2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hende Csaba: az is előfordulhat, hogy jövőre sem lesz illetményemelés

Hosz  |  2012. 04. 20., 12:54

Az április 20-i aláírás után szinte minden katonát az foglalkoztat, hogy, ha idén nem, akkor vajon jövőre lesz-e illetményemelés. Honlapunk felelős szerkesztője ezt kérdezte meg dr. Hende Csaba honvédelmi minisztertől. A választ az alábbiakban olvashatják...

- Miniszter Úr! Ön az aláírt megállapodást elfogadható kereseti helyzetnek nevezte. Ez azonban már kevés lesz a katonaállomány számára 2013-ban. Lesz-e illetményemelés jövőre, illetve, ha lesz, milyen arányú?

- A folyót majd akkor ússzuk át, ha odaértünk. Most egyelőre örüljünk ennek. Nem kívánok jóslatokba bocsátkozni. De, hogy mi lesz jövőre, az alapvetően attól függ, hogy a 2013-as költségvetési egyeztetéseket miként tudjuk lebonyolítani a kormányban, illetve, hogy a várhatóan több hónapos vita után milyen döntést hoz majd a Parlament. Ez rengeteg mindentől függ majd, hiszen az ország gazdasági helyzete, de a pénzügyi világ aktuális állapota is befolyásolja majd.

- Ezek szerint a korábbi nyilatkozatokhoz eltérően is elképzelhető, hogy 2013-ban sem lesz 2013-ban illetményemelés?

- Persze, az is elképzelhető! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.