2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Január 10-től Czövek János az FRDÉSZ elnöke

Hosz  |  2012. 01. 11., 09:45

Ismeretes, hogy december 1-jén lemondott FRDÉSZ elnöki tisztéről Kónya Péter. Ezt követően - a szövetség elnökségének megbízásából, a január 10-i rendkívüli küldöttgyűlésig - Czövek János soros elnökként vállalta az ügyek vitelét. Ezt követően kerülhetett sor az FRDÉSZ budapesti Gogol utcai székházában a szövetség legfőbb döntéshozó fórumának megtartására. A több órás, heves vitáktól sem mentes elnökségi ülés után lebonyolított rendkívüli küldöttgyűlés döntése értelmében továbbra is szakszervezetünk elnöke, Czövek János vezeti a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségét...

A január 10-i esemény elején Czövek János soros elnök adott tájékoztatást a rendkívüli Küldöttgyülés előzményeiről. Miután az FRDÉSZ elnökének lemondásáról, a január 5-i elnökségi ülésen történtekről és az elnöki tisztség átadás-átvételéről tájékoztatott, a rendkívüli Küldöttgyülés feladatairól, illetve az eldöntendő kérdésekről informálta a résztvevőket. 

 

 

A Küldöttgyülés előtt megtartott elnökségi ülésen több tagszervezet vezetője is szóvá tette, hogy a legfőbb döntéshozó fórum csak az elnök személyéről és a székhelyről határozhat, az Alapszabály elfogadása nem lehetséges, hiszen elnökségi vélemény sem áll mögötte. Ezt követően az egyes tagszervezetek megfogalmazták, hogy azt kell először eldönteni, hogy akarjuk-e és hogyan tovább müködtetni az FRDÉSZ-t? A kérdésre válaszolva minden tagszervezet arról nyilatkozott, hogy tovább szeretné müködtetni az FRDÉSZ-t!

Mivel a jelenlgei Gogol utcai székházat február 29-ig el kell hagyni, az FRDÉSZ új székhelyére két javaslat is érkezett, melyről a következő héten dönt a HTFSZ és a PVDÉSZ döntéshozó fóruma.

Az elnökségi ülés végén konszenzussal arról határoztak, hogy az összehívott rendkívüli Küldöttgyülés csupán az elnök személyéről döntsön. Több tagszervezet is Talabér Zoltán PVDÉSZ elnököt javasolta az FRDÉSZ elnöki tisztére. A jelölt miután megköszönte a jelölést, elmondta: ez a munka egész embert igényel, ugyanakkor a megváltozott jogszabályi környezetben minden tagszervezetnek van mivel foglalkoznia, ezért azt javaslom, hogy a december 1-jei hatállyal lemondott Kónya Péter a márciusi soros Küldöttgyülésig vigye tovább a napi ügyeket.

 

Ezt követően vita bontakozott ki, melynek során több tagszervezet vezetője is azt hangoztatta, hogy a jelenlegi FRDÉSZ elnökség tagjai közül szükséges elnököt választani.

Sörös István, a Hosz elnökségi tag azt javasolta, hogy a soros elnöki feladatokat a Hosz a következő soros Küldöttgyülésig felvállalja, a soros elnöki tisztet a Hosz elnöke látja majd el. A többi tagszervezet arra tett javaslatot, hogy az FRDÉSZ elnöksége tárgyalja meg a két javaslatot. Ekkor hangzott el az  is, hogy az FRDÉSZ március 20-án tartja majd soros Küldöttgyülését. Az Alapszabály-szerkesztő bizottság tagjai az FRDÉSZ elnökségi tagjai lesznek, mely február 17-ig befejezi a tevékenységét.

A rendkívüli Küldöttgyülésen történt

A több órás, több szünettel is tarkított elnökségi ülés után, 13 órakor kezdetét vette a rendkívüli küldöttgyülés. A döntéshozó fórum tisztségviselőinek – mandátumvizsgáló-bizottság tagjai, jelölő-bizottság tagjai, Alapszabály-szerkesztő bizottság tagjai, levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők – megválasztása után Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök (képünkön) köszöntötte a megjelent, mandátummal rendelkező küldötteket. Ezt követően ismertette a Küldöttgyülés ügyrendi kérdéseit, a szavazások lebonyolítási rendjét. A három negyedévi tagdíjhátralékot felhalmozó FBVSZOSZ-nak nem volt mandátuma, így nem is szvazhatott.

 

 

A napirendi témák - tisztségviselő-választás, FRDÉSZ Alapszabály módosítása, egyebek - elfogadása után - arról döntöttek a küldöttek, hogy az eredeti változat marad érvényben, vagyis választott elnöke lesz az FRDÉSZ-nek. A tagdíj mértéke a korábbi változat helyett 3Ft/tag/hó lett.

 

 

 

Az FRDÉSZ tisztségviselőinek megválasztása során Kónya Péter és Szita Róbert (Hosz) kapott jelölést. Az első körben a szavazás érvényes volt, ám eredménytelen, hiszen mindkét jelöltet 3-3 tagszervezet támogatta. Ezt követően a VPDSZ elnöke, Holecz Gábor Czövek János eddigi soros elnököt javasolta, akit meg is választották az FRDÉSZ elnökévé.

 

Az egyebekben az új elnök, Czövek János megköszönte a bizalmat, majd azt kérte, hogy mindenki hatékonyan müködjön közre a március 20-i küldöttgyülés megszervezésében és eredményes végrehajtásában.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.