2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások életpálya- és nyugdíjügyben - A Hosz álláspontja

Hosz  |  2011. 07. 28., 15:44

Július 27-én a rendvédelmi szakszervezetek képviselői tárgyaláson vettek részt a Belügyminisztériumban, a rendvédelmi életpályamodell, valamint a szolgálati nyugellátás rendszerét érintő kérdésekben...

A Honvédszakszervezet, mint a fegyvereseket tömörítő egyetlen reprezentatív szakszervezet a megbeszélésre nem kapott meghívást, annak ellenére, hogy korábban - tekintettel arra, hogy a BM rendelkezett kormányzati felhatalmazással a tárgyalásokra - a nyugdíjrendszer kérdésében azokon minden alkalommal részt vett. (Nem is volt más lehetősége, hiszen a fenti kérdéskörben minden tárgyalás kizárólag ezen a színtéren folyt!)

Jelenleg ismereteink kizárólag a Hszt. vonatkozásában állnak rendelkezésre (persze hivatalosan nem kaptuk meg, hiszen „nem vonatkozik ránk”), a katonákra vonatkozó Hjt. módosítás nem ismert, erre irányuló kérdéseinkre a HM tárcától nem kaptunk választ.

Érdekképviseletünk a megismert – és főbb elemeiben a korábban tett kormányzati vállalásoktól és kinyilatkoztatásoktól lényegesen kedvezőtlenebb – módosítási elképzeléseket nem tudja elfogadni. Véleményünk szerint a nyugállományú kollégáinkat a korábban felvázolt megszorító elképzelésekhez képest is rosszabb helyzetbe hozhatja a kidolgozott új változat, mind a már nyugdíjasok, mind a még aktív katonák esetében perspektívaként a kilátástalanságot vetíti előre.

A nyugdíj-tárgyalásokat a BM úgy zárta le július 27-én, hogy a katonákról, a korábban ismertektől eltérő változat esetében nem is tárgyalhattunk.

Ki tárgyalhat a katonák ügyében?

Ki rendelkezik rájuk vonatkozóan felhatalmazással?

A kérdésekre mi magunk is kíváncsian várjuk végre a választ.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.