2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő levele a szakszervezeti vezetőkhöz

Hosz  |  2011. 11. 06., 16:58

Amennyiben elolvassa az alábbi levelet, megtudhatja, hogy dr. Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő arról tájékoztatja a címzett szakszervezeti vezetőket, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottsága november 3-ai ülésén módosító javaslatot nyújtott be a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló T/4663. számú törvényjavaslathoz. A módosító javaslat szerint nem lesz jogosult szolgálati járandóságra, aki a javaslatban meghatározott bűncselekményt követett el, és nem mentesült az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Ilyen, szolgálati járadék folyósítását kizáró bűncselekmény többek között a „szándékos testi sértés” és a „bántalmazás hivatalos eljárásban”. A kapcsolódó anyagok között a módosító javaslatot és a vezérszónoki hozzászólást is elolvashatják...

Mindennapos, hogy a hivatásos állomány tagjai intézkedéseinek jogszerüségét az intézkedés alá vont személyek vitatják, amik hosszú, sokszor az intézkedő hivatásos meghurcolásával járó jogi eljárásokat eredményeznek. A módosító javaslat elfogadása veszélyes precedenst teremtene. Ha a kormánypárti képviselők a javaslatban megfogalmazott szemléletet következetesen érvényre kívánják juttatni, akkor a következő logikus lépés a jelenleg is szolgálatot teljesítő hivatásos állomány azon tagjai nyugdíjjogosultságának megvonása lesz, akik büntetőjogi felelősségét (akár szakszerütlen intézkedés miatt) megállapították, vagy a jövőben fogják megállapítani. Ebben az esetben az intézkedő hivatásosoknak nemcsak a fegyelmi és büntetőjogi szankciók fenyegetésétől, hanem nyugdíjjogosultságuk elvesztésétől is tartaniuk kell majd. Ez a módosítás álláspontom szerint még inkább el fogja bizonytalanítani a hivatásos állományt, és az esetleges hibák rendkívül súlyos következményeitől való félelem jelentősen csökkenteni fogja az intézkedési hajlandóságot, a rendészeti szervek müködésének hatékonyságát. Ezen aggályaimra nyílt levélben fogom felhívni Pintér Sándor belügyminiszter és a rendészeti szervek országos parancsnokainak figyelmét.

Levelemhez mellékelem a bizottsági módosító javaslatot, továbbá megküldöm a törvényjavaslat általános vitájában elhangzott vezérszónoki felszólalásom szövegét.

Budapest, 2011. november 4.

                                                   Üdvözlettel: 

                                                 dr. Harangozó Tamás

                                               országgyülési képviselő

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.