2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő levele a szakszervezeti vezetőkhöz

Hosz  |  2011. 11. 06., 16:58

Amennyiben elolvassa az alábbi levelet, megtudhatja, hogy dr. Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő arról tájékoztatja a címzett szakszervezeti vezetőket, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottsága november 3-ai ülésén módosító javaslatot nyújtott be a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló T/4663. számú törvényjavaslathoz. A módosító javaslat szerint nem lesz jogosult szolgálati járandóságra, aki a javaslatban meghatározott bűncselekményt követett el, és nem mentesült az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Ilyen, szolgálati járadék folyósítását kizáró bűncselekmény többek között a „szándékos testi sértés” és a „bántalmazás hivatalos eljárásban”. A kapcsolódó anyagok között a módosító javaslatot és a vezérszónoki hozzászólást is elolvashatják...

Mindennapos, hogy a hivatásos állomány tagjai intézkedéseinek jogszerüségét az intézkedés alá vont személyek vitatják, amik hosszú, sokszor az intézkedő hivatásos meghurcolásával járó jogi eljárásokat eredményeznek. A módosító javaslat elfogadása veszélyes precedenst teremtene. Ha a kormánypárti képviselők a javaslatban megfogalmazott szemléletet következetesen érvényre kívánják juttatni, akkor a következő logikus lépés a jelenleg is szolgálatot teljesítő hivatásos állomány azon tagjai nyugdíjjogosultságának megvonása lesz, akik büntetőjogi felelősségét (akár szakszerütlen intézkedés miatt) megállapították, vagy a jövőben fogják megállapítani. Ebben az esetben az intézkedő hivatásosoknak nemcsak a fegyelmi és büntetőjogi szankciók fenyegetésétől, hanem nyugdíjjogosultságuk elvesztésétől is tartaniuk kell majd. Ez a módosítás álláspontom szerint még inkább el fogja bizonytalanítani a hivatásos állományt, és az esetleges hibák rendkívül súlyos következményeitől való félelem jelentősen csökkenteni fogja az intézkedési hajlandóságot, a rendészeti szervek müködésének hatékonyságát. Ezen aggályaimra nyílt levélben fogom felhívni Pintér Sándor belügyminiszter és a rendészeti szervek országos parancsnokainak figyelmét.

Levelemhez mellékelem a bizottsági módosító javaslatot, továbbá megküldöm a törvényjavaslat általános vitájában elhangzott vezérszónoki felszólalásom szövegét.

Budapest, 2011. november 4.

                                                   Üdvözlettel: 

                                                 dr. Harangozó Tamás

                                               országgyülési képviselő

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.