2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átalakul az étkezési utalványok rendszere

Hosz  |  2012. 01. 05., 15:49

Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója arról tájékoztatta szakszervezetünket, hogy az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 20111. évi CLVI. törvény alapján január 1-től az étkezési utalványok rendszere jelentős mértékben átalakul…

A legfontosabb változásokról Fodor ezredes levele elmondja: január 1-től a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány által fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány (Erzsébet-utalvány) kerül kibocsátásra, amely felváltja a jelenlegi étkezési utalványt.  Az Erzsébet-utalvány 2012. december 31-ig melegkonyhás vendéglátóhelyeken is felhasználható lesz. Az utalvánnyal kapcsolatos szabályokat a KIM rendeletben rögzíti, melynek kihirdetését követően a HM KPH újabb tájékoztatást ad majd. Az Erzsébet-utalványok megrendelésére jelenleg nincs lehetőség, a személyi állomány részére január elején járó étkezési utalványok kiadása a szokásos időpontban nem lehetséges. Az MNÜA tájékoztatása alapján az utalványok kibocsátása várhatóan február elején történhet meg.

A HM KPH mindent el fog követni annak érdekében, hogy a személyi állomány az utalványokhoz a lehető legkorábbi időpontban hozzájuthasson. Természetesen az utalványok biztosításában – a Magyar Honvédségen kívül álló okokból – fennálló problémák nem érintik a személyi állomány utalványra való jogosultságát, az utalványok utólagosan minden jogosult részére biztosításra kerülnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.