2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átalakul az étkezési utalványok rendszere

Hosz  |  2012. 01. 05., 15:49

Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója arról tájékoztatta szakszervezetünket, hogy az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 20111. évi CLVI. törvény alapján január 1-től az étkezési utalványok rendszere jelentős mértékben átalakul…

A legfontosabb változásokról Fodor ezredes levele elmondja: január 1-től a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány által fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány (Erzsébet-utalvány) kerül kibocsátásra, amely felváltja a jelenlegi étkezési utalványt.  Az Erzsébet-utalvány 2012. december 31-ig melegkonyhás vendéglátóhelyeken is felhasználható lesz. Az utalvánnyal kapcsolatos szabályokat a KIM rendeletben rögzíti, melynek kihirdetését követően a HM KPH újabb tájékoztatást ad majd. Az Erzsébet-utalványok megrendelésére jelenleg nincs lehetőség, a személyi állomány részére január elején járó étkezési utalványok kiadása a szokásos időpontban nem lehetséges. Az MNÜA tájékoztatása alapján az utalványok kibocsátása várhatóan február elején történhet meg.

A HM KPH mindent el fog követni annak érdekében, hogy a személyi állomány az utalványokhoz a lehető legkorábbi időpontban hozzájuthasson. Természetesen az utalványok biztosításában – a Magyar Honvédségen kívül álló okokból – fennálló problémák nem érintik a személyi állomány utalványra való jogosultságát, az utalványok utólagosan minden jogosult részére biztosításra kerülnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.