2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyre nehezebb körülmények között élnek a nyugállományú katonák

Hosz  |  2012. 04. 19., 15:46

A költségvetés teljesülése, a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ), valamint a Hosz 2012. évi választmányi határozat-tervezetei szerepeltek a nyugállományú tagozat április 19-i választmánya előtt. A döntéshozó fórum ülése előtt Sörös István tagozatelnök vezetésével az időközben beérkezett segélykérelmekről határozott a tagozat elnöksége. Az ülést Czövek János elnök és Bazsik István alelnök is megtisztelte jelenlétével...

A határozatképesség megállapítása (122-96 mandátum – 78%), a döntéshozó fórum tisztségviselőinek megválasztása és a napirendi témák elfogadása után a Hosz Nyugállományú Tagozat elnökségének beszámolója hangzott el a 2011. évi költségvetésről. Sörös István az írásos beszámolóhoz füzött szóbeli kiegészítésében elmondta: nem kis munkát végeztünk el annak érdekében, hogy tagozat-, alapszervezet, sőt már csoportszinten is egyezik a bevételek és a kiadások helyzete a Hosz könyvelésével. A segélykérelmek száma már most, áprilisban minden eddigi mennyiséget meghaladnak, ezért a szociális segélyek tekintetében – amennyiben továbbra is ilyen jelentős számú igény érkezik be – 500 ezer forint átcsoportosítására teszek javaslatot.

A beszámolót a módosításra tett javaslattal együtt elfogadta a választmány.

Ezt követően a tagozat SZMSZ-ről tárgyaltak a nyugállományúak. Csak azt módosítsuk, ami mindenképpen muszáj – mondta előterjesztésének bevezetőjében a tagozatelnök. Miután élénk vita bontakozott ki a napirendi téma egyes részleteiről, a választmány tagjai elfogadták a módosított SZMSZ-t.

 

 

A tagozat megtárgyalta a Hosz április 26-27-i választmányi ülése elé kerülő anyagait is. Bazsik István alelnök miután az egyes költségvetési fejezetekre tervezett forrásokat ismertette – egyebek mellett – elmondta: a tervezett kiadások és bevételek stabilan biztosítják szakszervezetünk 2012-es költségvetését, illetve müködését.

 

 

Az egyebekben elsőként szakszervezetünk nemzetközi szövetségi kapcsolatairól, az Euromil-ben betöltött megfigyelői státuszunkról, a tagdíjfizetés felfüggesztéséről, valamint a hazai országos szakszervezeti konföderációkkal való tárgyalások tapasztalatairól is szót ejtett a tagozatelnök. Sörös István tagozatelnök az FRDÉSZ április 24-i Küldöttgyülésének előkészületeiről, a szövetség müködésének jelenlegi anomáliáiról is tájékoztatott.

 

Megtisztelte a nyugállományú tagozat választmányát jelenlétével Czövek János is. Szakszervezetünk vezetője miután az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről tájékoztatott, arról is beszélt, hogy küszöbön áll a munkáltató és a szakszervezetek közötti kétoldalú- és kereset-megállapodás aláírása.

 

 

 

 

Miután a pártoló tagi viszonyról esett szó, a NYOK legutóbbi ülésén történtekről is tájékoztatott Sörös István. Beszélt arról a szakértői munkacsoportról is, melyet Csepeli György vezet, majd hozzátette, hogy dinamikus és jól szervezett NYOK-ra lenne szükség. Ezt követően a honlapon megjelentetni kívánt, a nyugállományú és a szolgálati járandóságos katonák számára fontos információkról, majd Csetényi László javaslatára az MH Szociálpolitikai Közalapítványhoz beérkezett segélykérelmekről informálta a megjelenteket.

Többek között arról is beszélt a kuratóriumi tag, hogy több bajtársunk egyre nehezebb körülmények között éli mindennapjait. Sokan már nem tudták fizetni CHF alapú devizahitelüket, ezért árverezésre is bocsátották lakóingatlanukat – tette hozzá Csetényi László. Az ülés végén a május elsejei közösségi rendezvények megszervezéséről is egyeztettek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.