2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csoportos létszámleépítés: Konzultáció a honvédelmi miniszterrel

Hosz  |  2011. 09. 30., 13:31

A csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó konzultáción vettek részt szeptember 27-én a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének (Hodosz) képviselői. Miután tájékoztatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket, Hende Csaba honvdelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti- és létszám racionalizálásának feladatairól tájékoztatott. Elmondta, hogy a szervezési tevékenység október 15-én indul és 2012. április 30-ig fejeződik be. Az egyeztetésen Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök képviselte szakszervezetünket...

A konzultáción elhangzott, hogy a HM és a háttérintézmények esetében mintegy ezer beosztást racionalizálnak. A honvédelmi tárca vezetője miután kifejtette, hogy fontosnak tartja a szakértelem megtartását, hozzátette: a bürokrácia csökkentése mellett a katonai képesség nem csökkenhet.

A Hosz vezetője a konzultáción is kifejtette véleményét. Czövek János elnök azt kérte, hogy a csoportos létszámleépítés során a HM és a háttérintézmények állományába tartozó személyek kapják meg a legnagyobb kedvezmény elvét. A Hosz elnöke azt is kezdeményezte, hogy a második és harmadik körös személyi beszélgetéseken mindenki a végzettségének és képzettségének megfelelő beosztásban tudjon tovább szolgálni. Hende Csaba elfogadta a javaslatot.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.