2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Simicskó István: március elején aláírhatjuk a bérmegállapodást

Hosz  |  2012. 02. 16., 21:39

Tagságunk szinte minden fórumon arról érdeklődik, hogy mit sikerül szakszervezetünk vezetőinek elérni a 2012. évi kereset-tárgyalásokon. Ismeretes, hogy január 26-án volt az egyeztetések első és mindeddig egyetlen fordulója. Huszonkét (!!!) napja nem történt személyes megbeszélés a munkáltató, a Honvédelmi Minisztérium és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek között. Honlapunk főszerkesztője utánajárt, miért. Kérdéseinkre Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár válaszolt... 

- Államtitkár Úr! Úgy tünik, mintha megrekedtek volna a 2012. évi kereset-tárgyalások. Miért? 

- Noha nem volt még februárban személyes egyeztetés, a kijelölt szakmai szerv, a HM KPH elvégezte feladatait. Megnyugtatok mindenkit, nem késtünk le semmiről, terveink szerint a megállapodást február végén, de legkésőbb március elején aláírhatjuk.

- Igaz-e, hogy még az év elején egy jelentősebb összegü kifizetésre számíthatnak a katonák?

- A bérmegállapodás tervezete hamarosan a honvédelmi miniszter asztalára kerül. Ő fog dönteni arról, hogy lesz-e egyszeri, jelentősebb összegü kifizetés, vagy több ütemben, de kisebb összegü pénzösszeget kapnak majd a katonák.

- A HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás újrakötése is aktuálissá vált. Ez miért fontos a honvédelmi vezetés számára?

- Ennek a kormánynak, ennek a honvédelmi vezetésnek az a jól felfogott érdeke, hogy korrekt, tisztességes kapcsolatokat ápoljon az érdekképviseletekkel. Ennek a formáit, kereteit hivatottak alátámasztani az együttmüködési megállapodások. Nehéz időket élünk, hiszen ismeretes, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépett parlamenti döntések, törvények szabályozzák a szakszervezetek müködését. Arra törekszem, azon fáradozom, hogy ebben a megváltozott jogi környezetben is eredményes érdekvédelmi munka folyhasson a Magyar Honvédségnél. Ez azért fontos számunkra, mert továbbra is több csatornán szeretnénk érdemi visszajelzéseket kapni az állomány helyzetéről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotók!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.