2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Romák a pálya szélén

Hosz  |  2011. 09. 28., 14:45

Esélyegyenlőségi Tagozata „Romák a pálya szélén - a roma foglalkoztatás aktuális kérdései szakszervezeti perspektívából\" címmel konferenciát szervezett szeptember 27-én Kazincbarcikán, a Hotel Lukács Konferenciatermében. Szakszervezetünket dr. Mészáros Melinda alelnök képviselte…

A társadalmat hatalmas gondok feszítik, melynek az egyik oka, hogy a foglalkoztatásból teljesen kiszorultak a roma munkavállalók. Ezt Tóth Tiborné, a LIGA Szakszervezetek esélyegyenlőségi tagozatának képviselője mondta azon a Kazincbarcikán megrendezett konferencián, mely a roma foglalkoztatás aktuális kérdéseivel foglalkozott. Mint fogalmazott, a LIGA szeretné elérni, hogy a roma emberek visszakerüljenek a munka világába. Terveik megvalósításában segítségükre lehet, hogy a szakszervezeti tömörülésen belül találnak védőnőket, egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, akik a roma gyerekeket a születésüktől a képzésükön át egészen a munka világáig tudják támogatni.

A LIGA első feladata volt, hogy kiépített egy országos segítő hálózatot, melyen belül a segítők képzést kapnak, hogy hogyan lehet elérni a munkához szükséges jogszabályokat és forrásokat. Kiemelte: rendkívül fontos a roma emberek képzése, hiszen a munkaerőpiacon van egy hatalmas tömeg, melyet a képzetlenségük miatt nem tudnak foglalkoztatni. Ezért egy olyan programot is indítottak, mely különösen a szakmunkásképzésre fekteti a hangsúlyt. Ez azért is fontos, mert a romák szakképzése 20 éves lemaradásban van, tette hozzá, hangsúlyozva: első feladatnak a romák szocializációját tartja, mert ha ez megtörténik, sokkal könnyebb lesz a tanulás és a munkavállalás.

Mélyponton a cigányság

Nagy Elemér, a Kazincbarcikai Kisebbségi Önkormányzat elnöke üdvözli a LIGA konferenciáját. Úgy látja, nagyon időszerüek az itt feltett kérdések, ugyanis a cigányság olyan mélyponton van jelenleg, olyan szegények a családok, hogy most már szinte az életükért küzdenek. A munka világából pedig teljesen kiszorították őket. Abban kellene őket segíteni, hogy hozzájussanak a színvonalas oktatáshoz, ami után munkát kaphatnának, javasolta az elnök.

Hivatkozás: www.boon.hu/romak-a-palya-szelen/1801224

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.