2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Karácsonyi ajándék Rékának és Dórának

Hosz  |  2011. 12. 15., 09:53

Korábban a tatai lövészdandárnál szolgáló, Afganisztánban hősi halált szenvedett Kolozsvári György posztumusz hadnagy özvegye, Zsuzsanna és két kislányuk, Réka és Dóra részére adott át 70 ezer forintnyi támogatást a Honvédszakszervezet elnöke. A december 14-i eseményen Czövek János elnök elmondta: az adventi hangulathoz, az egyedül maradt család karácsonyi ünnepéhez szeretne hozzájárulni a szakszervezet közössége, a tatai alapszervezet és a tatai nyugállományú csoport...  

A tatai Helyőrségi Klubban lebonyolított bensőséges hangulatú beszélgetésen Czövek János hozzátette: Ebben a gazdasági válsághelyzetben sok embernek, egyre több problémája van. Ilyen adventi időszakban azonban ezen túlemelkedünk és azoknak, akik már nem lehetnek közöttünk, segítünk. Az összefogás erőt ad, gond és probléma esetén a Magyar Honvédség és a Honvédszakszervezet is összefog dolgozói, illetve tagsága érdekében.

Ezt követően a Hosz elnöke átnyújtotta a - szentendrei jubileumi családi napon összegyüjtött, valamint a tatai aktív és nyugállományú katonák által felajánlott - 2x35 ezer forintos összegü támogatást Rékának és Dórának.

Horváth Józsefné Ica, a tatai alapszervezet vezetője is felajánlotta segítségét. Amíg én vagyok a helyi alapszervezet vezetője, addig bármikor szólsz, segítünk. Hosszú távra tervezzük a gondoskodást - mondta Zsuzsának, Kolozsvári György özvegyének.

Mátyási Ferenc, a tatai nyugállományú csoport nevében ajánlott fel támogatást. A csoportban mindannyian úgy gondoltuk, hogy támogatjuk a családot, a kislányokat. Ránk, idősebb kollégákra is mindig számíthattok - mondta a tatai nyugállományú csoport vezetője.

Köszönjük szépen a segítséget, érezzük a felénk áradó szeretetet, és azt, hogy ennyien gondolnak ránk. PRT-11-es vezetőitől kaptunk adományt, köszöntőlapot, Afganisztánból. Sírva olvastam fel a lányoknak. Ők még nem fogták fel, hogy az édesapjuknak mennyi katona ismerőse volt - mondta válaszában az özvegy.

Lippai Csaba, országos érdekvédelmi szakértő pedig azt emelte ki a beszélgetésen, hogy több rászoruló családot is segít a Hosz, majd hozzátette: ilyen kisebb közösségek, mint a tatai is sokkal jobban össze tudnak fogni.

A tatai nyugállományú csoport édességgel is kedveskedett a két kislánynak. Kolozsvári Dóra és Réka a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából december 16-án, Budapesten részt vesznek az Árvák Karácsonya ünnepségen is. Boldog Karácsonyt Nekik!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.