2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Magyar Helsinki Bizottság, a Honvédszakszervezet és a Katonákért Közhasznú Alapítvány vezetőinek legutóbbi egyeztetéséről

Hosz  |  2011. 11. 08., 10:56

Az alábbiakban tájékoztatót adunk a szolgálati nyugdíj megvonásával és az ellátás csökkentésével kapcsolatban érintett pertársasági tagok számára a következő hónap várható lépéseiről, a nemzetközi fórum előtt a jogsérelem miatt igényt érvényesíteni kívánók feladatairól. A Magyar Helsinki Bizottság a Honvédszakszervezet és a Katonákért Közhasznú Alapítvány vezetői 2011. november 3-án egyeztetést tartottak. Az egyeztetésen kialakították milyen módon fordulnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához…

Az Országgyülés megkezdte a vonatkozó törvény tárgyalását, amelyet várhatóan heteken belül el is fogadnak.

A Magyar Helsinki Bizottság alapítványunk közremüködésével elkészítette azt az alkotmánybírósági indítvány tervezetet, amelyet Országgyüléshez a szolgálati nyugdíj megvonásával és az ellátás csökkentésével kapcsolatban benyújtott törvényjavaslattal szemben fogunk - a Helsinki Bizottsággal együttmüködő többi érdekvédelmi szervezettel együtt - benyújtani. Ez várhatóan a jogsértő törvényjavaslat kihirdetésének napján megtörténik. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a lépés a jelenlegi helyzetben nem jelent potenciális esélyt ügyünk sikeres megoldására, de minden lehetőséget meg akarunk ragadni tagjaink jogsérelmének megszüntetésére. Emellett ez a dokumentum alapozza meg az Emberi Jogok Európai Bíróságához (továbbiakban EJEB) benyújtandó beadványt.

A megbeszélésen kialakított álláspont szerint tagjainknak még 2011-ben szükséges a bírósághoz fordulni.

Azoknak tudunk az EJEB-hez fordulásban most segítséget, támogatást nyújtani, akik a www.katonakert.hu/pertarsasag oldalunkon a "pertársasági regisztráció" menüpont alatt letölthető "kérelem" nyomtatványt és az 5000 Ft-os költségrészletet vagy már megküldték, vagy legkésőbb 2011. november 28-ai beérkezéssel megküldik alapítványunknak. / A Hosz tagjainak, akik már 2011. augusztus 01-jét megelőzően is tagok voltak, nem kell fizetni. Akik kérelmüket és a hozzájárulást már eddig megküldték, azoknak a határidő kapcsán nincs tennivalójuk.

 

Levélcím: 1389 Budapest 62. Pf. 146. Bankszámlaszám: Katonákért Közhasznú Alapítvány, OTP Bank Zrt.: 11713005-20417257/

 

Az igényérvényesítéshez a későbbiekben /2012 február-március/ szükséges lesz mellékelni a nyugállományba helyezési parancsot. Amennyiben ez nem lenne meg, annak beszerzése érdekében már most intézkedni kell. /megyei toborzó iroda, vagy központ, érdekvédelemi részleg, amennyiben ott nem tudnak segíteni, akkor Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (KIAK) Bp./

 

Azt a dokumentumot, amit kérelemként be kell nyújtani az EJEB-hez december 01-02. között postázzuk tagjainknak. A dokumentumot a majd mellékelt útmutató szerint kell kitölteni és legkésőbb december 10-ig az alapítvány számára postára adni. Azok, akik az adott időszakban nem érhetők el, megbízást adhatnak hozzátartozójuknak a beadvány aláírására. A meghatalmazást csatolni kell a beadványhoz. /A magyar nyelvü meghatalmazás formájáról az útmutatóban tájékoztatást fogunk adni./ Alapítványunk december 20-ig postázza a beérkezett kérelmeket az EJEB címére.

Annak érdekében, hogy adminisztratív problémák miatt senki se maradjon le a beadvány benyújtásáról, november 29-30-án mindenkit értesítünk, aki november 28-ig a fent leírt módon csatlakozik pertársaságunkhoz.

Aki ebben az időszakban nem kap e-mailben, vagy telefonon értesítést az a katonakertalapitvany@gmail.com e-mail címen, vagy a web-oldalunkon megtalálható régiós képviselők telefonszámain érdeklődhet.

 

Tekintettel arra, hogy a jogi képviselet teljes költsége csak a folyamat során válik egyértelmüvé /várhatóan nem éri el a korábban jelzett értéket/, alapítványunk vezetése úgy döntött, hogy a korábban tervezett költségekből egyelőre csak egy további részlet, azaz 2500 Ft befizetését kéri.

Kérjük, hogy akik már eddig befizettek részleteket, azok a korábbi befizetésüket 7.500 Ft-ra egészítsék ki a következő két hónap során. Akik most csatlakoznak társaságunkhoz, azok a következő két hónap során teljesítsék a befizetést. /Átutalással: Katonákért Közhasznú Alapítvány, OTP Bank Zrt.: 11713005-20417257, akik csak csekken tudnak befizetni, azoknak azt igény szerint postázzuk./

Tájékoztatjuk pertársaságunkhoz csatlakozott, vagy csatlakozni szándékozó tényleges szolgálati állományban lévő hivatásos katonákat, hogy az őket ért jogsérelem ügyében legkorábban 2012 év első negyedévében tudunk az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni. Ezért nekik csatlakozásuk esetén a kérelem nyomtatvány megküldésével együtt nem kell befizetni regisztrációs költséget. Akik közülük eddig teljesítettek befizetést, további részleteket ne fizessenek be, addig, amíg erre nem kérjük őket. Rájuk értelemszerüen nem vonatkozik a még 2011 évre tervezett beadvány benyújtása miatt szükséges 2011.november 28-i csatlakozási határidő.

 

 

                                                         

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.