2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatás a parlamenti államtitkárnál

Hosz  |  2011. 11. 28., 14:46

November 28-án hivatalában fogadta a Hosz régi-új vezető tisztségviselőit a HM parlamenti államtitkára. Dr. Simicskó István miután érdeklődött a döntéshozó fórum munkájáról, gratulált a kongresszuson megválasztott Czövek János elnöknek, Szendrei Zoltán és Bazsik István alelnököknek...

Az érdekegyeztetésért is felelős parlamenti államtitkár a több mint fél órás megbeszélésen elmondta: sok erő, és még több, közösen végzett hatékony munkára lesz szükség az előttünk álló nehéz időszakban. Az eddig is meglévő együttmüködési szándékra és a nyitottságra továbbra is számíthat a Hosz vezetése. Noha nem lesznek a szakszervezetek, így a Hosz sem kánaáni hangulatban, ám a közös feladat, a katonák élethelyzetének javítása érdekében a HM vezetése továbbra is elkötelezett. Úgy ítélem meg, hogy példaértékü az együttmüködés a HM és a Hosz vezetése között. Örülök, hogy megint olyan személyiségek kerültek a szakszervezet élére, akikkel érdemben lehet tárgyalásokat folytatni.

Czövek János elnök a megbeszélésen megköszönte, hogy egyelőre levette a napirendről a szaktárca a Kamara létrehozását. A kongresszus azon döntéséről is tájékoztatott a Hosz elnöke, miszerint továbbra is aktív állományú katonák vezetik szakszervezetünket. Bazsik István alelnök hangsúlyozta: a HM és a Hosz közötti egyeztetések folytatása szakszervezetünknek nagyon fontos, hiszen minél pontosabban szeretnénk megtervezni a jövőt, a 2012-es költségvetést. Szendrei Zoltán alelnök pedig miután felhívta az államtitkár figyelmét arra, hogy az év vége közeledtével a katonák várják a csodát, az egyenruhások érdekében megkérdezte, hogy lesz-e 2011 végén extra kifizetés.

Az államtitkár válaszában elmondta: ha pénzügyi kifizetésre most nem is tud ígéretet tenni, a Hosz javaslatát támogatva, a források figyelembe vételével megvizsgálják a kifizetés lehetőségeit. Emellett azt is javasolni fogja a honvédelmi miniszternek, hogy a két ünnep közötti munkanapokat – szakszervezetünk kezdeményezésére – szabadnap formájában adják ki. Dr. Simicskó István hozzátette: Mindig keressük a forrásokat. Az ember, a katona megbecsülése ott kezdődik, ha tisztességesen megfizetik. A humán területnek prioritást kell élvezni a jövőben is, mindennek a kulcsa a humánpolitika, hiszen a katona ettől lesz mentálisan, morálisan hadrafogható.

A megbeszélés végén szakszervezetünk vezetői arra is javaslatot tettek, hogy a jogszabályi változások miatt mihamarabb kezdődjenek meg a HM és a Hosz közötti egyeztetések a választható béren kívüli juttatásokról, illetve azok szinten tartásáról. A megbeszélésen a november 28-i parlamenti végszavazás is előtérbe került, Czövek János Hosz elnök pedig még szóba hozta a HÉF lehetőleg decemberi ülésének összehívását is. Az államtitkár támogatta javaslatainkat.  

Az eseményen részt vett Lukácsházy Gergely, a HÉF titkára is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.