2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Váll-lapos sportoló katonák

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:41

Február 16-án mutatta be a Független Nemzeti Filmalkotók Közössége a \"Váll-lapos sportolók\" c. dokumentumfilmjét. Az MH Altiszti Akadémián február 16-án megrendezett eseményen köszöntőbeszédet mondó dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter mellett részt vett a HM teljes politikai és katonai vezetése, de ott voltak neves sportolók, művészek és a hallgatói állomány is...

Nagy volt a készülődés az MH Altiszti Akadémián február 16-án megrendezett esemény előtt. Nemcsak a honvédelmi minisztert, az államtitkárokat, és a Honvéd Vezérkar főnökét várták, de a film alkotói és a londoni olimpiára készülő sportolók és sportvezetők is feltüntek.

A megnyitó során dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta: a Budapesti Honvéd minden idők legeredményesebb pontszerző csapata. Coubertin bárót idézve, az olimpia évében kell boldogan hangsúlyoznom: ,,Béke vagy, te sport". Ajánlom mindenkinek a filmben szereplő nagyszerü sportolókat, akik egyben kiváló katonák is. Nagyszerü emberek, nagyszerü müvészek készítették a filmet, akik a befolyó bevételt felajánlottak azoknak a hadiárváknak, akik missziós és kiképzési feladatok gyakorlása, ellátása során veszítették el szüleiket.

Hende Csaba köszöntőbeszéde után "Óda a Sporthoz" címü versét Baranyai László adta elő, majd Sinkovits-Vitay András a Szózatot szavalta el. A közönség ezt követően tekinthette meg a "Váll-lapos Sportolók" címü, Salvatore Giuliano által rendezett dokumentumfilmet.

A mintegy 45 perces filmben Dr. Zölley Zoltán ny. alezredes kézitusa-szakértő, 7 danos mester, Martinek János ny. őrnagy olimpiai bajnok öttusázó, Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, a küzdősportok közé tartozó wing-tsun kung-fu 4. mesterfokozatával rendelkező szerelmese, aki egyben a Bp. Honvéd SE. társadalmi elnöke, Márton Zsolt őrnagy labdarúgó játékvezető-asszisztens, a szentendrei Kinizsi Honvéd SE elnöke, Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, országgyülési képviselő, MOB elnök, Kassai Viktor, a 2011-es szezon legjobb játékvezetője,  Kővágó Zoltán százados, olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, dr. Szarka Gábor HM kabinetfőnök, a sport nagy támogatója, a Bp. Honvéd kosárlabda szakosztály társadalmi elnöke szerepelt.

Az egész nemzet büszke lehet a múlt és a jelen nagy katona-sportolóira. Ez a jövő számára a film üzenete - talán így lehetne összefoglalni a levetített dokumentumfilmet. 

A film a fegyelmezettségről, a koncentráló-képességről, a fizikai képességekről és a közösségben való megfelelésről is szólt. A katonaság és a sport elválaszthatatlanok egymástól – mondták el többen is a film főszereplői közül.

A riportfilm után  a "Váll-lapos sportolók kultikus tárgyai" címü kiállítást Márton Zsolt őrnagy, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület elnöke nyitotta meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.