2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 308 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezeti vezető Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:43

A kongresszusi határozatnak megfelelően a hódmezővásárhelyi alapszervezetnél is megtartották a tisztújítást. Bazsik István alelnök részvételével megrendezett február 17-i szakszervezeti eseményen a tagság Szabó Andrea személyében új alapszervezeti vezetőt választott…

A tisztújítás előtt Nagyfejeő Gábor alapszervezeti vezető értékelte az elmúlt időszak eseményeit. Összefoglalójában elmondta, hogy semmi nem állandó, csak a változás, s ez egész évben érezhetően befolyásolta az alapszervezeti munka hatékonyságát is. Sajnálatosnak nevezte, hogy a tagság egy részét elveszítette az alapszervezet, majd hozzátette, hogy a sikeres helyi családi napon több katona is részt vehetett volna, mint tüzoltó.

Jó befektetésnek Hosz-tagnak lenni. A tagsági díj nem kidobott pénz, ebből élünk, ebből szervezzük a rendezvényeinket - tette hozzá Nagyfejeő Gábor.

A jelöltállítás, majd a jelöltek nyilatkozattétele után, a tisztújítás során alapszervezeti vezetőnek Szabó Andreát, az alapszervezeti vezető helyetteseinek pedig Nagyfejeő Gábort, Kiss Viktort és Rácz Sándort választották meg a résztvevők.

 

 

A helyi tagság döntött a katonanői és a szerződéses szekció küldötteiről is, ők Benkő Judit, illetve Rácz Sándor (képünkön) lettek. 

 

 

 

Az aktuális tájékoztató során Bazsik István alelnök kiemelte: 2011-ben jubileumi rendezvénysorozatot tartottunk a Hosz megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából. Soha nem demonstrált annyit a Hosz, mint 2011-ben. Összességében több ezer katonát mozgatott meg a szakszervezet, de a tárgyalóasztalnál is rendkívüli erőfeszítéseket tett a korábbi, Czövek-dr. Mészáros-Lippai összetételü vezetés.

 

 

 

A 2012. évi kereset-tárgyalások aktualitásaira rátérve az alelnök röviden áttekintette az eddigi egyeztetések eredményeit, majd összehasonlította a BM és a HM által biztosított béren kívüli elemeket. Bazsik István hozzátette: jó pozícióból tárgyalhatunk a HM vezetőivel, küszöbön áll a megállapodás a munkáltatóval, a keresetelemek részletei heteken belül publikusak lesznek. Mindenki számára egyértelmü, hogy adni kell a katonáknak, jó esélyek vannak az év eleji kifizetésre, ám ennek ellenkezője esetén is nyugodt a Hosz vezetése, hiszen mi mindent megtettünk értetek. Idén még nem, de 2013-ban – a tervek szerint – már az illetményfejlesztésről is tárgyalhatunk.  

Az alelnök még beszélt röviden a Hosz és az Egység 2002 Kft. által biztosított szolgáltatásokról, így – többek között – az üdültetési és a hamarosan induló kedvezményes online vásárlási lehetőségekről is. 

Az alapszervezet tisztújító ülésén lehetőség nyílt a kérdésfeltevésre is. A résztvevők - köztük az alapszervezet új vezetője, Szabó Andrea is (képünkön) - elsősorban saját gondjaikat, megoldhatatlannak látszó problémáikat, az egyre nehezebb megélhetési körülményeket sorolták (már azt is meg kell gondolni, hogy egy sportszeletet vegyek a gyereknek - hangzott el), de a családi adókedvezménnyel, a gyerekek után járó támogatással, a lakhatási problémákkal, a ruházati ellátással, valamint a leszerelési hullám beindulásával összefüggő gondokra is felhívták a figyelmet. A résztvevő Hosz-tagok arról is érdeklődtek, hogy a Hosz vezetése mennyire, illetve mikortól tartja már elkerülhetetlennek, hogy a katonák demonstráljanak. 

Az eseményen résztvevő Szijártó Zsolt, a Hosz szerződéses szekciójának elnöke a szekció jelenlegi legfontosabb feladatairól, a szerződéses állományt érintő legégetőbb problémákról, valamint a szekció február 22-i küldöttgyülésének előkészületeiről adott tájékoztatást.

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi esemény végén kötetlen beszélgetésekre is alkalom nyílt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.