2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus előtt: Újabb jelölések érkeztek!!!

Hosz  |  2011. 11. 11., 14:03

A Honvédszakszervezet kongresszusára készülve, november 11-én ülést tartott a Jelölő Bizottság. A Bizottság tagjai meghallgatták Czövek János elnök és Bazsik István mb. főtitkár tájékoztatóját a kongresszus előkészítésének helyzetéről és további terveiről. A tájékoztatókat követően a Bizottság saját körben áttekintette a Kongresszus hatáskörébe tartozó szakszervezeti funkciókra beérkezett javaslatokat, a csoportok, alapszervezetek, a légierő haderőnemi jelölőgyűlés, valamint a szakszervezet tagjai által beküldött jelöléseket és összegezte az eddigi tapasztalatokat. ha tovább olvassa cikkünket, akkor a jelöltek teljes listáját megtekintheti...

A Bizottság tagjai tárgyszerü vitában, teljes egyetértésben határozták meg a hátralévő tíz napra feladataikat. A Bizottság döntött az eddig beérkezett jelöltek nevének nyilvánosságra hozásáról. Az egyes funkciókra az alábbi jelölések érkeztek a jelölő Bizottság jelolobizottsag@gmail.com postájába, valamint írásban a HOSZ Irodára:

- HOSZ elnöknek: Czövek János, Dr. Kántor Raimund, Kónya Péter, Szendrei Zoltán és Szincsák Gyula                        

- HOSZ alelnököknek (2 fő): Bazsik István, Czeglédiné Marsi Katalin, dr. Heiling Ottó, Jáger Tibor, Dr. Kántor Raimund, Kónya Péter, Lippai Csaba, Mátyási Ferenc és Szincsák Gyula

- HOSZ légierő képviselőnek: Bácskai István

- HOSZ légierő képviselő helyettesnek: Kiss Csaba Attila

- HOSZ Ellenőrző Bizottság Elnöknek: Buzai László, dr. Heiling Ottó és Katócs Zsolt, Nagy Zoltán, Oláh József, Szabó István 

- HOSZ Ellenőrző Bizottság tagnak (6+3 fő): Balogh Tibor, Bali János, Bálint Zoltán, Buzai László, Katócs Zsolt, Mihálykó Sándor, Oláh József, Rózsahegyi Miklós, Szabó Csaba, Szabó István és Szendrei Zoltán

Mind a HOSZ elnöki, mind az alelnöki funkcióra jelölést kapott Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, azonban a  jelenlegi alelnök asszony írásban lmár korábban lemondott a szakszervezetben betöltött funkciójáról és a továbbiakban nem vállal szakszervezeti funkciót.

Az alapszabálytól eltérően jelölések érkeztek a HOSZ főtitkári  posztjára is, azonban ez a funkció  a Választmány hatáskörébe tartozik, így a Bizottság ezekkel a jelölésekkel nem foglalkozik.

A Jelölő Bizottság kéri a jelölteket állító személyeket, illetve közösségeket, hogy fordítsanak figyelmet jelöltjük kongresszusi megjelenésére, vagy távollétük esetén írásos kimentésükre.

A Jelölő Bizottság megvitatta a Munka Törvénykönyve és a szolgálati törvényünk (Hjt.) napirenden lévő módosításának várható hatásait a szakszervezeti funkcióba kerülők egzisztenciájára. A jogszabályok kongresszusunkig nem kerülnek elfogadásra, de a ma kedvezőtlennek tünő változások ellenére is arra biztatja a szolgálati viszonyban álló jelölteket, hogy vállalják a megmérettetést, majd a katonaközösség szolgálatának korábbiaknál nagyobb terheit, kockázatait.

 

                              

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.