2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő vezérezredes: Folyamatos, korrekt kapcsolat szükséges

Hosz  |  2011. 12. 05., 18:04

Folytatódott szakszervezetünk régi-új vezetőinek bemutatkozó látogatás-sorozata. December 5-én Benkő Tibor vezérezredes, vezérkar főnök fogadta szakszervezetünk vezetőit. Czövek János Hosz elnök bevezetőjében tájékoztatást adott a Hosz V. kongresszusának legfontosabb döntéseiről, legfőképp arról, hogy továbbra is hivatásos katonaként végzi munkáját a három vezető tisztségviselő. A vezérkar főnöke a találkozón leszögezte: a munkavállaló érdekeit úgy is képviselni lehet, hogy a munkáltató se szenvedjen hátrányokat…

A Hosz elnök a találkozón szóba hozta a közszférában dolgozók esetében biztosítható 7,5 millió forintnyi térítésmentes támogatási formát, amire a vezérkar főnök arról tájékoztatott, hogy a szándék, az elgondolás megvan, ám kormányzati döntést hamarosan közzé teszik. A vezérezredes azt is elmondta, hogy december 6-ig zajlik az érintettek felmérése, ezért most az a legfontosabb, hogy senki ne maradjon ki a lehetőség igénybevételéből.

Bazsik István alelnök itt említette meg, hogy még ez év végéig be kell jelenteni a végtörlesztési igényeket. Szendrei Zoltán alelnök a folyamatosság, a tárca és a Hosz közötti korrekt kapcsolat folytatásáról beszélt, majd pedig arról érdeklődött, hogy az év végén tervezi-e a tárca többletjuttatás kifizetését. A Hosz kezdeményezésére a parlamenti államtitkár a javaslatot letette, ám a szükséges forrást még meg kell találni - reagált az első számú katona. 

Szakszervezetünk másik javaslatára reagálva a vezérkar főnöke kifejezte, hogy nincs ellene a rendkívüli szabadság kiadásának, ám ilyenkor vetődik fel a ki nem vett szabadnapok kérdése is.

Az új Mt. módosítása kapcsán Czövek János azt kérte, hogy a pozitív változásokat a Hjt.-be is emelje át a tárca.

A megbeszélés során a külszolgálat ellátásával kapcsolatban arról érdeklődött a Hosz elnöke, hogy a szabadságoltatás rendszere miért alakul át a missziókban. Miután a vezérezredes röviden áttekintette, hogy az elmúlt időszakban hogyan, milyen módon zajlott az állomány pihentetése, arról is tárgyaltak, hogy a hat havi váltásnak van-e alternatívája. A vezérkar főnökének véleménye szerint a kétszer négy havi váltás lenne a megoldás, ez lenne, ami hosszabb távon megtérülne.

Az egy órás találkozó végén megállapodtak abban, hogy a Hosz konkrét javaslatokat tesz a költségvetés terén, a katonák ellátásával összefüggésben.  

A konzultáció hamarosan folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.