2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jelölőgyűléseken történt

Hosz  |  2011. 11. 21., 23:06

A kongresszust megelőző napon, november 21-én tartották meg jelölőgyűlésüket a képviseletek, emellett a Nyugállományú Tagozat alapszervezeti és csoportvezetői is egyeztettek a jelöltekről, de megbeszélést folytattak az Alapszabály-tervezetről és a Hosz programjáról is...

A szárazföldi képviselet jelölőgyülést és haderőnemi gyülést tartott november 21-én, a balatonkenesei Honvédüdülőben. A képviselet jelölőgyülésén a képviseletvezető-elnökségi tag tisztségre jelölést kapott Varga Árpád és Bálint Ákos. Varga Árpád megköszönte a jelölést, de nem vállalta tovább a képviselet vezetését, döntésének indokairól tájékoztatta a jelölőgyülés résztvevőit. Bálint Ákos, aki jelenleg a képviseletvezető helyettese tisztséget látja el, megköszönte és vállalta a jelölést. Ezt követően a jelölést kapott személyek válaszoltak a jelölőgyülésen megfogalmazott kérdésekre. A jelölés követő szavazáson Bálint Ákost a képviselet jelölőgyülése egyhangúan támogatta. A képviselet jelölőgyülésének következő napirendi pontja a képviseletvezető-elnökségi tag helyettese tisztségre történő jelölés volt. Jelölést kapott Nagyfejeő Gábor és Horváth Józsefné. Mindketten megköszönték a jelölést és vállalták. A szavazás eredményeként Nagyfejeő Gábor kapta meg a jelölőgyülés többségének támogatását. A szárazföldi képviselet jelölőgyülése a kongresszus számára Bálint Ákost szárazföldi képviselet vezetőjének-elnökségi tagnak, és helyettesének Nagyfejeő Gábort jelölte. A jelölőgyülés bezárását követően a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezetek és önállócsoportok vezetői megvitatták a kongresszus által választandó tisztségviselők elnök, alelnökök, Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjaira érkezett jelöléseket. A megbeszélést követően a szárazföldi képviselethez tartozó tisztségviselők többsége Czövek Jánost elnöknek, alelnököknek Bazsik István, Jáger Tibor jelölését támogatja. Az Ellenőrző Bizottság elnökének egyhangúan Katócs Zsolt kapta meg képviselet támogatását. Még az Ellenőrző Bizottság tagjainak Rózsahegyi Miklós, Szendrei Zoltán, Oláh József,  Vaczula Ilona, Mihálykó Sándor, dr. Heiling Ottó jelölését támogatta a képviselet. 

A légierő képviselet már korábban megválasztotta jelölőgyülésén Bácskai Istvánt elnökségi tag-jelöltnek, míg képviseletvezető-helyettesnek Kiss Csaba Attila kapott javaslatot.  A november 21-i képviseleti értekezleten miután az aktualitásokról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket Bácskai István, a képviselet kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

A logisztikai képviselet jelölőgyülésén képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak Mészáros Máriát, míg helyettesének Szijártó Zsoltot választotta meg a képviselet. Ezt követően ez a képviselet is kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

 

 

A közigazgatási és intézményi képviselet jelölőgyülésén miután a képviseletet érintő legfőbb problémákat megbeszélték, egyeztették, Gáspár Tamásnét képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak, helyettesének pedig Horváth Bélát javasolták.

 

A nyugállományú tagozat ülésén nem kellett elnököt, illetve alelnököt választani. A tagozat nem tudott megállapodni a Hosz elnöki, illetve alelnöki tisztségére javaslatokat kapott személyekről, így összegzett állásfoglalást nem alakítottak ki.  

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.