2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnöksége a HÉF ülés összehívását kezdeményezte a 2012. évi béren kívüli juttatások ügyében

Hosz  |  2012. 03. 06., 17:09

A kereset-tárgyalások, a kétoldalú megállapodás, a tavaszi tagszervezési kampány beindítása, a közelgő balatonkenesei szakszervezeti továbbképzés, de a Katonákért Alapítvány pertársaságról szóló tájékoztatója is napirendi téma volt a március 6-i elnökségi ülésen. Döntéshozóink elfogadhatatlannak tartják a szaktárca béren kívüli juttatásokról szóló, 2012. évi ajánlatát, ezért a HÉF ülésének összehívását kezdeményezték... 

Napirend előtt, a közelgő Nőnap alkalmából a vezető tisztségviselők köszöntötték a Hosz elnökségében, és a központi irodán dolgozó kolléganőket.

A kötelező protokoll, a napirendi témák elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Czövek János elnök kiemelte, hogy az alelnökökkel együtt számos tisztújító alapszervezeti taggyülésen és mindkét szekció küldöttgyülésen részt vett.

Az elnök beszélt az FRDÉSZ székház átadásáról, de az Egység 2002 Kft. Béke útra költöztetéséről is. Szó esett a honvédelmi miniszter feladatszabó értekezletén elhangzottakról, a megfogalmazott kiemelt feladatokról, így a katonák ellátmányának biztosításáról, a missziós feladatokra és az azokra történő felkészülés biztosításáról is.

A Hosz elnöke arról is tájékoztatott, hogy szakszervezetünk több ügyben – gyermekek után járó pótszabadság és a nyugállományúak ügye – is megkereste a HM jogi helyettes államtitkárát.

Szakszervezetünk jogsegélyszolgálat-vezetője, dr. Szőcs Ferenc pedig a legaktuálisabb jogi esetekről, peres ügyekről és a kihelyezett jogsegélyszolgálat, mint szolgáltatás beindulásáról tájékoztatta az elnökség tagjait és a meghívott vendégeket.

Czövek János miután a kereset-tárgyalások február 29-i tárgyalási fordulójáról és az alapszervezetektől eddig beérkezett javaslatokról tájékoztatott, elmondta még, hogy március 7-én folytatódnak a HM és a Hosz közötti kétoldalú tárgyalások. A témával kapcsolatban lefolytatott vita után a Hosz elnöksége arról is határozott, hogy a kereset-tárgyalások utolsó fordulójában közzétett ajánlatot nem tartja elfogadhatónak és mind a 2012. évi kereset-megállapodás ügyében kezdeményezi a HÉF ülésének összehívását.   

Az Alapszabály-szerkesztő bizottság összehívásával kapcsolatos feladatokról Bazsik István beszélt. Az alelnök a bizottság új személyi összetétele mellett a legfontosabb tennivalókról is informálta a megjelenteket.

Ezt követően arról tájékoztatott az alelnök, hogy Sándor Roland pénzügyi munkatárs március közepén távozik a szakszervezettől, emiatt szükséges a pénzügyi feladatok ellátásának átszervezése. 

A tavaszi tagszervezési kampánnyal kapcsolatos tájékoztatót is Bazsik István ismertette. A Hosz alelnöke miután elmondta a legutóbbi tagtoborzó eseményeken és alapszervezeti taggyüléseken szerzett tapasztalatait, hozzátette: nagyon fontosnak tartom a tagmegtartást és a tagtoborzást. A kampány, a fórum megszervezésének és lefolyásának részleteit ismertetve, kiemelte: a március végétől júniusig tartó feladat igazi erőltetett menet lesz, hiszen a Hosz minden katonai szervezetnél szeretne megjelenni. Miután az alelnök a személyes kontaktus fontosságára is felhívta a figyelmet, az elnökség elfogadta a tervezetet.     

A március 21-23 közötti balatonkenesei továbbképzés programjáról Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő tájékoztatott. Miután a részletes program elhangzott, szervezési kérdésekről és a lebonyolítandó képviseleti ülésekről is szó esett.

Ezt követően a Katonákért Alapítvány tájékoztatója hangzott el. Szekeres István elmondta: Az Alapítvány megköszöni a pertársaság beindítása során nyújtott szakszervezeti támogatást. Az elmúlt fél év alapján elmondható, hogy a Helsinki Bizottság bevonása jó ötlet volt, ők folyamatosan és sokat segítenek.   

A kuratórium elnöke miután elmondta, hogy a volt rokkant nyugdíjasok is bejelentkeztek a pertársaságba, hozzátette: folytatjuk a regisztrációt, hiszen a jogvesztő határidő majd csak 2012. június 12-én jár le.

Szekeres István az alapítványi pályázatokhoz szükséges önrészről, majd az önsegélyezési és szolidaritási alapról is szót ejtett. Ezt követően a megjelentek kérdéseire válaszolt a kuratórium elnöke.

Az egyebek napirendi téma során Sándor Rolandot köszöntötte el a Hosz elnöke. Miután Czövek János Hosz elnök, majd első munkáltatója, Sörös István volt elnök is méltatta Roland munkáját, a szakszervezet pénzügyi munkatársa köszönt el az elnökségtől.  

Az Egység 2002 Kft. aktuális helyzetéről Ferenczi-Hevér Mónika ügyvezető tájékoztatott. A Kft. továbbra is részt vesz a Hosz programjainak szervezésében, az üdülők felújítása is megkezdődik még a szezonkezdet előtt. Lesz idén gyermektábor Békésszentandráson, a program és a költségvetés tervezete kész van, július 30 - augusztus 5 között rendezzük meg. E sorok írója pedig arról tájékoztatott, hogy a Magyar Posta szakreferense és az Egység 2002 Kft. ügyvezetője aláírta az Egység újság terjesztéséről szóló megállapodást, valamint azt a médiaszerződést is, amely lehetővé teszi majd, hogy a Magyar Posta is elhelyezhesse hirdetményeit lapunkban és honlapunkon.

Szendrei Zoltán alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy május 26-án Biatorbágyon, a Bia tónál lesz megrendezve az idei Hosz horgászverseny.

Ezt követően a Nyugállományú Tagozat elnöke, Sörös István arra buzdított, hogy szólítsuk meg a rendvédelmi szakszervezeteket, fogjunk össze, fogalmazzuk meg közös céljainkat! A március 13-ra tervezett sajtónap megrendezését, akárcsak az FRDÉSZ március 20-ra tervezett Küldöttgyülését az elnökség későbbre halasztotta.

Az ülés végén döntöttek a választmányi ülés (május 10.) és a következő elnökségi ülés (április 3.) időpontjáról és a tervezett napirendi témákról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.