2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő Tibor: A honvédség felélte anyagi és emberi tartalékait

Hosz  |  2011. 11. 29., 20:07

A honvédség költségvetése számára a legfontosabb az, hogy a katonáiknak és közalkalmazottaiknak decemberben is legyen fizetése - mondta a Magyar Honvédség vezérkari főnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Benkő Tibor hozzátette: kiemelt terület még a missziókban résztvevők maximális felszerelése és utánpótlás ellátása is. A vezérkari főnök beszélt arról is, hogy a szolgálati nyugdíjból a kormány határozata értelmében a munkába visszatérő egykori katonákat a Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékosként alkalmazná...

A honvédség is érzi az elmúlt évek válságát, ami miatt sok tervet kellett parkolópályára tenni - mondta az InfoRádió Aréna címü müsorában Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.Hangsúlyozta: már képességeket is veszélyeztet a pénzhiány a honvédségnél. Feladataik ellátására hosszú évek óta a szükségesnél kevesebb pénz jut, tartalékaikat felélték, pedig például árvíz esetén nem mindegy, hogy egy vagy hat helikopter képes a levegőbe emelkedni.A Magyar Honvédség vezérkari főnöke kiemelte: a prioritások megvannak, az egyik legfontosabb, hogy katonáik és közalkalmazottaik megkapják a fizetést. Kiemelt terület még a missziókban résztvevők felszerelése és utánpótlás-ellátása, ezután jön a laktanyák fenntartása, majd az általános kiképzés.Benkő Tibor arra figyelmeztetett, hogy a Magyar Honvédség felélte anyagi és emberi tartalékait. Emlékeztetett arra, hogy a minisztérium racionalizálja a katonai vezetést és bürokráciát. Ennek során 1200 munkahely szünik meg a Honvédségen belül. Hozzátette: a honvédségben ugyanakkor 3000 fős hiánya van, aminek feltöltését a pénzeszközök nem teszik lehetővé.Beszélt arról is, hogy a honvédség önkéntes müveleti tartalékosként alkalmazná azokat, akik az országgyülési határozat értelmében visszatérnek a munkába a szolgálati nyugdíjból.Évente legalább 60 napban állnának rendelkezésre konkrét munkavégzésre, ha pedig az országban katasztrófahelyzet alakulna ki, akkor is behívhatóak lennének - emelte ki.A teljes interjú meghallgató, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.