2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő vezérezredes: Folyamatos, korrekt kapcsolat szükséges

Hosz  |  2011. 12. 05., 18:04

Folytatódott szakszervezetünk régi-új vezetőinek bemutatkozó látogatás-sorozata. December 5-én Benkő Tibor vezérezredes, vezérkar főnök fogadta szakszervezetünk vezetőit. Czövek János Hosz elnök bevezetőjében tájékoztatást adott a Hosz V. kongresszusának legfontosabb döntéseiről, legfőképp arról, hogy továbbra is hivatásos katonaként végzi munkáját a három vezető tisztségviselő. A vezérkar főnöke a találkozón leszögezte: a munkavállaló érdekeit úgy is képviselni lehet, hogy a munkáltató se szenvedjen hátrányokat…

A Hosz elnök a találkozón szóba hozta a közszférában dolgozók esetében biztosítható 7,5 millió forintnyi térítésmentes támogatási formát, amire a vezérkar főnök arról tájékoztatott, hogy a szándék, az elgondolás megvan, ám kormányzati döntést hamarosan közzé teszik. A vezérezredes azt is elmondta, hogy december 6-ig zajlik az érintettek felmérése, ezért most az a legfontosabb, hogy senki ne maradjon ki a lehetőség igénybevételéből.

Bazsik István alelnök itt említette meg, hogy még ez év végéig be kell jelenteni a végtörlesztési igényeket. Szendrei Zoltán alelnök a folyamatosság, a tárca és a Hosz közötti korrekt kapcsolat folytatásáról beszélt, majd pedig arról érdeklődött, hogy az év végén tervezi-e a tárca többletjuttatás kifizetését. A Hosz kezdeményezésére a parlamenti államtitkár a javaslatot letette, ám a szükséges forrást még meg kell találni - reagált az első számú katona. 

Szakszervezetünk másik javaslatára reagálva a vezérkar főnöke kifejezte, hogy nincs ellene a rendkívüli szabadság kiadásának, ám ilyenkor vetődik fel a ki nem vett szabadnapok kérdése is.

Az új Mt. módosítása kapcsán Czövek János azt kérte, hogy a pozitív változásokat a Hjt.-be is emelje át a tárca.

A megbeszélés során a külszolgálat ellátásával kapcsolatban arról érdeklődött a Hosz elnöke, hogy a szabadságoltatás rendszere miért alakul át a missziókban. Miután a vezérezredes röviden áttekintette, hogy az elmúlt időszakban hogyan, milyen módon zajlott az állomány pihentetése, arról is tárgyaltak, hogy a hat havi váltásnak van-e alternatívája. A vezérkar főnökének véleménye szerint a kétszer négy havi váltás lenne a megoldás, ez lenne, ami hosszabb távon megtérülne.

Az egy órás találkozó végén megállapodtak abban, hogy a Hosz konkrét javaslatokat tesz a költségvetés terén, a katonák ellátásával összefüggésben.  

A konzultáció hamarosan folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.