2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Afganisztántól Szentendréig

Hosz  |  2011. 07. 05., 16:02

Az aktuális szakszervezet-politikai ügyek és egyeztetések mellett a Hosz - Katonákért Alapítvány közös felhívása, a befektetések és ingatlanok helyzete, a következő időszak érdekvédelmi ügyei, a nyugállományú tagfelvétel, valamint a szeptember 17-i családi nap programja is napirenden szerepelt. A július 5-i elnökségi ülés elején - többek között afganisztáni missziós tapasztalatokkal rendelkező - Pintér Ferenc és Bonyár Zoltán tájékoztatóját hallgathatta meg a döntéshozó fórum... 

Napirend előtt Bonyár Zoltán, majd Pintér Ferenc is elmondta az OMLT kontingensben teljesített szolgálat tapasztalatait. A rendkívül érdekes és színes előadásokat követően - az elnök köszöntő szavai után - a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Az alapszervezeti- és csoportvezetők gödi találkozója után Czövek János az elmúlt pár nap tárgyalásairól tájékoztatott, így az életpálya-modellel kapcsolatos július 4-i egyeztetésről is információkat adott.

 

 

 

 

Ezt követően a Katonákért Alapítvány és a Hosz közös felhívásáról, illetve annak részleteiről, valamint az Alapítvány július 6-i kuratóriumi ülésén szereplő előterjesztésekről is beszélt az elnök.  

A felhívással kapcsolatban több elnökségi tag is megfogalmazta kérdéseit, melyekre - mint elhangzott - szintén a kuratórium döntései adják majd meg a feleleteket.

 

 

 

 

A következő havi érdekvédelmi ügyekkel kapcsolatban dr. Mészáros Melinda alelnök arról tájékozatta a megjelenteket, hogy létrejött a Honvédelmi Társadalmi Tanács, amely a köztársasági elnök MH főparancsnoki teendőinek ellátását segíti majd. Az alakuló ülést július 7-én tartják. Czövek János pedig a július 8-i HÉF ülés előkészületeiről, illetve tervezett napirendi témáiról tájékoztatott. Az is elhangzott, hogy a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság a jövő héten fog ülésezni. 

 

 

A nyugállományú tagok felvételéről szóló döntés során – Czövek János elnök előterjesztésére – Belányi Tibort, Budaházi Lászlót, dr. Balázs Györgyöt, Hajagos Istvánt, Hupka Zoltánt, Illés Zoltánt, Okvátovity Józsefet, Regéczi Józsefet, Répási Tamást, Répásiné Kovács Editet, Sándor Balázst, Tóth Nándort, Vincze Ferencet és Zsérczi Józsefet felvette a Hosz elnöksége.

 

 

 

 

 

A befektetések és ingatlanok május 31-i értékéről szóló tájékozató során dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta: a tavalyi állapothoz képest - a jelentős mértékü árfolyam-ingadozás miatt - jelentős értékvesztéssel számolunk.

Minden költségvetési tétel egyébként időarányos felhasználást mutat, az idei első öt hónapban kb. 30%-os felhasználásnál tartunk - tette hozzá.

 

 

 

 

Az egyebekben elsőként a szeptemberi elnökségi ülés napirendi témáit – közöttük a Hosz elnökségének kongresszusi beszámolójával, illetve a szeptember 17-i jubileumi családi nappal foglalkozó témajavaslatot – fogadták el. Miután Bazsik István mb. főtitkár azt javasolta az elnökségnek, hogy beszéljünk az FRDÉSZ-tagságról, arról döntöttek, hogy július 11-én Kónya Péter FRDÉSZ elnökkel folytatják a téma megvitatását.

 

A ,,20 év 20 program" rendezvénysorozat szeptember 17-i kiemelt eseményéről, a szentendrei családi napról Lippai Csaba alelnök adott tájékoztatást, majd arra kérte a megjelent tisztségviselőket, hogy mérjék fel a várhatóan résztvevő tagjaink és családtagjaink létszámát.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.