2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő levele a szakszervezeti vezetőkhöz

Hosz  |  2011. 11. 06., 16:58

Amennyiben elolvassa az alábbi levelet, megtudhatja, hogy dr. Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő arról tájékoztatja a címzett szakszervezeti vezetőket, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottsága november 3-ai ülésén módosító javaslatot nyújtott be a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló T/4663. számú törvényjavaslathoz. A módosító javaslat szerint nem lesz jogosult szolgálati járandóságra, aki a javaslatban meghatározott bűncselekményt követett el, és nem mentesült az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Ilyen, szolgálati járadék folyósítását kizáró bűncselekmény többek között a „szándékos testi sértés” és a „bántalmazás hivatalos eljárásban”. A kapcsolódó anyagok között a módosító javaslatot és a vezérszónoki hozzászólást is elolvashatják...

Mindennapos, hogy a hivatásos állomány tagjai intézkedéseinek jogszerüségét az intézkedés alá vont személyek vitatják, amik hosszú, sokszor az intézkedő hivatásos meghurcolásával járó jogi eljárásokat eredményeznek. A módosító javaslat elfogadása veszélyes precedenst teremtene. Ha a kormánypárti képviselők a javaslatban megfogalmazott szemléletet következetesen érvényre kívánják juttatni, akkor a következő logikus lépés a jelenleg is szolgálatot teljesítő hivatásos állomány azon tagjai nyugdíjjogosultságának megvonása lesz, akik büntetőjogi felelősségét (akár szakszerütlen intézkedés miatt) megállapították, vagy a jövőben fogják megállapítani. Ebben az esetben az intézkedő hivatásosoknak nemcsak a fegyelmi és büntetőjogi szankciók fenyegetésétől, hanem nyugdíjjogosultságuk elvesztésétől is tartaniuk kell majd. Ez a módosítás álláspontom szerint még inkább el fogja bizonytalanítani a hivatásos állományt, és az esetleges hibák rendkívül súlyos következményeitől való félelem jelentősen csökkenteni fogja az intézkedési hajlandóságot, a rendészeti szervek müködésének hatékonyságát. Ezen aggályaimra nyílt levélben fogom felhívni Pintér Sándor belügyminiszter és a rendészeti szervek országos parancsnokainak figyelmét.

Levelemhez mellékelem a bizottsági módosító javaslatot, továbbá megküldöm a törvényjavaslat általános vitájában elhangzott vezérszónoki felszólalásom szövegét.

Budapest, 2011. november 4.

                                                   Üdvözlettel: 

                                                 dr. Harangozó Tamás

                                               országgyülési képviselő

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.