2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jelölőgyűléseken történt

Hosz  |  2011. 11. 21., 23:06

A kongresszust megelőző napon, november 21-én tartották meg jelölőgyűlésüket a képviseletek, emellett a Nyugállományú Tagozat alapszervezeti és csoportvezetői is egyeztettek a jelöltekről, de megbeszélést folytattak az Alapszabály-tervezetről és a Hosz programjáról is...

A szárazföldi képviselet jelölőgyülést és haderőnemi gyülést tartott november 21-én, a balatonkenesei Honvédüdülőben. A képviselet jelölőgyülésén a képviseletvezető-elnökségi tag tisztségre jelölést kapott Varga Árpád és Bálint Ákos. Varga Árpád megköszönte a jelölést, de nem vállalta tovább a képviselet vezetését, döntésének indokairól tájékoztatta a jelölőgyülés résztvevőit. Bálint Ákos, aki jelenleg a képviseletvezető helyettese tisztséget látja el, megköszönte és vállalta a jelölést. Ezt követően a jelölést kapott személyek válaszoltak a jelölőgyülésen megfogalmazott kérdésekre. A jelölés követő szavazáson Bálint Ákost a képviselet jelölőgyülése egyhangúan támogatta. A képviselet jelölőgyülésének következő napirendi pontja a képviseletvezető-elnökségi tag helyettese tisztségre történő jelölés volt. Jelölést kapott Nagyfejeő Gábor és Horváth Józsefné. Mindketten megköszönték a jelölést és vállalták. A szavazás eredményeként Nagyfejeő Gábor kapta meg a jelölőgyülés többségének támogatását. A szárazföldi képviselet jelölőgyülése a kongresszus számára Bálint Ákost szárazföldi képviselet vezetőjének-elnökségi tagnak, és helyettesének Nagyfejeő Gábort jelölte. A jelölőgyülés bezárását követően a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezetek és önállócsoportok vezetői megvitatták a kongresszus által választandó tisztségviselők elnök, alelnökök, Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjaira érkezett jelöléseket. A megbeszélést követően a szárazföldi képviselethez tartozó tisztségviselők többsége Czövek Jánost elnöknek, alelnököknek Bazsik István, Jáger Tibor jelölését támogatja. Az Ellenőrző Bizottság elnökének egyhangúan Katócs Zsolt kapta meg képviselet támogatását. Még az Ellenőrző Bizottság tagjainak Rózsahegyi Miklós, Szendrei Zoltán, Oláh József,  Vaczula Ilona, Mihálykó Sándor, dr. Heiling Ottó jelölését támogatta a képviselet. 

A légierő képviselet már korábban megválasztotta jelölőgyülésén Bácskai Istvánt elnökségi tag-jelöltnek, míg képviseletvezető-helyettesnek Kiss Csaba Attila kapott javaslatot.  A november 21-i képviseleti értekezleten miután az aktualitásokról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket Bácskai István, a képviselet kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

A logisztikai képviselet jelölőgyülésén képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak Mészáros Máriát, míg helyettesének Szijártó Zsoltot választotta meg a képviselet. Ezt követően ez a képviselet is kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

 

 

A közigazgatási és intézményi képviselet jelölőgyülésén miután a képviseletet érintő legfőbb problémákat megbeszélték, egyeztették, Gáspár Tamásnét képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak, helyettesének pedig Horváth Bélát javasolták.

 

A nyugállományú tagozat ülésén nem kellett elnököt, illetve alelnököt választani. A tagozat nem tudott megállapodni a Hosz elnöki, illetve alelnöki tisztségére javaslatokat kapott személyekről, így összegzett állásfoglalást nem alakítottak ki.  

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.