2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 308 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Afganisztántól Szentendréig

Hosz  |  2011. 07. 05., 16:02

Az aktuális szakszervezet-politikai ügyek és egyeztetések mellett a Hosz - Katonákért Alapítvány közös felhívása, a befektetések és ingatlanok helyzete, a következő időszak érdekvédelmi ügyei, a nyugállományú tagfelvétel, valamint a szeptember 17-i családi nap programja is napirenden szerepelt. A július 5-i elnökségi ülés elején - többek között afganisztáni missziós tapasztalatokkal rendelkező - Pintér Ferenc és Bonyár Zoltán tájékoztatóját hallgathatta meg a döntéshozó fórum... 

Napirend előtt Bonyár Zoltán, majd Pintér Ferenc is elmondta az OMLT kontingensben teljesített szolgálat tapasztalatait. A rendkívül érdekes és színes előadásokat követően - az elnök köszöntő szavai után - a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Az alapszervezeti- és csoportvezetők gödi találkozója után Czövek János az elmúlt pár nap tárgyalásairól tájékoztatott, így az életpálya-modellel kapcsolatos július 4-i egyeztetésről is információkat adott.

 

 

 

 

Ezt követően a Katonákért Alapítvány és a Hosz közös felhívásáról, illetve annak részleteiről, valamint az Alapítvány július 6-i kuratóriumi ülésén szereplő előterjesztésekről is beszélt az elnök.  

A felhívással kapcsolatban több elnökségi tag is megfogalmazta kérdéseit, melyekre - mint elhangzott - szintén a kuratórium döntései adják majd meg a feleleteket.

 

 

 

 

A következő havi érdekvédelmi ügyekkel kapcsolatban dr. Mészáros Melinda alelnök arról tájékozatta a megjelenteket, hogy létrejött a Honvédelmi Társadalmi Tanács, amely a köztársasági elnök MH főparancsnoki teendőinek ellátását segíti majd. Az alakuló ülést július 7-én tartják. Czövek János pedig a július 8-i HÉF ülés előkészületeiről, illetve tervezett napirendi témáiról tájékoztatott. Az is elhangzott, hogy a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság a jövő héten fog ülésezni. 

 

 

A nyugállományú tagok felvételéről szóló döntés során – Czövek János elnök előterjesztésére – Belányi Tibort, Budaházi Lászlót, dr. Balázs Györgyöt, Hajagos Istvánt, Hupka Zoltánt, Illés Zoltánt, Okvátovity Józsefet, Regéczi Józsefet, Répási Tamást, Répásiné Kovács Editet, Sándor Balázst, Tóth Nándort, Vincze Ferencet és Zsérczi Józsefet felvette a Hosz elnöksége.

 

 

 

 

 

A befektetések és ingatlanok május 31-i értékéről szóló tájékozató során dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta: a tavalyi állapothoz képest - a jelentős mértékü árfolyam-ingadozás miatt - jelentős értékvesztéssel számolunk.

Minden költségvetési tétel egyébként időarányos felhasználást mutat, az idei első öt hónapban kb. 30%-os felhasználásnál tartunk - tette hozzá.

 

 

 

 

Az egyebekben elsőként a szeptemberi elnökségi ülés napirendi témáit – közöttük a Hosz elnökségének kongresszusi beszámolójával, illetve a szeptember 17-i jubileumi családi nappal foglalkozó témajavaslatot – fogadták el. Miután Bazsik István mb. főtitkár azt javasolta az elnökségnek, hogy beszéljünk az FRDÉSZ-tagságról, arról döntöttek, hogy július 11-én Kónya Péter FRDÉSZ elnökkel folytatják a téma megvitatását.

 

A ,,20 év 20 program" rendezvénysorozat szeptember 17-i kiemelt eseményéről, a szentendrei családi napról Lippai Csaba alelnök adott tájékoztatást, majd arra kérte a megjelent tisztségviselőket, hogy mérjék fel a várhatóan résztvevő tagjaink és családtagjaink létszámát.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.