2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások életpálya- és nyugdíjügyben - A Hosz álláspontja

Hosz  |  2011. 07. 28., 15:44

Július 27-én a rendvédelmi szakszervezetek képviselői tárgyaláson vettek részt a Belügyminisztériumban, a rendvédelmi életpályamodell, valamint a szolgálati nyugellátás rendszerét érintő kérdésekben...

A Honvédszakszervezet, mint a fegyvereseket tömörítő egyetlen reprezentatív szakszervezet a megbeszélésre nem kapott meghívást, annak ellenére, hogy korábban - tekintettel arra, hogy a BM rendelkezett kormányzati felhatalmazással a tárgyalásokra - a nyugdíjrendszer kérdésében azokon minden alkalommal részt vett. (Nem is volt más lehetősége, hiszen a fenti kérdéskörben minden tárgyalás kizárólag ezen a színtéren folyt!)

Jelenleg ismereteink kizárólag a Hszt. vonatkozásában állnak rendelkezésre (persze hivatalosan nem kaptuk meg, hiszen „nem vonatkozik ránk”), a katonákra vonatkozó Hjt. módosítás nem ismert, erre irányuló kérdéseinkre a HM tárcától nem kaptunk választ.

Érdekképviseletünk a megismert – és főbb elemeiben a korábban tett kormányzati vállalásoktól és kinyilatkoztatásoktól lényegesen kedvezőtlenebb – módosítási elképzeléseket nem tudja elfogadni. Véleményünk szerint a nyugállományú kollégáinkat a korábban felvázolt megszorító elképzelésekhez képest is rosszabb helyzetbe hozhatja a kidolgozott új változat, mind a már nyugdíjasok, mind a még aktív katonák esetében perspektívaként a kilátástalanságot vetíti előre.

A nyugdíj-tárgyalásokat a BM úgy zárta le július 27-én, hogy a katonákról, a korábban ismertektől eltérő változat esetében nem is tárgyalhattunk.

Ki tárgyalhat a katonák ügyében?

Ki rendelkezik rájuk vonatkozóan felhatalmazással?

A kérdésekre mi magunk is kíváncsian várjuk végre a választ.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.