2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: Czövek János lett az FRDÉSZ soros elnöke

Hosz  |  2011. 12. 05., 17:57

Az FRDÉSZ elnökségi ülésének elején Kónya Péter bejelentette, hogy december 1-jei hatállyal lemondott FRDÉSZ elnöki tisztségéről, illetve kezdeményezte, hogy a vezérkar főnöke felmentse a hivatásos katonai szolgálat alól. Ezt követően Tajti István, az Ellenőrző Bizottság elnöke is lemondott tisztségéről. A december 5-i eseményen a jelenlévő elnökségi tagok Czövek János Hosz elnököt bízták meg a soros elnöki teendők ellátásával. Az ülés után megjelent közleményt követő sajtóinformációkra reagálva Kónya Péter cáfolta, hogy politikai pályára lépne...

A személyi kérdéseket érintő bejelentéseket követően Kónya Péter - a HM levelére hivatkozva - arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2012. február 29-i hatállyal el kell hagyni a Gogol utcai FRDÉSZ székházat.

Aktuális tájékoztatójában a lemondott elnök felajánlotta, hogy a 2011-es esztendőt végigviszi, illetve ügyvezetőként előkészíti a rendkívüli Küldöttgyülést. Az FRDÉSz elnöksége a javaslatra reflektálva egyetértett abban, hogy a lemondás után nincs meg a jogi lehetősége Kónya Péternek, hogy ügyvezetőként továbbra is funkcióban mardjon. A leköszönő elnök - ezt követően - arról is beszélt, hogy az OKÉT-ban megerősödött a pozíciónk, hiszen egy helyett már kettő szavazattal rendelkezik az FRDÉSZ. Elhangzott, hogy egy szervezőbizottság kezdje meg a 2012 januárjában lebonyolítható rendkívüli küldöttgyülés előkészítését.

Ezt követően heves vita bontakozott ki az FRDÉSZ közeli jövőjéről. Több tagszervezet képviselője kifejtette, hogy az FRDÉSZ-t ebben a helyzetben is tovább kell müködtetni, de már a megváltozott jogszabályi háttérhez igazodva, laza kötelékben tevékenykedő szövetségre van szükség.

A Hosz javaslatát megfogalmazó Bazsik István alelnök kiemelte, hogy a Hosz átutalja a tagdíj-hátralékot, ugyanakkor jelen körülmények között minél hamarabb el kell dönteni, hogy szakszervezeti szövetségként, vagy konzultatív testületként lenne-e érdemesebb a jövőben tevékenykedni. A PVDÉSZ nézetét megfogalmazó Talabér Zoltán elnök szerint a továbbiakban is szakszervezeti szövetségként kellene müködni.

A vita végén az FRDÉSZ elnökség jelenlévő tagjai úgy döntöttek, hogy a januári rendkívüli küldöttgyülésig Czövek János Hosz elnököt bízzák meg az FRDÉSZ soros elnöki teendőinek ellátásával.

Az átadás-átvétel Kónya Péter és Czövek János között már meg is kezdődött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.