2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elindult a kampány: Tagszervezés Kaposvárott

Hosz  |  2012. 04. 13., 13:50

Kaposvár volt az első állomása szakszervezetünk tagszervezési kampányának. Az április 13-i eseményen, a Hosz elnöksége által jóváhagyott tervnek megfelelően érdekképviseleti tájékoztatót tartottunk szakértők bevonásával az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred éttermében...

A közel 400 fős hallgatóságot először Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az aláírás előtt álló bérmegállapodás tartalmi elemeiről, valamint a kétoldalú megállapodás közeljövőben történő megszületéséről. Dr. Hajós Dezső tagszervezési és szolgálatatási munkatárs, nemcsak a szervezetépítés rendszerét ismertette az érdeklődőkkel, henem a Hosz tagsági viszonyhoz kapcsolódó kedvezményeket és szolgáltatásokat is teljes egészében áttekintette az előadása során.

Dr Szőcs Ferenc jogtanácsos pedig a jogsegélyszolgálat tevékenységét ismertette az előadásában, valamint áttekintette azokat a főbb peres ügyeket, melyek során sikerrel járt el a Hosz a tagjai képviseletében. Az Ezrednél müködő alapszervezet vezetője, Bálint Ákos hozzászólásában felhívta a tájékoztató résztvevőit a lehető legszélesebb körü részvételre a tavaszi és nyári rendezvényeken (családi nap, horgászverseny, kislődi kalandpark, aquapark). A hallgatóság részéről felmerült kérdések megválszolása után, több személyes konzoltációra is sor került. A rendezvény sikerét nemcsak az alelnök egyik válaszát kísérő nyíltszini taps bizonyítja, hanem az is, hogy több új taggal is bővült az alapszervezet létszáma.

A kampány április 17-én Jután, a radarszázadnál folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.