2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kereset-tárgyalások: Ismertté vált a HM ajánlata

Hosz  |  2012. 02. 28., 09:09

A kereset-tárgyalások legutóbbi fordulója során Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója ismertette a HM álláspontját az egyes béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban. A február 29-i eseményen Czövek János elnök azt hangsúlyozta, hogy a tárca ajánlatáról a Honvédszakszervezet kikéri a tagság véleményét, majd az elnökség kialakítja álláspontját. A Hosz a további tárgyalások folytatásában, illetve az eredményes megállapodás megkötésében érdekelt, ezért a munkavállalói oldal kérésére az egyeztetések egy hét múlva folytatódnak. Képünk az első tárgyaláson készült...

Több informális megbeszélést követően került sor a 2012. évi béren kívüli juttatásokról szóló újabb hivatalos egyeztetésre a HM és a tárca égisze alá tartozó szakszervezetek között. A kétoldalú tárgyaláson a HM KPH főigazgatója mellett dr. Balla Tibor és dr. Bársony Krisztina képviselte a munkáltatót, míg az érdekképviseletek részéről a vezető tisztségviselők vettek részt. Szakszervezetünket Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök képviselték.

A HM idén – a különböző költségvetési terhekre hivatkozva – a béren kívüli juttatások tekintetében az alábbi elemeket kínálja: 3000 Ft-os egészségpénztári hozzájárulás, 2%-os honvéd önkéntes pénztári hozzájárulás, havi 5000 Ft-os Erzsébet utalvány, havi 5000 Ft-os, az 1. Magyar Kafetéria Utalvány Kft. által forgalmazott utalvány, 126 ezer forintos ruházati illetmény (ebből 15 ezer forintos készpén-kifizetés), 24.500 Ft-os iskolakezdési támogatás, 23.140 Ft-os nevelési segély, valamint az 50%-os helyi bérlet költségtérítés.

Az elmozdulás ugyan érzékelhető, hiszen az eddigi 5 ezer forintos Erzsébet utalvány mellett további 5 ezer forintos kafetéria utalványt biztosítana a szaktárca, ám az is megállapítható, hogy a Hosz által már a kereset-tárgyalások legelején javasolt, egyszeri jelentősebb összegü kafetéria utalvány biztosítása nem szerepel a HM javaslatai között. A Hosz minden erejét latba veti, hogy a katonákat 2012-ben se érje veszteség, ezért továbbra is azt kértük, hogy az egyszeri egyösszegü kafetéria utalványt lehetőleg még az év első felében biztosítsa a munkáltató.

Az egyeztetések egy hét múlva folytatódhatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.