2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint száz helyen volt forgalomlassító demonstráció

Hosz  |  2011. 11. 04., 14:16

Ismeretes, hogy a Liga Szakszervezetek csatlakozásra hívták Magyarország valamennyi szakszervezetét, civil és társadalmi szervezetét, önszerveződő mozgalmait, és mindazon polgártársakat, akik a kormány ténykedése miatt veszélyben érzik a szerzett jogok és értékek megőrzését és egyetértenek a konföderáció követeléseivel. Miután a Honvédszakszervezet is csatlakozott a felhíváshoz, Monoron Bazsik István megbízott főtitkár, Kecskeméten Hefler István, Tatán pedig Mátyási Ferenc nyugállományú alapszervezeti vezetők irányításával zajlott Hosz színekben a demonstráció. Emellett két Csongrád megyei helyszínen, Varga Árpád és Nagyfejeő Gábor vezetésével, illetve Koncsecskó László és Jakubik András koordinálásával Jász-Nagykun-Szolnok megyében voltak jelen a Hosz által szervezett autós tiltakozók. Összesen több mint száz helyszínen volt demonstráció november 4-én, a monori félpályás útlezáráson Gaskó István és Czövek János is részt vett...

A LIGA SZAKSZERVEZETEK ORSZÁGOS JOGVÉDELMI, FORGALOMLASSÍTÓ, FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSI DEMONSTRÁCIÓJÁN A KORMÁNYZAT MUNKAVÁLLÓ ELLENES INTÉZKEDÉSEIVEL SZEMBEN TILTAKOZTAK.

 

 

 

Valamennyi helyszínen nagy molinókon hirdették az alábbi követeléseket:

Ø  Követeljük a munka világában az érdemi háromoldalú társadalmi párbeszéd helyreállítását!

Ø  Követeljük, hogy a Munka Törvénykönyvét ne módosítsák a szociális partnerek egyetértése nélkül!

Ø  Követeljük a Magyar Köztársaság által is elfogadott nemzetközi egyezményekben garantált szakszervezeti jogok biztosítását!

Ø  Követeljük a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogok tiszteletben tartását!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.