2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megdöbbentünk a bejelentett létszámleépítés miatt

Hosz  |  2011. 09. 01., 16:26

Szakszervezetünket mélyen megdöbbentette a létszámleépítéssel kapcsolatos tárcabejelentés, hiszen mi nem a létszámcsökkentést tartjuk jó megoldásnak a bürokrácia csökkentésére, a bürokratikus elemek rendszerből való kivezetésére. Célszerűbbnek tartjuk a jog- és hatáskörök átcsoportosításával, a döntési szintek megváltoztatásával, valamint a feladatkörök racionalizálásával az esetlegesen még meglévő, de már szükségtelen elemek túlburjánzásának megszüntetését. A bejelentést követően azonnali tájékoztatást kértünk a kabinetfőnöktől, aki e hét keddjén arról informálta a Hosz-t, hogy az átszervezési feladatok végrehajtását külön HM utasításban szabályozzák majd...

Megtudtuk azt is, hogy amennyiben az átszervezés csoportos létszámleépítést jelent, akkor azt a minisztérium a jogszabályok szerint, a határidők betartásával hajtja majd végre. A létszámcsökkentés az integrált Honvédelmi Minisztériumot, annak háttérintézményeit, illetve az MH ÖHP-t érinti. A leépítés a tényleges csapatszolgálatot ellátó állomány létszámát nem érinti.

Czövek János Hosz elnök és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a szeptember 1-jei találkozó során abban állapodott meg, hogy a szakszervezet által, az átszervezéssel kapcsolatban felszínre hozott problémákat folyamatosan egyeztetni fogják.  

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy szakszervezetünk jogsegélyszolgálata és a szerződéssel rendelkező vidéki irodák jogi tanácsadással állnak tagjaink rendelkezésére, a személyi beszélgetéseken pedig biztosítjuk az érdekképviseletünk részvételét.

Kérjük az érintetteket, tagjainkat, hogy a felmerült gondokat, észrevételeket tisztségviselőink, illetve a központi irodánk címére (iroda@hsz.hu) juttassák el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.