2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres családi nap Szentendrén

Hosz  |  2011. 09. 19., 08:57

Idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját szakszervezetünk. Ebből az alkalomból jubileumi rendezvénysorozatunk kiemelt eseményét szeptember 17-én bonyolítottuk le. A szentendrei családi nap rendkívül színvonalas sport- kulturális- és szórakoztató programjai után, több mint ezerkettőszáz tagú közönség előtt szelte fel Czövek János Hosz elnök a 4 emeletes születésnapi lúdláb tortát...

Már kora reggel nagy volt a sürgés-forgás, épült a színpad, a tisztségviselők, a központi iroda munkatársai mindent megtettek a tagság színvonalas fogadásáért. A regisztrációs sátornál minden vendég megkapta a többek között szendvicset és ajándéktárgyat is tartalmazó ellátmányát.

A meghívott vendégek megérkezését követően elkezdődött az ünnepi program. Az elmúlt két évtized sikereit többen is méltatták.

Elsőként rendezvényünk müsorvezetője, Frech Zoltán, civilben a Four Fathers énekegyüttes vezetője, a Honvéd Férfikar oszlopos tagja köszöntötte a megjelent közönséget és a meghívott vendégeket. 

Kedves Közönségünk! Azt hiszem, mindenki előtt közismert, hogy egész évben zajlott a ,,20 év 20 program" címü rendezvénysorozatunk, számos színes eseményünk volt már.

Csak néhányat említenék: sajtónap, horgászverseny, Egység Kupa kispályás focitorna. Emellett egy megemlékezés keretében - már az év elején - köszöntöttük alapítóinkat, volt elnökeinket, alelnökeinket, főtitkárainkat is. A programsorozat fénypontjához viszont ma érkeztünk, s úgy tünik az időjárás is kegyes lesz hozzánk! Bejelentem, hogy mai ünnepi rendezvényünk fővédnöke dr. Schmitt Pál köztársasági elnök - mondta a müsorvezető a családi nap elején - mondta a müsorvezető a program elején.

Ezt követően Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke megnyitotta ünnepi rendezvényünket. Az elnök összefogásra szólított fel és megköszönte az alapító tagok, majd minden tisztségviselő és szakszervezeti tag áldozatos munkáját.

A megnyitó után Szegő László dandártábornok, a köztársasági elnök főhadsegédje ismertette dr. Schmitt Pál köztársasági elnök köszöntő levelét.

Vendégeink közül elsőként Dr. Simicskó István, a HM parlamenti államtitkára köszöntötte az ünneplőket. Beszédében az államtitkár elmondta: fontos ez a mai nap, hiszen a 20 év nagy idő. A Hosz akkor hirdetett családi napot, amikor a családok évét ünnepeljük. A család összekötő ereje abban van, hogy Önök közös hivatást gyakorolnak - mondta, majd hozzátette: ez egy olyan felelősség, amely legszebb, hiszen a haza védelméről szól. A társadalom szükséges, hogy elismerje ezt a munkát. A család igazi erejét az összefogás képessége is mutatja.

Emmanuel Jacob Euromil elnök köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a megalakulása után nagyon hamar Euromil tag lett a Hosz. Európa-szerte nagyon sok tisztelője van a magyar katonáknak, tisztelik az eredményeket, a szakszervezeti professzionalizmust. A szolidaritást is tisztelik. Aggodalmunkat fejezzük ki, hiszen manapság nehéz helyzetben vannak a magyar katonák. Bízunk benne, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Erősek vagytok, sok sikert mindenkinek - tette hozzá az Euromil vezetője. A tolmácsolási feladatokat dr. Heiling Ottó, az Euromil ügyvezető elnökségének tagja látta el.

Ezt követően Wim van den Burg, a holland társszakszervezet, az AFMP/FNV elnöke kapott szót. Tíz éve léptünk partneri viszonyba a Hosz-szal. Azóta is sikeres az együttmüködésünk, hiszen láttuk, milyen fejlődésen mentetek keresztül. Az évforduló alkalmas arra, hogy ajándékot adjunk át. Szeretnék átadni egy müvészeti alkotást, mely a 10 éves együttmüködésünket szimbolizálja - mondta a holland szakszervezeti vezető.

Ezt követően Gaskó István, a Liga elnöke köszöntötte a megjelenteket: én még 18 hónapig voltam sorkatona. Sajnos megszünt ez, azóta a misztérium megint körbelengi a katonai tevékenységet. Fontos, hogy a civil társadalom számára is világos legyen, mit tesznek a katonák. A Liga fontosnak tartja, hogy a honvédek megkapják azokat az értékeket, amelyeket megérdemelnek. A Hosz vezetése különböző vérmérséklettel, de már két évtizede mindent elkövetett azért, hogy ezek az értékek elfogadottak legyenek. A katonai élet elismertsége, az életvitel, az életminőség, a család nagyon fontos értékek. Most láthatják, kinek mi a feladata, ez a nap alkalmas arra, hogy a közösségek is megtekinthessék, milyen a katonai élet. Sok erőt, egészséget és kitartást!  

A köszöntők után Sörös István részletesen is felelevenítette az elődök, az alapító tagok áldozatos tevékenységét. A Hosz volt elnöke kivetítő segítségével tette még szemléletesebbé előadását.

Emellett Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter munkáiból nyílt fotókiállítás is a múlt történéseit dolgozta fel. A legénységi étkezdében Czövek János elnök nyitotta meg a fotókiállítást. Elmondta: a fotós több éve kíséri figyelemmel a Hosz életét, köztünk, velünk el, ott van szinte minden eseményen. Miután Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter elmondta, hogyan válogatta a képeket, Dr. Simicskó István méltatta a kiállítási anyagot.

Ezt követően váltásos rendszerben fogyasztotta el minden kedves tagunk, illetve családtagunk a finom ebédet.

A kora délelőttől tartó programsorozat keretében a gyermekek szórakoztatását többek között az ugrálóvár, a rodeobika, valamint a szumó szolgálta. A foglalkoztató programok közül pedig az arcfestés, és a Henna emelkedett ki. 

A családi nap során összemérhették erejüket a résztvevők tollaslabda, kispályás foci, strandröplabda, kosárlabda, lövészet és íjászat sportágakban, de a családi váltóverseny is számos jelentkezőt vonzott. 

A 10 órától 15 óráig zajló tüzoltó-bemutató pedig igazán élvezetes volt, hiszen a budapesti, II. kerületi lánglovagok jóvoltából óriási magasságba emelkedhettek a legbátrabbak.

Sok érdeklődött vonzott a wing-tsun és a kézitusa-bemutató is. Dr. Simicskó István és

Dr. Zöllei Zoltán csapatai igazán kemény és férfias sportágakat mutattak be.

Közben zajlott a tüzoltó-bemutató, majd a szolgáltató sátraink is megkezdték müködésüket. Stratégiai partnereink, a Vodafone Zrt., a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, az Erste Ingatlanlízing Zrt., a SAS befektetési tanácsadó és pénzügyi szolgáltató mellett megjelent a Reintex Kft., a Tradeorg Kft, a Koncsik István vezette Jetfly és Silicon Dreams Kft., valamint Márton Zsolt jóvoltából a Honvéd Kinizsi Se is.

Több mint ezerkettőszázan regisztráltak a jubileumi családi napra, ahol több ismerős, nagyobb és kisebb alapszervezet és csoport is képviseltette magát. Persze a családok és a nyugállományú katonák is szép számban érkeztek.

Katonamotorosok találkozója is sikert aratott.  Noha alapító tagunk, Dobai István egy sajnálatos balatoni baleset miatt most nem lehetett velünk, ám társai - Baranyi Zsolt vezetésével - örömmel tettek eleget a felkérésnek. Az egyesület tagjai 12 motorral - köztük Pannóniával, Kawasakival, Hondával - mentek körbe.

Ezt követően vidám percek következtek, hiszen a Dumaszínház egyik ismert előadója, Dombóvári István lépett fel. ,,Fellépőnk falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani. Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s "Legyünk magasabbak" tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán. Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi.

Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szük esztendőt, amely már-már biblikus metafora. A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a "ne már" és az "inkább hagyd abba" irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta. Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra." A nagy közönségsikert aratott humorista azt is elmondta, hogy ő még volt katona, Kiskőrösön.

Ezt követően a sportversenyek eredményeit hirdette ki a versenybizottság. A tárgynyereményeket, érmeket és okleveleket a Hosz vezető tisztségviselői adták át.

Aztán megérkezett az ünnepi torta, melyet Czövek János elnök szelt fel. A 20 éves születésnap alkalmából érkezett 4 emeletes finom lúdlábtortából mindenkinek jutott.

Ezután igazi zenei élmény következik és persze a rekeszizmokat is kellőképpen megmozgatták a fellépő müvészek. A színpadon ugyanis az Irigy Hónaljmirigy jobbik fele, Sipos Péter (Peti), Kabai László (Laci), Molnár Imre (Imi) és Csarnoki Antal (Atom) szórakoztatta a nagyérdemüt. A Mizu paródiát is elénekelték, s ezt sokan lájkolták is.

Az ünnepi családi program végén a tombolanyeremények is gazdára találtak. Több mint ezerkétszáz jegyet adtak el aktivistáink, ez azt jelenti, hogy minden regisztráló átlag egy darab tombolajegyet vásárolt, összesen tehát mintegy 250.000 Ft támogatást sikerült összegyüjteni arra a nemes célra, mellyel a közelmúltban elhunyt tagjaink, bajtársaink családjait segíti majd a Honvédszakszervezet.

A családi napunk végén nagy tapssal köszönték meg tagjaink az egész napos rendezvényt. Visszajelzéseink szerint mindenki szerencsésen hazaérkezett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.