2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Halottak Napja: Kegyeleti Gyertyagyújtások és Koszorúzások

Hosz  |  2011. 10. 27., 11:20

Kegyeleti Gyertyagyújtáson és Koszorúzáson vettek részt szakszervezetünk képviselői az idei Halottak Napja alkalmából. A budapesti Rákoskeresztúri Új Köztemetőben - október 27-én délelőtt, a Honvédszakszervezet nevében - dr. Mészáros Melinda alelnök és Bazsik István mb. főtitkár helyezte el a megemlékezés koszorúját...  

Halottak Napja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti koszorúzásokkal egybekötött megemlékezés sorozatot tartott az elesett magyar és külföldi katonák emlékére. Ennek keretében október 27-én 10 órai kezdettel, a katonai attasétestület, egyes társadalmi szervezetek, és a Hosz részvételével a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben található, a magyar katonákra emlékező „Imádkozó Katona” szobránál rótták le kegyeletüket a megjelentek.

Délután a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban Kegyeleti Gyertyagyújtás után emlékbeszéd és kegyeleti ima hangzott el. A  programon részt vett és beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter is.

A Hosz képviseletében Doszpolyné dr. Mészáros Melinda alelnök asszony és Bazsik István megbízott főtitkár gyújtott gyertyát a haza hős katonáinak tiszteletére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.