2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Romák a pálya szélén

Hosz  |  2011. 09. 28., 14:45

Esélyegyenlőségi Tagozata „Romák a pálya szélén - a roma foglalkoztatás aktuális kérdései szakszervezeti perspektívából\" címmel konferenciát szervezett szeptember 27-én Kazincbarcikán, a Hotel Lukács Konferenciatermében. Szakszervezetünket dr. Mészáros Melinda alelnök képviselte…

A társadalmat hatalmas gondok feszítik, melynek az egyik oka, hogy a foglalkoztatásból teljesen kiszorultak a roma munkavállalók. Ezt Tóth Tiborné, a LIGA Szakszervezetek esélyegyenlőségi tagozatának képviselője mondta azon a Kazincbarcikán megrendezett konferencián, mely a roma foglalkoztatás aktuális kérdéseivel foglalkozott. Mint fogalmazott, a LIGA szeretné elérni, hogy a roma emberek visszakerüljenek a munka világába. Terveik megvalósításában segítségükre lehet, hogy a szakszervezeti tömörülésen belül találnak védőnőket, egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, akik a roma gyerekeket a születésüktől a képzésükön át egészen a munka világáig tudják támogatni.

A LIGA első feladata volt, hogy kiépített egy országos segítő hálózatot, melyen belül a segítők képzést kapnak, hogy hogyan lehet elérni a munkához szükséges jogszabályokat és forrásokat. Kiemelte: rendkívül fontos a roma emberek képzése, hiszen a munkaerőpiacon van egy hatalmas tömeg, melyet a képzetlenségük miatt nem tudnak foglalkoztatni. Ezért egy olyan programot is indítottak, mely különösen a szakmunkásképzésre fekteti a hangsúlyt. Ez azért is fontos, mert a romák szakképzése 20 éves lemaradásban van, tette hozzá, hangsúlyozva: első feladatnak a romák szocializációját tartja, mert ha ez megtörténik, sokkal könnyebb lesz a tanulás és a munkavállalás.

Mélyponton a cigányság

Nagy Elemér, a Kazincbarcikai Kisebbségi Önkormányzat elnöke üdvözli a LIGA konferenciáját. Úgy látja, nagyon időszerüek az itt feltett kérdések, ugyanis a cigányság olyan mélyponton van jelenleg, olyan szegények a családok, hogy most már szinte az életükért küzdenek. A munka világából pedig teljesen kiszorították őket. Abban kellene őket segíteni, hogy hozzájussanak a színvonalas oktatáshoz, ami után munkát kaphatnának, javasolta az elnök.

Hivatkozás: www.boon.hu/romak-a-palya-szelen/1801224

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.