2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint száz helyen volt forgalomlassító demonstráció

Hosz  |  2011. 11. 04., 14:16

Ismeretes, hogy a Liga Szakszervezetek csatlakozásra hívták Magyarország valamennyi szakszervezetét, civil és társadalmi szervezetét, önszerveződő mozgalmait, és mindazon polgártársakat, akik a kormány ténykedése miatt veszélyben érzik a szerzett jogok és értékek megőrzését és egyetértenek a konföderáció követeléseivel. Miután a Honvédszakszervezet is csatlakozott a felhíváshoz, Monoron Bazsik István megbízott főtitkár, Kecskeméten Hefler István, Tatán pedig Mátyási Ferenc nyugállományú alapszervezeti vezetők irányításával zajlott Hosz színekben a demonstráció. Emellett két Csongrád megyei helyszínen, Varga Árpád és Nagyfejeő Gábor vezetésével, illetve Koncsecskó László és Jakubik András koordinálásával Jász-Nagykun-Szolnok megyében voltak jelen a Hosz által szervezett autós tiltakozók. Összesen több mint száz helyszínen volt demonstráció november 4-én, a monori félpályás útlezáráson Gaskó István és Czövek János is részt vett...

A LIGA SZAKSZERVEZETEK ORSZÁGOS JOGVÉDELMI, FORGALOMLASSÍTÓ, FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSI DEMONSTRÁCIÓJÁN A KORMÁNYZAT MUNKAVÁLLÓ ELLENES INTÉZKEDÉSEIVEL SZEMBEN TILTAKOZTAK.

 

 

 

Valamennyi helyszínen nagy molinókon hirdették az alábbi követeléseket:

Ø  Követeljük a munka világában az érdemi háromoldalú társadalmi párbeszéd helyreállítását!

Ø  Követeljük, hogy a Munka Törvénykönyvét ne módosítsák a szociális partnerek egyetértése nélkül!

Ø  Követeljük a Magyar Köztársaság által is elfogadott nemzetközi egyezményekben garantált szakszervezeti jogok biztosítását!

Ø  Követeljük a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogok tiszteletben tartását!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.