2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásfoglalást kértünk a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan

Hosz  |  2012. 01. 16., 14:16

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszűntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban. Ezért levélben fordultunk az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz. Kérdéseinket az alábbiakban olvashatják el...

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Tárgy: Állásfoglalás kérés

Tisztelt Főigazgatóság!

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban.  

Az egységes jogértelmezés miatt kérem szíves tájékoztatásukat az alábbi kérdésekben:

1. A szolgálati járandóságban részesülők keretösszegébe – minimálbér tizennyolcszorosa- korlátba beletartozik, vagy sem a gazdasági társaság osztalékából származó jövedelem, a tőzsdei ügyletből származó jövedelem, illetve az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem.

2. A korhatár előtti ellátás és a szolgálati járandóság megszünik-e abban az esetben, ha a szolgálati járandóságban részesülő személy gazdasági társaságban többségi tulajdonnal rendelkezik, többségi tulajdonnal bíró gazdasági társaságot hoz létre, vagy gazdasági társaságban hozzátartozója alkalmazásában áll.

A tagságunk minél hamarabbi tájékoztatása érdekében várjuk szíves válaszukat.

A fenti válaszukon túl tisztelettel kérem, hogy a közel tízezres tagságunk minél jobb tájékoztatása miatt amennyiben ez az Önök részéről sem ütközik akadályba ún. kapcsolattartó ügyintézőt megnevezni szíveskedjenek, amely megoldás mindkettőnk munkáját megkönnyíti és meggyorsítja.

Budapest, 2012. január 16.

                                                                                       Tisztelettel és Üdvözlettel:

                                                                                                Czövek János

                                                                                                      elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.