2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megdöbbentünk a bejelentett létszámleépítés miatt

Hosz  |  2011. 09. 01., 16:26

Szakszervezetünket mélyen megdöbbentette a létszámleépítéssel kapcsolatos tárcabejelentés, hiszen mi nem a létszámcsökkentést tartjuk jó megoldásnak a bürokrácia csökkentésére, a bürokratikus elemek rendszerből való kivezetésére. Célszerűbbnek tartjuk a jog- és hatáskörök átcsoportosításával, a döntési szintek megváltoztatásával, valamint a feladatkörök racionalizálásával az esetlegesen még meglévő, de már szükségtelen elemek túlburjánzásának megszüntetését. A bejelentést követően azonnali tájékoztatást kértünk a kabinetfőnöktől, aki e hét keddjén arról informálta a Hosz-t, hogy az átszervezési feladatok végrehajtását külön HM utasításban szabályozzák majd...

Megtudtuk azt is, hogy amennyiben az átszervezés csoportos létszámleépítést jelent, akkor azt a minisztérium a jogszabályok szerint, a határidők betartásával hajtja majd végre. A létszámcsökkentés az integrált Honvédelmi Minisztériumot, annak háttérintézményeit, illetve az MH ÖHP-t érinti. A leépítés a tényleges csapatszolgálatot ellátó állomány létszámát nem érinti.

Czövek János Hosz elnök és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a szeptember 1-jei találkozó során abban állapodott meg, hogy a szakszervezet által, az átszervezéssel kapcsolatban felszínre hozott problémákat folyamatosan egyeztetni fogják.  

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy szakszervezetünk jogsegélyszolgálata és a szerződéssel rendelkező vidéki irodák jogi tanácsadással állnak tagjaink rendelkezésére, a személyi beszélgetéseken pedig biztosítjuk az érdekképviseletünk részvételét.

Kérjük az érintetteket, tagjainkat, hogy a felmerült gondokat, észrevételeket tisztségviselőink, illetve a központi irodánk címére (iroda@hsz.hu) juttassák el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.