2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: Czövek János lett az FRDÉSZ soros elnöke

Hosz  |  2011. 12. 05., 17:57

Az FRDÉSZ elnökségi ülésének elején Kónya Péter bejelentette, hogy december 1-jei hatállyal lemondott FRDÉSZ elnöki tisztségéről, illetve kezdeményezte, hogy a vezérkar főnöke felmentse a hivatásos katonai szolgálat alól. Ezt követően Tajti István, az Ellenőrző Bizottság elnöke is lemondott tisztségéről. A december 5-i eseményen a jelenlévő elnökségi tagok Czövek János Hosz elnököt bízták meg a soros elnöki teendők ellátásával. Az ülés után megjelent közleményt követő sajtóinformációkra reagálva Kónya Péter cáfolta, hogy politikai pályára lépne...

A személyi kérdéseket érintő bejelentéseket követően Kónya Péter - a HM levelére hivatkozva - arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2012. február 29-i hatállyal el kell hagyni a Gogol utcai FRDÉSZ székházat.

Aktuális tájékoztatójában a lemondott elnök felajánlotta, hogy a 2011-es esztendőt végigviszi, illetve ügyvezetőként előkészíti a rendkívüli Küldöttgyülést. Az FRDÉSz elnöksége a javaslatra reflektálva egyetértett abban, hogy a lemondás után nincs meg a jogi lehetősége Kónya Péternek, hogy ügyvezetőként továbbra is funkcióban mardjon. A leköszönő elnök - ezt követően - arról is beszélt, hogy az OKÉT-ban megerősödött a pozíciónk, hiszen egy helyett már kettő szavazattal rendelkezik az FRDÉSZ. Elhangzott, hogy egy szervezőbizottság kezdje meg a 2012 januárjában lebonyolítható rendkívüli küldöttgyülés előkészítését.

Ezt követően heves vita bontakozott ki az FRDÉSZ közeli jövőjéről. Több tagszervezet képviselője kifejtette, hogy az FRDÉSZ-t ebben a helyzetben is tovább kell müködtetni, de már a megváltozott jogszabályi háttérhez igazodva, laza kötelékben tevékenykedő szövetségre van szükség.

A Hosz javaslatát megfogalmazó Bazsik István alelnök kiemelte, hogy a Hosz átutalja a tagdíj-hátralékot, ugyanakkor jelen körülmények között minél hamarabb el kell dönteni, hogy szakszervezeti szövetségként, vagy konzultatív testületként lenne-e érdemesebb a jövőben tevékenykedni. A PVDÉSZ nézetét megfogalmazó Talabér Zoltán elnök szerint a továbbiakban is szakszervezeti szövetségként kellene müködni.

A vita végén az FRDÉSZ elnökség jelenlévő tagjai úgy döntöttek, hogy a januári rendkívüli küldöttgyülésig Czövek János Hosz elnököt bízzák meg az FRDÉSZ soros elnöki teendőinek ellátásával.

Az átadás-átvétel Kónya Péter és Czövek János között már meg is kezdődött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.