2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: Czövek János lett az FRDÉSZ soros elnöke

Hosz  |  2011. 12. 05., 17:57

Az FRDÉSZ elnökségi ülésének elején Kónya Péter bejelentette, hogy december 1-jei hatállyal lemondott FRDÉSZ elnöki tisztségéről, illetve kezdeményezte, hogy a vezérkar főnöke felmentse a hivatásos katonai szolgálat alól. Ezt követően Tajti István, az Ellenőrző Bizottság elnöke is lemondott tisztségéről. A december 5-i eseményen a jelenlévő elnökségi tagok Czövek János Hosz elnököt bízták meg a soros elnöki teendők ellátásával. Az ülés után megjelent közleményt követő sajtóinformációkra reagálva Kónya Péter cáfolta, hogy politikai pályára lépne...

A személyi kérdéseket érintő bejelentéseket követően Kónya Péter - a HM levelére hivatkozva - arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2012. február 29-i hatállyal el kell hagyni a Gogol utcai FRDÉSZ székházat.

Aktuális tájékoztatójában a lemondott elnök felajánlotta, hogy a 2011-es esztendőt végigviszi, illetve ügyvezetőként előkészíti a rendkívüli Küldöttgyülést. Az FRDÉSz elnöksége a javaslatra reflektálva egyetértett abban, hogy a lemondás után nincs meg a jogi lehetősége Kónya Péternek, hogy ügyvezetőként továbbra is funkcióban mardjon. A leköszönő elnök - ezt követően - arról is beszélt, hogy az OKÉT-ban megerősödött a pozíciónk, hiszen egy helyett már kettő szavazattal rendelkezik az FRDÉSZ. Elhangzott, hogy egy szervezőbizottság kezdje meg a 2012 januárjában lebonyolítható rendkívüli küldöttgyülés előkészítését.

Ezt követően heves vita bontakozott ki az FRDÉSZ közeli jövőjéről. Több tagszervezet képviselője kifejtette, hogy az FRDÉSZ-t ebben a helyzetben is tovább kell müködtetni, de már a megváltozott jogszabályi háttérhez igazodva, laza kötelékben tevékenykedő szövetségre van szükség.

A Hosz javaslatát megfogalmazó Bazsik István alelnök kiemelte, hogy a Hosz átutalja a tagdíj-hátralékot, ugyanakkor jelen körülmények között minél hamarabb el kell dönteni, hogy szakszervezeti szövetségként, vagy konzultatív testületként lenne-e érdemesebb a jövőben tevékenykedni. A PVDÉSZ nézetét megfogalmazó Talabér Zoltán elnök szerint a továbbiakban is szakszervezeti szövetségként kellene müködni.

A vita végén az FRDÉSZ elnökség jelenlévő tagjai úgy döntöttek, hogy a januári rendkívüli küldöttgyülésig Czövek János Hosz elnököt bízzák meg az FRDÉSZ soros elnöki teendőinek ellátásával.

Az átadás-átvétel Kónya Péter és Czövek János között már meg is kezdődött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.