2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Halottak Napja: Kegyeleti Gyertyagyújtások és Koszorúzások

Hosz  |  2011. 10. 27., 11:20

Kegyeleti Gyertyagyújtáson és Koszorúzáson vettek részt szakszervezetünk képviselői az idei Halottak Napja alkalmából. A budapesti Rákoskeresztúri Új Köztemetőben - október 27-én délelőtt, a Honvédszakszervezet nevében - dr. Mészáros Melinda alelnök és Bazsik István mb. főtitkár helyezte el a megemlékezés koszorúját...  

Halottak Napja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti koszorúzásokkal egybekötött megemlékezés sorozatot tartott az elesett magyar és külföldi katonák emlékére. Ennek keretében október 27-én 10 órai kezdettel, a katonai attasétestület, egyes társadalmi szervezetek, és a Hosz részvételével a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben található, a magyar katonákra emlékező „Imádkozó Katona” szobránál rótták le kegyeletüket a megjelentek.

Délután a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban Kegyeleti Gyertyagyújtás után emlékbeszéd és kegyeleti ima hangzott el. A  programon részt vett és beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter is.

A Hosz képviseletében Doszpolyné dr. Mészáros Melinda alelnök asszony és Bazsik István megbízott főtitkár gyújtott gyertyát a haza hős katonáinak tiszteletére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.