2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Benkő vezérezredes: Folyamatos, korrekt kapcsolat szükséges

Hosz  |  2011. 12. 05., 18:04

Folytatódott szakszervezetünk régi-új vezetőinek bemutatkozó látogatás-sorozata. December 5-én Benkő Tibor vezérezredes, vezérkar főnök fogadta szakszervezetünk vezetőit. Czövek János Hosz elnök bevezetőjében tájékoztatást adott a Hosz V. kongresszusának legfontosabb döntéseiről, legfőképp arról, hogy továbbra is hivatásos katonaként végzi munkáját a három vezető tisztségviselő. A vezérkar főnöke a találkozón leszögezte: a munkavállaló érdekeit úgy is képviselni lehet, hogy a munkáltató se szenvedjen hátrányokat…

A Hosz elnök a találkozón szóba hozta a közszférában dolgozók esetében biztosítható 7,5 millió forintnyi térítésmentes támogatási formát, amire a vezérkar főnök arról tájékoztatott, hogy a szándék, az elgondolás megvan, ám kormányzati döntést hamarosan közzé teszik. A vezérezredes azt is elmondta, hogy december 6-ig zajlik az érintettek felmérése, ezért most az a legfontosabb, hogy senki ne maradjon ki a lehetőség igénybevételéből.

Bazsik István alelnök itt említette meg, hogy még ez év végéig be kell jelenteni a végtörlesztési igényeket. Szendrei Zoltán alelnök a folyamatosság, a tárca és a Hosz közötti korrekt kapcsolat folytatásáról beszélt, majd pedig arról érdeklődött, hogy az év végén tervezi-e a tárca többletjuttatás kifizetését. A Hosz kezdeményezésére a parlamenti államtitkár a javaslatot letette, ám a szükséges forrást még meg kell találni - reagált az első számú katona. 

Szakszervezetünk másik javaslatára reagálva a vezérkar főnöke kifejezte, hogy nincs ellene a rendkívüli szabadság kiadásának, ám ilyenkor vetődik fel a ki nem vett szabadnapok kérdése is.

Az új Mt. módosítása kapcsán Czövek János azt kérte, hogy a pozitív változásokat a Hjt.-be is emelje át a tárca.

A megbeszélés során a külszolgálat ellátásával kapcsolatban arról érdeklődött a Hosz elnöke, hogy a szabadságoltatás rendszere miért alakul át a missziókban. Miután a vezérezredes röviden áttekintette, hogy az elmúlt időszakban hogyan, milyen módon zajlott az állomány pihentetése, arról is tárgyaltak, hogy a hat havi váltásnak van-e alternatívája. A vezérkar főnökének véleménye szerint a kétszer négy havi váltás lenne a megoldás, ez lenne, ami hosszabb távon megtérülne.

Az egy órás találkozó végén megállapodtak abban, hogy a Hosz konkrét javaslatokat tesz a költségvetés terén, a katonák ellátásával összefüggésben.  

A konzultáció hamarosan folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.