2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: Czövek János lett az FRDÉSZ soros elnöke

Hosz  |  2011. 12. 05., 17:57

Az FRDÉSZ elnökségi ülésének elején Kónya Péter bejelentette, hogy december 1-jei hatállyal lemondott FRDÉSZ elnöki tisztségéről, illetve kezdeményezte, hogy a vezérkar főnöke felmentse a hivatásos katonai szolgálat alól. Ezt követően Tajti István, az Ellenőrző Bizottság elnöke is lemondott tisztségéről. A december 5-i eseményen a jelenlévő elnökségi tagok Czövek János Hosz elnököt bízták meg a soros elnöki teendők ellátásával. Az ülés után megjelent közleményt követő sajtóinformációkra reagálva Kónya Péter cáfolta, hogy politikai pályára lépne...

A személyi kérdéseket érintő bejelentéseket követően Kónya Péter - a HM levelére hivatkozva - arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2012. február 29-i hatállyal el kell hagyni a Gogol utcai FRDÉSZ székházat.

Aktuális tájékoztatójában a lemondott elnök felajánlotta, hogy a 2011-es esztendőt végigviszi, illetve ügyvezetőként előkészíti a rendkívüli Küldöttgyülést. Az FRDÉSz elnöksége a javaslatra reflektálva egyetértett abban, hogy a lemondás után nincs meg a jogi lehetősége Kónya Péternek, hogy ügyvezetőként továbbra is funkcióban mardjon. A leköszönő elnök - ezt követően - arról is beszélt, hogy az OKÉT-ban megerősödött a pozíciónk, hiszen egy helyett már kettő szavazattal rendelkezik az FRDÉSZ. Elhangzott, hogy egy szervezőbizottság kezdje meg a 2012 januárjában lebonyolítható rendkívüli küldöttgyülés előkészítését.

Ezt követően heves vita bontakozott ki az FRDÉSZ közeli jövőjéről. Több tagszervezet képviselője kifejtette, hogy az FRDÉSZ-t ebben a helyzetben is tovább kell müködtetni, de már a megváltozott jogszabályi háttérhez igazodva, laza kötelékben tevékenykedő szövetségre van szükség.

A Hosz javaslatát megfogalmazó Bazsik István alelnök kiemelte, hogy a Hosz átutalja a tagdíj-hátralékot, ugyanakkor jelen körülmények között minél hamarabb el kell dönteni, hogy szakszervezeti szövetségként, vagy konzultatív testületként lenne-e érdemesebb a jövőben tevékenykedni. A PVDÉSZ nézetét megfogalmazó Talabér Zoltán elnök szerint a továbbiakban is szakszervezeti szövetségként kellene müködni.

A vita végén az FRDÉSZ elnökség jelenlévő tagjai úgy döntöttek, hogy a januári rendkívüli küldöttgyülésig Czövek János Hosz elnököt bízzák meg az FRDÉSZ soros elnöki teendőinek ellátásával.

Az átadás-átvétel Kónya Péter és Czövek János között már meg is kezdődött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.