2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásfoglalást kértünk a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan

Hosz  |  2012. 01. 16., 14:16

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszűntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban. Ezért levélben fordultunk az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz. Kérdéseinket az alábbiakban olvashatják el...

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Tárgy: Állásfoglalás kérés

Tisztelt Főigazgatóság!

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvénnyel kapcsolatos szabályok értelmezésével kapcsolatosan szakszervezetünket, a Honvédszakszervezetet számos megkeresés érte az elmúlt időszakban.  

Az egységes jogértelmezés miatt kérem szíves tájékoztatásukat az alábbi kérdésekben:

1. A szolgálati járandóságban részesülők keretösszegébe – minimálbér tizennyolcszorosa- korlátba beletartozik, vagy sem a gazdasági társaság osztalékából származó jövedelem, a tőzsdei ügyletből származó jövedelem, illetve az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem.

2. A korhatár előtti ellátás és a szolgálati járandóság megszünik-e abban az esetben, ha a szolgálati járandóságban részesülő személy gazdasági társaságban többségi tulajdonnal rendelkezik, többségi tulajdonnal bíró gazdasági társaságot hoz létre, vagy gazdasági társaságban hozzátartozója alkalmazásában áll.

A tagságunk minél hamarabbi tájékoztatása érdekében várjuk szíves válaszukat.

A fenti válaszukon túl tisztelettel kérem, hogy a közel tízezres tagságunk minél jobb tájékoztatása miatt amennyiben ez az Önök részéről sem ütközik akadályba ún. kapcsolattartó ügyintézőt megnevezni szíveskedjenek, amely megoldás mindkettőnk munkáját megkönnyíti és meggyorsítja.

Budapest, 2012. január 16.

                                                                                       Tisztelettel és Üdvözlettel:

                                                                                                Czövek János

                                                                                                      elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.