2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Karácsonyi ajándék Rékának és Dórának

Hosz  |  2011. 12. 15., 09:53

Korábban a tatai lövészdandárnál szolgáló, Afganisztánban hősi halált szenvedett Kolozsvári György posztumusz hadnagy özvegye, Zsuzsanna és két kislányuk, Réka és Dóra részére adott át 70 ezer forintnyi támogatást a Honvédszakszervezet elnöke. A december 14-i eseményen Czövek János elnök elmondta: az adventi hangulathoz, az egyedül maradt család karácsonyi ünnepéhez szeretne hozzájárulni a szakszervezet közössége, a tatai alapszervezet és a tatai nyugállományú csoport...  

A tatai Helyőrségi Klubban lebonyolított bensőséges hangulatú beszélgetésen Czövek János hozzátette: Ebben a gazdasági válsághelyzetben sok embernek, egyre több problémája van. Ilyen adventi időszakban azonban ezen túlemelkedünk és azoknak, akik már nem lehetnek közöttünk, segítünk. Az összefogás erőt ad, gond és probléma esetén a Magyar Honvédség és a Honvédszakszervezet is összefog dolgozói, illetve tagsága érdekében.

Ezt követően a Hosz elnöke átnyújtotta a - szentendrei jubileumi családi napon összegyüjtött, valamint a tatai aktív és nyugállományú katonák által felajánlott - 2x35 ezer forintos összegü támogatást Rékának és Dórának.

Horváth Józsefné Ica, a tatai alapszervezet vezetője is felajánlotta segítségét. Amíg én vagyok a helyi alapszervezet vezetője, addig bármikor szólsz, segítünk. Hosszú távra tervezzük a gondoskodást - mondta Zsuzsának, Kolozsvári György özvegyének.

Mátyási Ferenc, a tatai nyugállományú csoport nevében ajánlott fel támogatást. A csoportban mindannyian úgy gondoltuk, hogy támogatjuk a családot, a kislányokat. Ránk, idősebb kollégákra is mindig számíthattok - mondta a tatai nyugállományú csoport vezetője.

Köszönjük szépen a segítséget, érezzük a felénk áradó szeretetet, és azt, hogy ennyien gondolnak ránk. PRT-11-es vezetőitől kaptunk adományt, köszöntőlapot, Afganisztánból. Sírva olvastam fel a lányoknak. Ők még nem fogták fel, hogy az édesapjuknak mennyi katona ismerőse volt - mondta válaszában az özvegy.

Lippai Csaba, országos érdekvédelmi szakértő pedig azt emelte ki a beszélgetésen, hogy több rászoruló családot is segít a Hosz, majd hozzátette: ilyen kisebb közösségek, mint a tatai is sokkal jobban össze tudnak fogni.

A tatai nyugállományú csoport édességgel is kedveskedett a két kislánynak. Kolozsvári Dóra és Réka a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából december 16-án, Budapesten részt vesznek az Árvák Karácsonya ünnepségen is. Boldog Karácsonyt Nekik!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.