2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Afganisztántól Szentendréig

Hosz  |  2011. 07. 05., 16:02

Az aktuális szakszervezet-politikai ügyek és egyeztetések mellett a Hosz - Katonákért Alapítvány közös felhívása, a befektetések és ingatlanok helyzete, a következő időszak érdekvédelmi ügyei, a nyugállományú tagfelvétel, valamint a szeptember 17-i családi nap programja is napirenden szerepelt. A július 5-i elnökségi ülés elején - többek között afganisztáni missziós tapasztalatokkal rendelkező - Pintér Ferenc és Bonyár Zoltán tájékoztatóját hallgathatta meg a döntéshozó fórum... 

Napirend előtt Bonyár Zoltán, majd Pintér Ferenc is elmondta az OMLT kontingensben teljesített szolgálat tapasztalatait. A rendkívül érdekes és színes előadásokat követően - az elnök köszöntő szavai után - a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Az alapszervezeti- és csoportvezetők gödi találkozója után Czövek János az elmúlt pár nap tárgyalásairól tájékoztatott, így az életpálya-modellel kapcsolatos július 4-i egyeztetésről is információkat adott.

 

 

 

 

Ezt követően a Katonákért Alapítvány és a Hosz közös felhívásáról, illetve annak részleteiről, valamint az Alapítvány július 6-i kuratóriumi ülésén szereplő előterjesztésekről is beszélt az elnök.  

A felhívással kapcsolatban több elnökségi tag is megfogalmazta kérdéseit, melyekre - mint elhangzott - szintén a kuratórium döntései adják majd meg a feleleteket.

 

 

 

 

A következő havi érdekvédelmi ügyekkel kapcsolatban dr. Mészáros Melinda alelnök arról tájékozatta a megjelenteket, hogy létrejött a Honvédelmi Társadalmi Tanács, amely a köztársasági elnök MH főparancsnoki teendőinek ellátását segíti majd. Az alakuló ülést július 7-én tartják. Czövek János pedig a július 8-i HÉF ülés előkészületeiről, illetve tervezett napirendi témáiról tájékoztatott. Az is elhangzott, hogy a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság a jövő héten fog ülésezni. 

 

 

A nyugállományú tagok felvételéről szóló döntés során – Czövek János elnök előterjesztésére – Belányi Tibort, Budaházi Lászlót, dr. Balázs Györgyöt, Hajagos Istvánt, Hupka Zoltánt, Illés Zoltánt, Okvátovity Józsefet, Regéczi Józsefet, Répási Tamást, Répásiné Kovács Editet, Sándor Balázst, Tóth Nándort, Vincze Ferencet és Zsérczi Józsefet felvette a Hosz elnöksége.

 

 

 

 

 

A befektetések és ingatlanok május 31-i értékéről szóló tájékozató során dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta: a tavalyi állapothoz képest - a jelentős mértékü árfolyam-ingadozás miatt - jelentős értékvesztéssel számolunk.

Minden költségvetési tétel egyébként időarányos felhasználást mutat, az idei első öt hónapban kb. 30%-os felhasználásnál tartunk - tette hozzá.

 

 

 

 

Az egyebekben elsőként a szeptemberi elnökségi ülés napirendi témáit – közöttük a Hosz elnökségének kongresszusi beszámolójával, illetve a szeptember 17-i jubileumi családi nappal foglalkozó témajavaslatot – fogadták el. Miután Bazsik István mb. főtitkár azt javasolta az elnökségnek, hogy beszéljünk az FRDÉSZ-tagságról, arról döntöttek, hogy július 11-én Kónya Péter FRDÉSZ elnökkel folytatják a téma megvitatását.

 

A ,,20 év 20 program" rendezvénysorozat szeptember 17-i kiemelt eseményéről, a szentendrei családi napról Lippai Csaba alelnök adott tájékoztatást, majd arra kérte a megjelent tisztségviselőket, hogy mérjék fel a várhatóan résztvevő tagjaink és családtagjaink létszámát.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.