2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Váll-lapos sportoló katonák

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:41

Február 16-án mutatta be a Független Nemzeti Filmalkotók Közössége a \"Váll-lapos sportolók\" c. dokumentumfilmjét. Az MH Altiszti Akadémián február 16-án megrendezett eseményen köszöntőbeszédet mondó dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter mellett részt vett a HM teljes politikai és katonai vezetése, de ott voltak neves sportolók, művészek és a hallgatói állomány is...

Nagy volt a készülődés az MH Altiszti Akadémián február 16-án megrendezett esemény előtt. Nemcsak a honvédelmi minisztert, az államtitkárokat, és a Honvéd Vezérkar főnökét várták, de a film alkotói és a londoni olimpiára készülő sportolók és sportvezetők is feltüntek.

A megnyitó során dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta: a Budapesti Honvéd minden idők legeredményesebb pontszerző csapata. Coubertin bárót idézve, az olimpia évében kell boldogan hangsúlyoznom: ,,Béke vagy, te sport". Ajánlom mindenkinek a filmben szereplő nagyszerü sportolókat, akik egyben kiváló katonák is. Nagyszerü emberek, nagyszerü müvészek készítették a filmet, akik a befolyó bevételt felajánlottak azoknak a hadiárváknak, akik missziós és kiképzési feladatok gyakorlása, ellátása során veszítették el szüleiket.

Hende Csaba köszöntőbeszéde után "Óda a Sporthoz" címü versét Baranyai László adta elő, majd Sinkovits-Vitay András a Szózatot szavalta el. A közönség ezt követően tekinthette meg a "Váll-lapos Sportolók" címü, Salvatore Giuliano által rendezett dokumentumfilmet.

A mintegy 45 perces filmben Dr. Zölley Zoltán ny. alezredes kézitusa-szakértő, 7 danos mester, Martinek János ny. őrnagy olimpiai bajnok öttusázó, Dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, a küzdősportok közé tartozó wing-tsun kung-fu 4. mesterfokozatával rendelkező szerelmese, aki egyben a Bp. Honvéd SE. társadalmi elnöke, Márton Zsolt őrnagy labdarúgó játékvezető-asszisztens, a szentendrei Kinizsi Honvéd SE elnöke, Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, országgyülési képviselő, MOB elnök, Kassai Viktor, a 2011-es szezon legjobb játékvezetője,  Kővágó Zoltán százados, olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, dr. Szarka Gábor HM kabinetfőnök, a sport nagy támogatója, a Bp. Honvéd kosárlabda szakosztály társadalmi elnöke szerepelt.

Az egész nemzet büszke lehet a múlt és a jelen nagy katona-sportolóira. Ez a jövő számára a film üzenete - talán így lehetne összefoglalni a levetített dokumentumfilmet. 

A film a fegyelmezettségről, a koncentráló-képességről, a fizikai képességekről és a közösségben való megfelelésről is szólt. A katonaság és a sport elválaszthatatlanok egymástól – mondták el többen is a film főszereplői közül.

A riportfilm után  a "Váll-lapos sportolók kultikus tárgyai" címü kiállítást Márton Zsolt őrnagy, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület elnöke nyitotta meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.