2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jelölőgyűléseken történt

Hosz  |  2011. 11. 21., 23:06

A kongresszust megelőző napon, november 21-én tartották meg jelölőgyűlésüket a képviseletek, emellett a Nyugállományú Tagozat alapszervezeti és csoportvezetői is egyeztettek a jelöltekről, de megbeszélést folytattak az Alapszabály-tervezetről és a Hosz programjáról is...

A szárazföldi képviselet jelölőgyülést és haderőnemi gyülést tartott november 21-én, a balatonkenesei Honvédüdülőben. A képviselet jelölőgyülésén a képviseletvezető-elnökségi tag tisztségre jelölést kapott Varga Árpád és Bálint Ákos. Varga Árpád megköszönte a jelölést, de nem vállalta tovább a képviselet vezetését, döntésének indokairól tájékoztatta a jelölőgyülés résztvevőit. Bálint Ákos, aki jelenleg a képviseletvezető helyettese tisztséget látja el, megköszönte és vállalta a jelölést. Ezt követően a jelölést kapott személyek válaszoltak a jelölőgyülésen megfogalmazott kérdésekre. A jelölés követő szavazáson Bálint Ákost a képviselet jelölőgyülése egyhangúan támogatta. A képviselet jelölőgyülésének következő napirendi pontja a képviseletvezető-elnökségi tag helyettese tisztségre történő jelölés volt. Jelölést kapott Nagyfejeő Gábor és Horváth Józsefné. Mindketten megköszönték a jelölést és vállalták. A szavazás eredményeként Nagyfejeő Gábor kapta meg a jelölőgyülés többségének támogatását. A szárazföldi képviselet jelölőgyülése a kongresszus számára Bálint Ákost szárazföldi képviselet vezetőjének-elnökségi tagnak, és helyettesének Nagyfejeő Gábort jelölte. A jelölőgyülés bezárását követően a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezetek és önállócsoportok vezetői megvitatták a kongresszus által választandó tisztségviselők elnök, alelnökök, Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjaira érkezett jelöléseket. A megbeszélést követően a szárazföldi képviselethez tartozó tisztségviselők többsége Czövek Jánost elnöknek, alelnököknek Bazsik István, Jáger Tibor jelölését támogatja. Az Ellenőrző Bizottság elnökének egyhangúan Katócs Zsolt kapta meg képviselet támogatását. Még az Ellenőrző Bizottság tagjainak Rózsahegyi Miklós, Szendrei Zoltán, Oláh József,  Vaczula Ilona, Mihálykó Sándor, dr. Heiling Ottó jelölését támogatta a képviselet. 

A légierő képviselet már korábban megválasztotta jelölőgyülésén Bácskai Istvánt elnökségi tag-jelöltnek, míg képviseletvezető-helyettesnek Kiss Csaba Attila kapott javaslatot.  A november 21-i képviseleti értekezleten miután az aktualitásokról tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket Bácskai István, a képviselet kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

A logisztikai képviselet jelölőgyülésén képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak Mészáros Máriát, míg helyettesének Szijártó Zsoltot választotta meg a képviselet. Ezt követően ez a képviselet is kialakította álláspontját az elnök- és alelnökjelöltekről.

 

 

A közigazgatási és intézményi képviselet jelölőgyülésén miután a képviseletet érintő legfőbb problémákat megbeszélték, egyeztették, Gáspár Tamásnét képviseletvezetőnek, elnökségi tagnak, helyettesének pedig Horváth Bélát javasolták.

 

A nyugállományú tagozat ülésén nem kellett elnököt, illetve alelnököt választani. A tagozat nem tudott megállapodni a Hosz elnöki, illetve alelnöki tisztségére javaslatokat kapott személyekről, így összegzett állásfoglalást nem alakítottak ki.  

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.