2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő vezérezredes: Folyamatos, korrekt kapcsolat szükséges

Hosz  |  2011. 12. 05., 18:04

Folytatódott szakszervezetünk régi-új vezetőinek bemutatkozó látogatás-sorozata. December 5-én Benkő Tibor vezérezredes, vezérkar főnök fogadta szakszervezetünk vezetőit. Czövek János Hosz elnök bevezetőjében tájékoztatást adott a Hosz V. kongresszusának legfontosabb döntéseiről, legfőképp arról, hogy továbbra is hivatásos katonaként végzi munkáját a három vezető tisztségviselő. A vezérkar főnöke a találkozón leszögezte: a munkavállaló érdekeit úgy is képviselni lehet, hogy a munkáltató se szenvedjen hátrányokat…

A Hosz elnök a találkozón szóba hozta a közszférában dolgozók esetében biztosítható 7,5 millió forintnyi térítésmentes támogatási formát, amire a vezérkar főnök arról tájékoztatott, hogy a szándék, az elgondolás megvan, ám kormányzati döntést hamarosan közzé teszik. A vezérezredes azt is elmondta, hogy december 6-ig zajlik az érintettek felmérése, ezért most az a legfontosabb, hogy senki ne maradjon ki a lehetőség igénybevételéből.

Bazsik István alelnök itt említette meg, hogy még ez év végéig be kell jelenteni a végtörlesztési igényeket. Szendrei Zoltán alelnök a folyamatosság, a tárca és a Hosz közötti korrekt kapcsolat folytatásáról beszélt, majd pedig arról érdeklődött, hogy az év végén tervezi-e a tárca többletjuttatás kifizetését. A Hosz kezdeményezésére a parlamenti államtitkár a javaslatot letette, ám a szükséges forrást még meg kell találni - reagált az első számú katona. 

Szakszervezetünk másik javaslatára reagálva a vezérkar főnöke kifejezte, hogy nincs ellene a rendkívüli szabadság kiadásának, ám ilyenkor vetődik fel a ki nem vett szabadnapok kérdése is.

Az új Mt. módosítása kapcsán Czövek János azt kérte, hogy a pozitív változásokat a Hjt.-be is emelje át a tárca.

A megbeszélés során a külszolgálat ellátásával kapcsolatban arról érdeklődött a Hosz elnöke, hogy a szabadságoltatás rendszere miért alakul át a missziókban. Miután a vezérezredes röviden áttekintette, hogy az elmúlt időszakban hogyan, milyen módon zajlott az állomány pihentetése, arról is tárgyaltak, hogy a hat havi váltásnak van-e alternatívája. A vezérkar főnökének véleménye szerint a kétszer négy havi váltás lenne a megoldás, ez lenne, ami hosszabb távon megtérülne.

Az egy órás találkozó végén megállapodtak abban, hogy a Hosz konkrét javaslatokat tesz a költségvetés terén, a katonák ellátásával összefüggésben.  

A konzultáció hamarosan folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.