2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezeti vezető Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:43

A kongresszusi határozatnak megfelelően a hódmezővásárhelyi alapszervezetnél is megtartották a tisztújítást. Bazsik István alelnök részvételével megrendezett február 17-i szakszervezeti eseményen a tagság Szabó Andrea személyében új alapszervezeti vezetőt választott…

A tisztújítás előtt Nagyfejeő Gábor alapszervezeti vezető értékelte az elmúlt időszak eseményeit. Összefoglalójában elmondta, hogy semmi nem állandó, csak a változás, s ez egész évben érezhetően befolyásolta az alapszervezeti munka hatékonyságát is. Sajnálatosnak nevezte, hogy a tagság egy részét elveszítette az alapszervezet, majd hozzátette, hogy a sikeres helyi családi napon több katona is részt vehetett volna, mint tüzoltó.

Jó befektetésnek Hosz-tagnak lenni. A tagsági díj nem kidobott pénz, ebből élünk, ebből szervezzük a rendezvényeinket - tette hozzá Nagyfejeő Gábor.

A jelöltállítás, majd a jelöltek nyilatkozattétele után, a tisztújítás során alapszervezeti vezetőnek Szabó Andreát, az alapszervezeti vezető helyetteseinek pedig Nagyfejeő Gábort, Kiss Viktort és Rácz Sándort választották meg a résztvevők.

 

 

A helyi tagság döntött a katonanői és a szerződéses szekció küldötteiről is, ők Benkő Judit, illetve Rácz Sándor (képünkön) lettek. 

 

 

 

Az aktuális tájékoztató során Bazsik István alelnök kiemelte: 2011-ben jubileumi rendezvénysorozatot tartottunk a Hosz megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából. Soha nem demonstrált annyit a Hosz, mint 2011-ben. Összességében több ezer katonát mozgatott meg a szakszervezet, de a tárgyalóasztalnál is rendkívüli erőfeszítéseket tett a korábbi, Czövek-dr. Mészáros-Lippai összetételü vezetés.

 

 

 

A 2012. évi kereset-tárgyalások aktualitásaira rátérve az alelnök röviden áttekintette az eddigi egyeztetések eredményeit, majd összehasonlította a BM és a HM által biztosított béren kívüli elemeket. Bazsik István hozzátette: jó pozícióból tárgyalhatunk a HM vezetőivel, küszöbön áll a megállapodás a munkáltatóval, a keresetelemek részletei heteken belül publikusak lesznek. Mindenki számára egyértelmü, hogy adni kell a katonáknak, jó esélyek vannak az év eleji kifizetésre, ám ennek ellenkezője esetén is nyugodt a Hosz vezetése, hiszen mi mindent megtettünk értetek. Idén még nem, de 2013-ban – a tervek szerint – már az illetményfejlesztésről is tárgyalhatunk.  

Az alelnök még beszélt röviden a Hosz és az Egység 2002 Kft. által biztosított szolgáltatásokról, így – többek között – az üdültetési és a hamarosan induló kedvezményes online vásárlási lehetőségekről is. 

Az alapszervezet tisztújító ülésén lehetőség nyílt a kérdésfeltevésre is. A résztvevők - köztük az alapszervezet új vezetője, Szabó Andrea is (képünkön) - elsősorban saját gondjaikat, megoldhatatlannak látszó problémáikat, az egyre nehezebb megélhetési körülményeket sorolták (már azt is meg kell gondolni, hogy egy sportszeletet vegyek a gyereknek - hangzott el), de a családi adókedvezménnyel, a gyerekek után járó támogatással, a lakhatási problémákkal, a ruházati ellátással, valamint a leszerelési hullám beindulásával összefüggő gondokra is felhívták a figyelmet. A résztvevő Hosz-tagok arról is érdeklődtek, hogy a Hosz vezetése mennyire, illetve mikortól tartja már elkerülhetetlennek, hogy a katonák demonstráljanak. 

Az eseményen résztvevő Szijártó Zsolt, a Hosz szerződéses szekciójának elnöke a szekció jelenlegi legfontosabb feladatairól, a szerződéses állományt érintő legégetőbb problémákról, valamint a szekció február 22-i küldöttgyülésének előkészületeiről adott tájékoztatást.

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi esemény végén kötetlen beszélgetésekre is alkalom nyílt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.