2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Simicskó István: március elején aláírhatjuk a bérmegállapodást

Hosz  |  2012. 02. 16., 21:39

Tagságunk szinte minden fórumon arról érdeklődik, hogy mit sikerül szakszervezetünk vezetőinek elérni a 2012. évi kereset-tárgyalásokon. Ismeretes, hogy január 26-án volt az egyeztetések első és mindeddig egyetlen fordulója. Huszonkét (!!!) napja nem történt személyes megbeszélés a munkáltató, a Honvédelmi Minisztérium és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek között. Honlapunk főszerkesztője utánajárt, miért. Kérdéseinkre Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár válaszolt... 

- Államtitkár Úr! Úgy tünik, mintha megrekedtek volna a 2012. évi kereset-tárgyalások. Miért? 

- Noha nem volt még februárban személyes egyeztetés, a kijelölt szakmai szerv, a HM KPH elvégezte feladatait. Megnyugtatok mindenkit, nem késtünk le semmiről, terveink szerint a megállapodást február végén, de legkésőbb március elején aláírhatjuk.

- Igaz-e, hogy még az év elején egy jelentősebb összegü kifizetésre számíthatnak a katonák?

- A bérmegállapodás tervezete hamarosan a honvédelmi miniszter asztalára kerül. Ő fog dönteni arról, hogy lesz-e egyszeri, jelentősebb összegü kifizetés, vagy több ütemben, de kisebb összegü pénzösszeget kapnak majd a katonák.

- A HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás újrakötése is aktuálissá vált. Ez miért fontos a honvédelmi vezetés számára?

- Ennek a kormánynak, ennek a honvédelmi vezetésnek az a jól felfogott érdeke, hogy korrekt, tisztességes kapcsolatokat ápoljon az érdekképviseletekkel. Ennek a formáit, kereteit hivatottak alátámasztani az együttmüködési megállapodások. Nehéz időket élünk, hiszen ismeretes, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépett parlamenti döntések, törvények szabályozzák a szakszervezetek müködését. Arra törekszem, azon fáradozom, hogy ebben a megváltozott jogi környezetben is eredményes érdekvédelmi munka folyhasson a Magyar Honvédségnél. Ez azért fontos számunkra, mert továbbra is több csatornán szeretnénk érdemi visszajelzéseket kapni az állomány helyzetéről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.