2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kereset-tárgyalások: Ismertté vált a HM ajánlata

Hosz  |  2012. 02. 28., 09:09

A kereset-tárgyalások legutóbbi fordulója során Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója ismertette a HM álláspontját az egyes béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban. A február 29-i eseményen Czövek János elnök azt hangsúlyozta, hogy a tárca ajánlatáról a Honvédszakszervezet kikéri a tagság véleményét, majd az elnökség kialakítja álláspontját. A Hosz a további tárgyalások folytatásában, illetve az eredményes megállapodás megkötésében érdekelt, ezért a munkavállalói oldal kérésére az egyeztetések egy hét múlva folytatódnak. Képünk az első tárgyaláson készült...

Több informális megbeszélést követően került sor a 2012. évi béren kívüli juttatásokról szóló újabb hivatalos egyeztetésre a HM és a tárca égisze alá tartozó szakszervezetek között. A kétoldalú tárgyaláson a HM KPH főigazgatója mellett dr. Balla Tibor és dr. Bársony Krisztina képviselte a munkáltatót, míg az érdekképviseletek részéről a vezető tisztségviselők vettek részt. Szakszervezetünket Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök képviselték.

A HM idén – a különböző költségvetési terhekre hivatkozva – a béren kívüli juttatások tekintetében az alábbi elemeket kínálja: 3000 Ft-os egészségpénztári hozzájárulás, 2%-os honvéd önkéntes pénztári hozzájárulás, havi 5000 Ft-os Erzsébet utalvány, havi 5000 Ft-os, az 1. Magyar Kafetéria Utalvány Kft. által forgalmazott utalvány, 126 ezer forintos ruházati illetmény (ebből 15 ezer forintos készpén-kifizetés), 24.500 Ft-os iskolakezdési támogatás, 23.140 Ft-os nevelési segély, valamint az 50%-os helyi bérlet költségtérítés.

Az elmozdulás ugyan érzékelhető, hiszen az eddigi 5 ezer forintos Erzsébet utalvány mellett további 5 ezer forintos kafetéria utalványt biztosítana a szaktárca, ám az is megállapítható, hogy a Hosz által már a kereset-tárgyalások legelején javasolt, egyszeri jelentősebb összegü kafetéria utalvány biztosítása nem szerepel a HM javaslatai között. A Hosz minden erejét latba veti, hogy a katonákat 2012-ben se érje veszteség, ezért továbbra is azt kértük, hogy az egyszeri egyösszegü kafetéria utalványt lehetőleg még az év első felében biztosítsa a munkáltató.

Az egyeztetések egy hét múlva folytatódhatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.