2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepi helyőrségi gálaest

Hosz  |  2012. 03. 19., 13:08

Budapest Helyőrség-parancsnoksága, valamint a HM Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság nemzeti ünnepünk tiszteletére helyőrségi gálaestet rendezett a Honvéd Kulturális Központban. A március 14-i eseményen Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára és a tábornoki kar több tagja mellett Czövek János, a Hosz elnöke is megjelent...

A gálaesten az MH Támogató Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Budapest Helyőrségi Zenekarának és a Honvéd Együttes férfikarának ünnepi müsorát hallgathatták meg az érdeklődők. A müsort követően közös ünnepi vacsorára invitálták a vendégeket a Stefánia-palota elegáns termeibe.

 

 

 

Ünnepi beszédében Kun Szabó István dandártábornok, Budapest helyőrség és az MH Támogató Dandár parancsnoka utalt arra, hogy immár harmadik alkalommal kerül sor a gálaestre, amelyet mindig egy jelentősebb ünnephez kötnek.

„Hagyományos rendezvényünk egyre nagyobb népszerüségnek örvend. Úgy látom, most is szép számmal fogadták el meghívásunkat. A Budapest Helyőrségi Zenekar és a Honvéd Együttes férfikara március 15-e alkalmából állították össze müsorukat az önök szórakoztatására.”

A tábornok röviden emlékezett és emlékeztetett a 164 esztendővel ezelőtt történt eseményekre, majd így folytatta: „A márciusi ifjak példaértékü cselekedetet hajtottak végre. Nem féltek szembeszállni az elnyomó hatalommal, nem törődtek a megtorlással, mert csak egy számított: a tiszta szavak erejével harcba indulni. Ezen a napon mindenki hitte és tudta, hogy közösen érhetik el céljaikat. 1848 üzenete, hogy a magyar nép képes felemelni az országot, ezért emlékeznünk kell a múltra és nekünk is erősen kell hinnünk az igazabb jövőben! Ünnepeljünk családunkkal, barátainkkal és emlékezzünk szívünkben! Fontos a hősök tisztelete és a szabadságharc emlékének továbbadása, hogy a felnövekvő nemzedék is értse a forradalom eszméit.”

„Tüzzük ki a kokárdát, hiszen a piros az erőt, a fehér a hüséget, a zöld a reményt jelképezi, amely először 1848-ban vált az ország hivatalos szimbólumává. Kívánom, hogy az este további részében adják át magukat a zene világának és élvezzék a Budapest Helyőrségi Zenekar, valamint a 2011-ben Prima Primissima-díjat nyert Honvéd Együttes férfikarának müsorát.”

Ezt követően előbb a férfikar, majd a helyőrségi zenekar adott külön-külön nagy sikerü müsort. A legnagyobb élmény azonban az énekesek és zenészek közös fellépése volt. A telt ház közönsége Hidas Frigyes, Erkel Ferenc és Kodály Zoltán müveitől Verdiéig számos nagy és közismert alkotást élvezhetett a több mint egyórás müsor alatt.

A müvészek ízelítőt adtak abból, miért is lettek Prima Primissima-díjasok, illetve mitől szerepelnek állandó meghívottakként a hazai és nemzetközi katona-zenekari fesztiválokon. A gálaestet követő ünnepi vacsora este tíz óra után ért véget.

www.honvedelem.hu

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.