2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csoportos létszámleépítés: Konzultáció a honvédelmi miniszterrel

Hosz  |  2011. 09. 30., 13:31

A csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó konzultáción vettek részt szeptember 27-én a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének (Hodosz) képviselői. Miután tájékoztatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket, Hende Csaba honvdelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti- és létszám racionalizálásának feladatairól tájékoztatott. Elmondta, hogy a szervezési tevékenység október 15-én indul és 2012. április 30-ig fejeződik be. Az egyeztetésen Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök képviselte szakszervezetünket...

A konzultáción elhangzott, hogy a HM és a háttérintézmények esetében mintegy ezer beosztást racionalizálnak. A honvédelmi tárca vezetője miután kifejtette, hogy fontosnak tartja a szakértelem megtartását, hozzátette: a bürokrácia csökkentése mellett a katonai képesség nem csökkenhet.

A Hosz vezetője a konzultáción is kifejtette véleményét. Czövek János elnök azt kérte, hogy a csoportos létszámleépítés során a HM és a háttérintézmények állományába tartozó személyek kapják meg a legnagyobb kedvezmény elvét. A Hosz elnöke azt is kezdeményezte, hogy a második és harmadik körös személyi beszélgetéseken mindenki a végzettségének és képzettségének megfelelő beosztásban tudjon tovább szolgálni. Hende Csaba elfogadta a javaslatot.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.