., 20:31

A Honvédszakszervezet képviselői június 27-én és 29-én is egyeztetésen vettek részt a HM Kabinetfőnök Úrnál, melyen részt vett a Humánstratégiai Osztály vezetője is, a Magyar Honvédség 2011-2021. közötti időszakra készülő humánstratégiájáról. A Honvédszakszervezet a rendelkezésére bocsátott munkaanyag (tervezet) megismerését követően több ponton is vitatta a tárca elképzeléseit. A felek között a koncepció több lényeges elemét illetően is jelentős nézet-különbség alakult ki...

Az érdekvédők kifejtették, hogy több kiemelt területeken nem látnak garanciát a szabályozás megvalósíthatóságát illetően (pl. továbbfoglalkoztatás, állás-felajánlási kötelezettség, stb.) és kérték ennek átgondolását, valamint a rendszerbe történő beépítését. További megbeszélésen kívánják tisztázni a jövőben ún. könnyített szolgálatot ellátók foglakoztatási kérdéseit, az ellátandó feladatok körét. Véleményük szerint a teljes személyi állomány részére elfogadható, hosszútávon előre látható és megvalósítható életpálya elfogadása szükséges, mely az érintettek részére előnyösebb feltételeket biztosít (pl. illetmény-rendszer, előmenetel, képzések, elismerések, teljesítményértékelés, lakhatási támogatások, stb. területén) a jelenlegi rendszernél. Ennek érdekében hatás-vizsgálatok elvégzését sürgették, valamint a már elvégzett vizsgálatok, számítások anyagának rendelkezésre bocsátást.

A Honvédszakszervezet – éppen a meglévő véleménybeli különbségek megtárgyalása és javaslatainak benyújtása érdekében – tovább kívánja folytatni a tárgyalásokat.

A felek rögzítették, hogy az egyeztetés következő időpontja: július 4, hétfő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.