2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Simicskó István: március elején aláírhatjuk a bérmegállapodást

Hosz  |  2012. 02. 16., 21:39

Tagságunk szinte minden fórumon arról érdeklődik, hogy mit sikerül szakszervezetünk vezetőinek elérni a 2012. évi kereset-tárgyalásokon. Ismeretes, hogy január 26-án volt az egyeztetések első és mindeddig egyetlen fordulója. Huszonkét (!!!) napja nem történt személyes megbeszélés a munkáltató, a Honvédelmi Minisztérium és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek között. Honlapunk főszerkesztője utánajárt, miért. Kérdéseinkre Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár válaszolt... 

- Államtitkár Úr! Úgy tünik, mintha megrekedtek volna a 2012. évi kereset-tárgyalások. Miért? 

- Noha nem volt még februárban személyes egyeztetés, a kijelölt szakmai szerv, a HM KPH elvégezte feladatait. Megnyugtatok mindenkit, nem késtünk le semmiről, terveink szerint a megállapodást február végén, de legkésőbb március elején aláírhatjuk.

- Igaz-e, hogy még az év elején egy jelentősebb összegü kifizetésre számíthatnak a katonák?

- A bérmegállapodás tervezete hamarosan a honvédelmi miniszter asztalára kerül. Ő fog dönteni arról, hogy lesz-e egyszeri, jelentősebb összegü kifizetés, vagy több ütemben, de kisebb összegü pénzösszeget kapnak majd a katonák.

- A HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás újrakötése is aktuálissá vált. Ez miért fontos a honvédelmi vezetés számára?

- Ennek a kormánynak, ennek a honvédelmi vezetésnek az a jól felfogott érdeke, hogy korrekt, tisztességes kapcsolatokat ápoljon az érdekképviseletekkel. Ennek a formáit, kereteit hivatottak alátámasztani az együttmüködési megállapodások. Nehéz időket élünk, hiszen ismeretes, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépett parlamenti döntések, törvények szabályozzák a szakszervezetek müködését. Arra törekszem, azon fáradozom, hogy ebben a megváltozott jogi környezetben is eredményes érdekvédelmi munka folyhasson a Magyar Honvédségnél. Ez azért fontos számunkra, mert továbbra is több csatornán szeretnénk érdemi visszajelzéseket kapni az állomány helyzetéről.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.