2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szigorú költségvetés

Hosz  |  2011. 10. 04., 14:31

Az október 4-i elnökségi ülés középpontjában az őszi választmányi ülés és a novemberi kongresszus előkészítése, azok szervezési, lebonyolítási tennivalói szerepeltek. A választmányi határozat-tervezetek megvitatása előtt az ülést levezető Czövek János elnök azt hangsúlyozta, hogy ,,meg kell szorítani a nadrágszíjat”, vagyis szigorú 2012-es költségvetésre van szüksége a Honvédszakszervezetnek...

A napirendi témák elfogadása után Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a megváltozott finanszírozási, költségvetési nehézségekről beszélt. Az alelnök asszony hozzátette: a Hosz jövő évi költségvetése visszafogott költségvetés lesz. A tervezet szerint 50-51%-ra csökken minden költségvetési fejezet forrása. A Hosz nem szervez, nem tervez központi rendezvényt olyan számban, mint 2011-ben, a jubileumi évben tette azt. Szakszervezetünk 2012-ben központi nagy rendezvényt sem tervez. Várhatóan két területen, a kommunikáció és PR költségek, valamint a jogsegélyszolgálat esetében nem csökkennek a források. Minimális mértékben csökken a segélyezésre fordítható összeg.

Ezt követően az alelnök asszony ismertette a 2012-es költségvetést terhelő egyes határozat-tervezeteket.

A napirendi téma tárgyalása során elhangzott még: A müködési költségeket is lefaragjuk. Az átlagtagdíjat viszont változatlan formában hagyjuk. Amennyiben lehetőségünk lesz a források bővítésére, akkor is szükségesnek tartjuk a szigorú költségvetés betartását.  

A Katonákért Alapítvány támogatása során előtérbe kell helyezni az szja 1%-os felajánlásaiból származó bevételeket. Ennek érdekében hatákony kampány keretében szólítjuk majd meg tagjainkat és támogatóinkat.

Élénk vita bontakozott ki az Egység újság terjesztésével kapcsolatban. Többen is megfogalmazták, hogy a lap nem postai úton történő terjesztésével jelentős költségeket takarítana meg a Honvédszakszervezet. A vezető tisztségviselők további javaslatokat várnak e témában.

A javaslatok megvitatása után az elnökség megszavazta a határozat-tervezetek választmány elé kerülését.

Ezt követően Varga Árpád szárazföldi képviseletvezető, elnökségi tag arról tájékoztatta az elnökséget, hogy megkeresték a dél-alföldi térségben – az ősz folyamán – szervezendő autós demonstrációval kapcsolatban. Varga Árpád felvetésére az elnökség a megfontolt döntés érdekében azt kérte, hogy minél több információt szerezzen be a helyi szakszervezeti tiltakozással kapcsolatban. 

Ezt követően nem a költségvetést terhelő határozat-tervezeteket, így a 2012. évi főbb feladatokat, a rendezvénytervet, valamint a munkatervet tárgyalta meg és pontosította az elnökség.

Javaslattétel személyügyi kérdésekben címet viselő napirendi téma során Czövek János elnök elmondta, hogy az elmúlt időszakban megüresedett az egyik területi ügyvivői tisztség. Miután röviden bemutatta az új jelöltet, Bálint Ákos kaposvári alapszervezeti vezetőt, a szárazföldi képviselet helyettes vezetőjét, az elnökségi tagok tehettek fel kérdéseket. Az érintett elmondta, hogy megválasztása esetén - a kongresszust követően - tisztújítás lesz a helyi alapszervezetnél. Az ellenőrző bizottsági elnök felügyelete alatt lefolytatott titkos szavazást követően az elnök elmondta, hogy az elnökség Bálint Ákost javasolja a választmány számára területi ügyvivőnek.

A nyugállományú tagfelvételről szóló előterjesztés során Sörös István tagozatelnök kilenc fő felvételére tett javaslatot, amelyet az elnökség el is fogadott.

Az egyebek napirendi téma során Czövek János elnök ismertette a Szakszervezeti Munkáért Díjra jelöltek neveit: Bálint Ákos, Grell Norbert, Kiss Csaba, Nagyfejeő Gábor, Oláh József, Rozgonyi Sándor és Tóvári Róbert. Ezt követően több tisztségviselő indokolást is füzött a nevek mellé. Mivel függetlenített tisztségviselő, Tóvári Róbert személyéről szavazni kellett. A voksoláson az elnökség egyöntetüen támogatta a jelöltet, így a választmány róla is dönteni fog.

Ezt követően a Fővárosi Nagycirkusz kedvezményes látogatásáról, majd az EDC kártya által biztosított kedvezményes vásárlói szolgáltatásokról egyeztettek. Az elnök az ülés végén arról tájékoztatott, hogy a kongresszust előkészítő bizottság október 5-én tart ülést, de folytatódnak a képviseleti értekezletek is.

Október 6-án a nyugállományú tagozat és a légierő képviselet, míg október 7-én a logisztikai képviselet, október 10-én pedig a szárazföldi képviselet tart értekezletet az október 11-i őszi választmányi ülés előtt.

A következő elnökségi ülés november 8-án lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.