2023. 09. 29. péntek
Mihály
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezeti vezető Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:43

A kongresszusi határozatnak megfelelően a hódmezővásárhelyi alapszervezetnél is megtartották a tisztújítást. Bazsik István alelnök részvételével megrendezett február 17-i szakszervezeti eseményen a tagság Szabó Andrea személyében új alapszervezeti vezetőt választott…

A tisztújítás előtt Nagyfejeő Gábor alapszervezeti vezető értékelte az elmúlt időszak eseményeit. Összefoglalójában elmondta, hogy semmi nem állandó, csak a változás, s ez egész évben érezhetően befolyásolta az alapszervezeti munka hatékonyságát is. Sajnálatosnak nevezte, hogy a tagság egy részét elveszítette az alapszervezet, majd hozzátette, hogy a sikeres helyi családi napon több katona is részt vehetett volna, mint tüzoltó.

Jó befektetésnek Hosz-tagnak lenni. A tagsági díj nem kidobott pénz, ebből élünk, ebből szervezzük a rendezvényeinket - tette hozzá Nagyfejeő Gábor.

A jelöltállítás, majd a jelöltek nyilatkozattétele után, a tisztújítás során alapszervezeti vezetőnek Szabó Andreát, az alapszervezeti vezető helyetteseinek pedig Nagyfejeő Gábort, Kiss Viktort és Rácz Sándort választották meg a résztvevők.

 

 

A helyi tagság döntött a katonanői és a szerződéses szekció küldötteiről is, ők Benkő Judit, illetve Rácz Sándor (képünkön) lettek. 

 

 

 

Az aktuális tájékoztató során Bazsik István alelnök kiemelte: 2011-ben jubileumi rendezvénysorozatot tartottunk a Hosz megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából. Soha nem demonstrált annyit a Hosz, mint 2011-ben. Összességében több ezer katonát mozgatott meg a szakszervezet, de a tárgyalóasztalnál is rendkívüli erőfeszítéseket tett a korábbi, Czövek-dr. Mészáros-Lippai összetételü vezetés.

 

 

 

A 2012. évi kereset-tárgyalások aktualitásaira rátérve az alelnök röviden áttekintette az eddigi egyeztetések eredményeit, majd összehasonlította a BM és a HM által biztosított béren kívüli elemeket. Bazsik István hozzátette: jó pozícióból tárgyalhatunk a HM vezetőivel, küszöbön áll a megállapodás a munkáltatóval, a keresetelemek részletei heteken belül publikusak lesznek. Mindenki számára egyértelmü, hogy adni kell a katonáknak, jó esélyek vannak az év eleji kifizetésre, ám ennek ellenkezője esetén is nyugodt a Hosz vezetése, hiszen mi mindent megtettünk értetek. Idén még nem, de 2013-ban – a tervek szerint – már az illetményfejlesztésről is tárgyalhatunk.  

Az alelnök még beszélt röviden a Hosz és az Egység 2002 Kft. által biztosított szolgáltatásokról, így – többek között – az üdültetési és a hamarosan induló kedvezményes online vásárlási lehetőségekről is. 

Az alapszervezet tisztújító ülésén lehetőség nyílt a kérdésfeltevésre is. A résztvevők - köztük az alapszervezet új vezetője, Szabó Andrea is (képünkön) - elsősorban saját gondjaikat, megoldhatatlannak látszó problémáikat, az egyre nehezebb megélhetési körülményeket sorolták (már azt is meg kell gondolni, hogy egy sportszeletet vegyek a gyereknek - hangzott el), de a családi adókedvezménnyel, a gyerekek után járó támogatással, a lakhatási problémákkal, a ruházati ellátással, valamint a leszerelési hullám beindulásával összefüggő gondokra is felhívták a figyelmet. A résztvevő Hosz-tagok arról is érdeklődtek, hogy a Hosz vezetése mennyire, illetve mikortól tartja már elkerülhetetlennek, hogy a katonák demonstráljanak. 

Az eseményen résztvevő Szijártó Zsolt, a Hosz szerződéses szekciójának elnöke a szekció jelenlegi legfontosabb feladatairól, a szerződéses állományt érintő legégetőbb problémákról, valamint a szekció február 22-i küldöttgyülésének előkészületeiről adott tájékoztatást.

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi esemény végén kötetlen beszélgetésekre is alkalom nyílt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.