2018. 01. 20. szombat
Fábián, Sebestyén
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatás a parlamenti államtitkárnál

Hosz  |  2011. 11. 28., 14:46

November 28-án hivatalában fogadta a Hosz régi-új vezető tisztségviselőit a HM parlamenti államtitkára. Dr. Simicskó István miután érdeklődött a döntéshozó fórum munkájáról, gratulált a kongresszuson megválasztott Czövek János elnöknek, Szendrei Zoltán és Bazsik István alelnököknek...

Az érdekegyeztetésért is felelős parlamenti államtitkár a több mint fél órás megbeszélésen elmondta: sok erő, és még több, közösen végzett hatékony munkára lesz szükség az előttünk álló nehéz időszakban. Az eddig is meglévő együttmüködési szándékra és a nyitottságra továbbra is számíthat a Hosz vezetése. Noha nem lesznek a szakszervezetek, így a Hosz sem kánaáni hangulatban, ám a közös feladat, a katonák élethelyzetének javítása érdekében a HM vezetése továbbra is elkötelezett. Úgy ítélem meg, hogy példaértékü az együttmüködés a HM és a Hosz vezetése között. Örülök, hogy megint olyan személyiségek kerültek a szakszervezet élére, akikkel érdemben lehet tárgyalásokat folytatni.

Czövek János elnök a megbeszélésen megköszönte, hogy egyelőre levette a napirendről a szaktárca a Kamara létrehozását. A kongresszus azon döntéséről is tájékoztatott a Hosz elnöke, miszerint továbbra is aktív állományú katonák vezetik szakszervezetünket. Bazsik István alelnök hangsúlyozta: a HM és a Hosz közötti egyeztetések folytatása szakszervezetünknek nagyon fontos, hiszen minél pontosabban szeretnénk megtervezni a jövőt, a 2012-es költségvetést. Szendrei Zoltán alelnök pedig miután felhívta az államtitkár figyelmét arra, hogy az év vége közeledtével a katonák várják a csodát, az egyenruhások érdekében megkérdezte, hogy lesz-e 2011 végén extra kifizetés.

Az államtitkár válaszában elmondta: ha pénzügyi kifizetésre most nem is tud ígéretet tenni, a Hosz javaslatát támogatva, a források figyelembe vételével megvizsgálják a kifizetés lehetőségeit. Emellett azt is javasolni fogja a honvédelmi miniszternek, hogy a két ünnep közötti munkanapokat – szakszervezetünk kezdeményezésére – szabadnap formájában adják ki. Dr. Simicskó István hozzátette: Mindig keressük a forrásokat. Az ember, a katona megbecsülése ott kezdődik, ha tisztességesen megfizetik. A humán területnek prioritást kell élvezni a jövőben is, mindennek a kulcsa a humánpolitika, hiszen a katona ettől lesz mentálisan, morálisan hadrafogható.

A megbeszélés végén szakszervezetünk vezetői arra is javaslatot tettek, hogy a jogszabályi változások miatt mihamarabb kezdődjenek meg a HM és a Hosz közötti egyeztetések a választható béren kívüli juttatásokról, illetve azok szinten tartásáról. A megbeszélésen a november 28-i parlamenti végszavazás is előtérbe került, Czövek János Hosz elnök pedig még szóba hozta a HÉF lehetőleg decemberi ülésének összehívását is. Az államtitkár támogatta javaslatainkat.  

Az eseményen részt vett Lukácsházy Gergely, a HÉF titkára is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.