2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő Tibor: A honvédség felélte anyagi és emberi tartalékait

Hosz  |  2011. 11. 29., 20:07

A honvédség költségvetése számára a legfontosabb az, hogy a katonáiknak és közalkalmazottaiknak decemberben is legyen fizetése - mondta a Magyar Honvédség vezérkari főnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Benkő Tibor hozzátette: kiemelt terület még a missziókban résztvevők maximális felszerelése és utánpótlás ellátása is. A vezérkari főnök beszélt arról is, hogy a szolgálati nyugdíjból a kormány határozata értelmében a munkába visszatérő egykori katonákat a Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékosként alkalmazná...

A honvédség is érzi az elmúlt évek válságát, ami miatt sok tervet kellett parkolópályára tenni - mondta az InfoRádió Aréna címü müsorában Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.Hangsúlyozta: már képességeket is veszélyeztet a pénzhiány a honvédségnél. Feladataik ellátására hosszú évek óta a szükségesnél kevesebb pénz jut, tartalékaikat felélték, pedig például árvíz esetén nem mindegy, hogy egy vagy hat helikopter képes a levegőbe emelkedni.A Magyar Honvédség vezérkari főnöke kiemelte: a prioritások megvannak, az egyik legfontosabb, hogy katonáik és közalkalmazottaik megkapják a fizetést. Kiemelt terület még a missziókban résztvevők felszerelése és utánpótlás-ellátása, ezután jön a laktanyák fenntartása, majd az általános kiképzés.Benkő Tibor arra figyelmeztetett, hogy a Magyar Honvédség felélte anyagi és emberi tartalékait. Emlékeztetett arra, hogy a minisztérium racionalizálja a katonai vezetést és bürokráciát. Ennek során 1200 munkahely szünik meg a Honvédségen belül. Hozzátette: a honvédségben ugyanakkor 3000 fős hiánya van, aminek feltöltését a pénzeszközök nem teszik lehetővé.Beszélt arról is, hogy a honvédség önkéntes müveleti tartalékosként alkalmazná azokat, akik az országgyülési határozat értelmében visszatérnek a munkába a szolgálati nyugdíjból.Évente legalább 60 napban állnának rendelkezésre konkrét munkavégzésre, ha pedig az országban katasztrófahelyzet alakulna ki, akkor is behívhatóak lennének - emelte ki.A teljes interjú meghallgató, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.