2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásfoglalást kértünk a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan

Hosz  |  2012. 01. 16., 14:16

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszűntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban. Ezért levélben fordultunk az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz. Kérdéseinket az alábbiakban olvashatják el...

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Tárgy: Állásfoglalás kérés

Tisztelt Főigazgatóság!

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban.  

Az egységes jogértelmezés miatt kérem szíves tájékoztatásukat az alábbi kérdésekben:

1. A szolgálati járandóságban részesülők keretösszegébe – minimálbér tizennyolcszorosa- korlátba beletartozik, vagy sem a gazdasági társaság osztalékából származó jövedelem, a tőzsdei ügyletből származó jövedelem, illetve az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem.

2. A korhatár előtti ellátás és a szolgálati járandóság megszünik-e abban az esetben, ha a szolgálati járandóságban részesülő személy gazdasági társaságban többségi tulajdonnal rendelkezik, többségi tulajdonnal bíró gazdasági társaságot hoz létre, vagy gazdasági társaságban hozzátartozója alkalmazásában áll.

A tagságunk minél hamarabbi tájékoztatása érdekében várjuk szíves válaszukat.

A fenti válaszukon túl tisztelettel kérem, hogy a közel tízezres tagságunk minél jobb tájékoztatása miatt amennyiben ez az Önök részéről sem ütközik akadályba ún. kapcsolattartó ügyintézőt megnevezni szíveskedjenek, amely megoldás mindkettőnk munkáját megkönnyíti és meggyorsítja.

Budapest, 2012. január 16.

                                                                                       Tisztelettel és Üdvözlettel:

                                                                                                Czövek János

                                                                                                      elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.