2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megdöbbentünk a bejelentett létszámleépítés miatt

Hosz  |  2011. 09. 01., 16:26

Szakszervezetünket mélyen megdöbbentette a létszámleépítéssel kapcsolatos tárcabejelentés, hiszen mi nem a létszámcsökkentést tartjuk jó megoldásnak a bürokrácia csökkentésére, a bürokratikus elemek rendszerből való kivezetésére. Célszerűbbnek tartjuk a jog- és hatáskörök átcsoportosításával, a döntési szintek megváltoztatásával, valamint a feladatkörök racionalizálásával az esetlegesen még meglévő, de már szükségtelen elemek túlburjánzásának megszüntetését. A bejelentést követően azonnali tájékoztatást kértünk a kabinetfőnöktől, aki e hét keddjén arról informálta a Hosz-t, hogy az átszervezési feladatok végrehajtását külön HM utasításban szabályozzák majd...

Megtudtuk azt is, hogy amennyiben az átszervezés csoportos létszámleépítést jelent, akkor azt a minisztérium a jogszabályok szerint, a határidők betartásával hajtja majd végre. A létszámcsökkentés az integrált Honvédelmi Minisztériumot, annak háttérintézményeit, illetve az MH ÖHP-t érinti. A leépítés a tényleges csapatszolgálatot ellátó állomány létszámát nem érinti.

Czövek János Hosz elnök és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a szeptember 1-jei találkozó során abban állapodott meg, hogy a szakszervezet által, az átszervezéssel kapcsolatban felszínre hozott problémákat folyamatosan egyeztetni fogják.  

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy szakszervezetünk jogsegélyszolgálata és a szerződéssel rendelkező vidéki irodák jogi tanácsadással állnak tagjaink rendelkezésére, a személyi beszélgetéseken pedig biztosítjuk az érdekképviseletünk részvételét.

Kérjük az érintetteket, tagjainkat, hogy a felmerült gondokat, észrevételeket tisztségviselőink, illetve a központi irodánk címére (iroda@hsz.hu) juttassák el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.