2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyre nehezebb körülmények között élnek a nyugállományú katonák

Hosz  |  2012. 04. 19., 15:46

A költségvetés teljesülése, a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ), valamint a Hosz 2012. évi választmányi határozat-tervezetei szerepeltek a nyugállományú tagozat április 19-i választmánya előtt. A döntéshozó fórum ülése előtt Sörös István tagozatelnök vezetésével az időközben beérkezett segélykérelmekről határozott a tagozat elnöksége. Az ülést Czövek János elnök és Bazsik István alelnök is megtisztelte jelenlétével...

A határozatképesség megállapítása (122-96 mandátum – 78%), a döntéshozó fórum tisztségviselőinek megválasztása és a napirendi témák elfogadása után a Hosz Nyugállományú Tagozat elnökségének beszámolója hangzott el a 2011. évi költségvetésről. Sörös István az írásos beszámolóhoz füzött szóbeli kiegészítésében elmondta: nem kis munkát végeztünk el annak érdekében, hogy tagozat-, alapszervezet, sőt már csoportszinten is egyezik a bevételek és a kiadások helyzete a Hosz könyvelésével. A segélykérelmek száma már most, áprilisban minden eddigi mennyiséget meghaladnak, ezért a szociális segélyek tekintetében – amennyiben továbbra is ilyen jelentős számú igény érkezik be – 500 ezer forint átcsoportosítására teszek javaslatot.

A beszámolót a módosításra tett javaslattal együtt elfogadta a választmány.

Ezt követően a tagozat SZMSZ-ről tárgyaltak a nyugállományúak. Csak azt módosítsuk, ami mindenképpen muszáj – mondta előterjesztésének bevezetőjében a tagozatelnök. Miután élénk vita bontakozott ki a napirendi téma egyes részleteiről, a választmány tagjai elfogadták a módosított SZMSZ-t.

 

 

A tagozat megtárgyalta a Hosz április 26-27-i választmányi ülése elé kerülő anyagait is. Bazsik István alelnök miután az egyes költségvetési fejezetekre tervezett forrásokat ismertette – egyebek mellett – elmondta: a tervezett kiadások és bevételek stabilan biztosítják szakszervezetünk 2012-es költségvetését, illetve müködését.

 

 

Az egyebekben elsőként szakszervezetünk nemzetközi szövetségi kapcsolatairól, az Euromil-ben betöltött megfigyelői státuszunkról, a tagdíjfizetés felfüggesztéséről, valamint a hazai országos szakszervezeti konföderációkkal való tárgyalások tapasztalatairól is szót ejtett a tagozatelnök. Sörös István tagozatelnök az FRDÉSZ április 24-i Küldöttgyülésének előkészületeiről, a szövetség müködésének jelenlegi anomáliáiról is tájékoztatott.

 

Megtisztelte a nyugállományú tagozat választmányát jelenlétével Czövek János is. Szakszervezetünk vezetője miután az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről tájékoztatott, arról is beszélt, hogy küszöbön áll a munkáltató és a szakszervezetek közötti kétoldalú- és kereset-megállapodás aláírása.

 

 

 

 

Miután a pártoló tagi viszonyról esett szó, a NYOK legutóbbi ülésén történtekről is tájékoztatott Sörös István. Beszélt arról a szakértői munkacsoportról is, melyet Csepeli György vezet, majd hozzátette, hogy dinamikus és jól szervezett NYOK-ra lenne szükség. Ezt követően a honlapon megjelentetni kívánt, a nyugállományú és a szolgálati járandóságos katonák számára fontos információkról, majd Csetényi László javaslatára az MH Szociálpolitikai Közalapítványhoz beérkezett segélykérelmekről informálta a megjelenteket.

Többek között arról is beszélt a kuratóriumi tag, hogy több bajtársunk egyre nehezebb körülmények között éli mindennapjait. Sokan már nem tudták fizetni CHF alapú devizahitelüket, ezért árverezésre is bocsátották lakóingatlanukat – tette hozzá Csetényi László. Az ülés végén a május elsejei közösségi rendezvények megszervezéséről is egyeztettek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.