2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Afganisztántól Szentendréig

Hosz  |  2011. 07. 05., 16:02

Az aktuális szakszervezet-politikai ügyek és egyeztetések mellett a Hosz - Katonákért Alapítvány közös felhívása, a befektetések és ingatlanok helyzete, a következő időszak érdekvédelmi ügyei, a nyugállományú tagfelvétel, valamint a szeptember 17-i családi nap programja is napirenden szerepelt. A július 5-i elnökségi ülés elején - többek között afganisztáni missziós tapasztalatokkal rendelkező - Pintér Ferenc és Bonyár Zoltán tájékoztatóját hallgathatta meg a döntéshozó fórum... 

Napirend előtt Bonyár Zoltán, majd Pintér Ferenc is elmondta az OMLT kontingensben teljesített szolgálat tapasztalatait. A rendkívül érdekes és színes előadásokat követően - az elnök köszöntő szavai után - a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Az alapszervezeti- és csoportvezetők gödi találkozója után Czövek János az elmúlt pár nap tárgyalásairól tájékoztatott, így az életpálya-modellel kapcsolatos július 4-i egyeztetésről is információkat adott.

 

 

 

 

Ezt követően a Katonákért Alapítvány és a Hosz közös felhívásáról, illetve annak részleteiről, valamint az Alapítvány július 6-i kuratóriumi ülésén szereplő előterjesztésekről is beszélt az elnök.  

A felhívással kapcsolatban több elnökségi tag is megfogalmazta kérdéseit, melyekre - mint elhangzott - szintén a kuratórium döntései adják majd meg a feleleteket.

 

 

 

 

A következő havi érdekvédelmi ügyekkel kapcsolatban dr. Mészáros Melinda alelnök arról tájékozatta a megjelenteket, hogy létrejött a Honvédelmi Társadalmi Tanács, amely a köztársasági elnök MH főparancsnoki teendőinek ellátását segíti majd. Az alakuló ülést július 7-én tartják. Czövek János pedig a július 8-i HÉF ülés előkészületeiről, illetve tervezett napirendi témáiról tájékoztatott. Az is elhangzott, hogy a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság a jövő héten fog ülésezni. 

 

 

A nyugállományú tagok felvételéről szóló döntés során – Czövek János elnök előterjesztésére – Belányi Tibort, Budaházi Lászlót, dr. Balázs Györgyöt, Hajagos Istvánt, Hupka Zoltánt, Illés Zoltánt, Okvátovity Józsefet, Regéczi Józsefet, Répási Tamást, Répásiné Kovács Editet, Sándor Balázst, Tóth Nándort, Vincze Ferencet és Zsérczi Józsefet felvette a Hosz elnöksége.

 

 

 

 

 

A befektetések és ingatlanok május 31-i értékéről szóló tájékozató során dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta: a tavalyi állapothoz képest - a jelentős mértékü árfolyam-ingadozás miatt - jelentős értékvesztéssel számolunk.

Minden költségvetési tétel egyébként időarányos felhasználást mutat, az idei első öt hónapban kb. 30%-os felhasználásnál tartunk - tette hozzá.

 

 

 

 

Az egyebekben elsőként a szeptemberi elnökségi ülés napirendi témáit – közöttük a Hosz elnökségének kongresszusi beszámolójával, illetve a szeptember 17-i jubileumi családi nappal foglalkozó témajavaslatot – fogadták el. Miután Bazsik István mb. főtitkár azt javasolta az elnökségnek, hogy beszéljünk az FRDÉSZ-tagságról, arról döntöttek, hogy július 11-én Kónya Péter FRDÉSZ elnökkel folytatják a téma megvitatását.

 

A ,,20 év 20 program" rendezvénysorozat szeptember 17-i kiemelt eseményéről, a szentendrei családi napról Lippai Csaba alelnök adott tájékoztatást, majd arra kérte a megjelent tisztségviselőket, hogy mérjék fel a várhatóan résztvevő tagjaink és családtagjaink létszámát.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.