2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Január 10-től Czövek János az FRDÉSZ elnöke

Hosz  |  2012. 01. 11., 09:45

Ismeretes, hogy december 1-jén lemondott FRDÉSZ elnöki tisztéről Kónya Péter. Ezt követően - a szövetség elnökségének megbízásából, a január 10-i rendkívüli küldöttgyűlésig - Czövek János soros elnökként vállalta az ügyek vitelét. Ezt követően kerülhetett sor az FRDÉSZ budapesti Gogol utcai székházában a szövetség legfőbb döntéshozó fórumának megtartására. A több órás, heves vitáktól sem mentes elnökségi ülés után lebonyolított rendkívüli küldöttgyűlés döntése értelmében továbbra is szakszervezetünk elnöke, Czövek János vezeti a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségét...

A január 10-i esemény elején Czövek János soros elnök adott tájékoztatást a rendkívüli Küldöttgyülés előzményeiről. Miután az FRDÉSZ elnökének lemondásáról, a január 5-i elnökségi ülésen történtekről és az elnöki tisztség átadás-átvételéről tájékoztatott, a rendkívüli Küldöttgyülés feladatairól, illetve az eldöntendő kérdésekről informálta a résztvevőket. 

 

 

A Küldöttgyülés előtt megtartott elnökségi ülésen több tagszervezet vezetője is szóvá tette, hogy a legfőbb döntéshozó fórum csak az elnök személyéről és a székhelyről határozhat, az Alapszabály elfogadása nem lehetséges, hiszen elnökségi vélemény sem áll mögötte. Ezt követően az egyes tagszervezetek megfogalmazták, hogy azt kell először eldönteni, hogy akarjuk-e és hogyan tovább müködtetni az FRDÉSZ-t? A kérdésre válaszolva minden tagszervezet arról nyilatkozott, hogy tovább szeretné müködtetni az FRDÉSZ-t!

Mivel a jelenlgei Gogol utcai székházat február 29-ig el kell hagyni, az FRDÉSZ új székhelyére két javaslat is érkezett, melyről a következő héten dönt a HTFSZ és a PVDÉSZ döntéshozó fóruma.

Az elnökségi ülés végén konszenzussal arról határoztak, hogy az összehívott rendkívüli Küldöttgyülés csupán az elnök személyéről döntsön. Több tagszervezet is Talabér Zoltán PVDÉSZ elnököt javasolta az FRDÉSZ elnöki tisztére. A jelölt miután megköszönte a jelölést, elmondta: ez a munka egész embert igényel, ugyanakkor a megváltozott jogszabályi környezetben minden tagszervezetnek van mivel foglalkoznia, ezért azt javaslom, hogy a december 1-jei hatállyal lemondott Kónya Péter a márciusi soros Küldöttgyülésig vigye tovább a napi ügyeket.

 

Ezt követően vita bontakozott ki, melynek során több tagszervezet vezetője is azt hangoztatta, hogy a jelenlegi FRDÉSZ elnökség tagjai közül szükséges elnököt választani.

Sörös István, a Hosz elnökségi tag azt javasolta, hogy a soros elnöki feladatokat a Hosz a következő soros Küldöttgyülésig felvállalja, a soros elnöki tisztet a Hosz elnöke látja majd el. A többi tagszervezet arra tett javaslatot, hogy az FRDÉSZ elnöksége tárgyalja meg a két javaslatot. Ekkor hangzott el az  is, hogy az FRDÉSZ március 20-án tartja majd soros Küldöttgyülését. Az Alapszabály-szerkesztő bizottság tagjai az FRDÉSZ elnökségi tagjai lesznek, mely február 17-ig befejezi a tevékenységét.

A rendkívüli Küldöttgyülésen történt

A több órás, több szünettel is tarkított elnökségi ülés után, 13 órakor kezdetét vette a rendkívüli küldöttgyülés. A döntéshozó fórum tisztségviselőinek – mandátumvizsgáló-bizottság tagjai, jelölő-bizottság tagjai, Alapszabály-szerkesztő bizottság tagjai, levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők – megválasztása után Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök (képünkön) köszöntötte a megjelent, mandátummal rendelkező küldötteket. Ezt követően ismertette a Küldöttgyülés ügyrendi kérdéseit, a szavazások lebonyolítási rendjét. A három negyedévi tagdíjhátralékot felhalmozó FBVSZOSZ-nak nem volt mandátuma, így nem is szvazhatott.

 

 

A napirendi témák - tisztségviselő-választás, FRDÉSZ Alapszabály módosítása, egyebek - elfogadása után - arról döntöttek a küldöttek, hogy az eredeti változat marad érvényben, vagyis választott elnöke lesz az FRDÉSZ-nek. A tagdíj mértéke a korábbi változat helyett 3Ft/tag/hó lett.

 

 

 

Az FRDÉSZ tisztségviselőinek megválasztása során Kónya Péter és Szita Róbert (Hosz) kapott jelölést. Az első körben a szavazás érvényes volt, ám eredménytelen, hiszen mindkét jelöltet 3-3 tagszervezet támogatta. Ezt követően a VPDSZ elnöke, Holecz Gábor Czövek János eddigi soros elnököt javasolta, akit meg is választották az FRDÉSZ elnökévé.

 

Az egyebekben az új elnök, Czövek János megköszönte a bizalmat, majd azt kérte, hogy mindenki hatékonyan müködjön közre a március 20-i küldöttgyülés megszervezésében és eredményes végrehajtásában.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.