2018. 01. 20. szombat
Fábián, Sebestyén
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kompromisszumkészség hiányában

Hosz  |  2012. 04. 24., 13:11

Ilyen kevesen még soha nem voltunk Küldöttgyűlésen – jegyezte meg találóan az egyik küldött az április 24-i FRDÉSZ Küldöttgyűlés előtt. És valóban nemcsak kevesen voltak a küldöttek, de még két táborra is szakadt az FRDÉSZ. Így megfelelő kompromisszumkészség hiányában újfent nem lehetett elfogadni az új Alapszabályt, aminek egyenes következménye volt, hogy tisztségviselőket sem tudott választani a Küldöttgyűlés. Szakszervezetünket Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök képviselték…  

A hagyományos protokoll, a döntéshozó fórum határozatképességének megállapítása, az ülés napirendi témáinak elfogadása előtt Czövek János Hosz elnök tájékoztatta a küldötteket az aktualitásokról, majd megválasztották a Küldöttgyülés tisztségviselőit (mandátumvizsgáló- és szavazatszámláló bizottság, levezető elnök, jelölő-bizottság, jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők), valamint mandátumvizsgálatot is tartottak az EB tagjai.

Miután Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök köszöntötte a küldötteket, ismertette a szavazás rendjét, majd elmondta, hogy 19 szavazatra és 4 szervezetre van szükség a minősített többséghez, az egyszerü többséghez pedig 15 mandátum és 3 tagszervezet kell. A Küldöttgyülés napirendi témáinak elfogadása után Czövek János füzött szóbeli kiegészítést a korábban már kiküldött írásos beszámolóhoz. Felhívta a figyelmet a kintlévőségekre, a szakszervezeti szövetség tartozásaira, majd a jelenlegi pénzügyi helyzetről is szólt. A beszámolót a Küldöttgyülés 22 szavazattal, egy szervezet tartózkodásával elfogadta.

Az alapszabály-módosításról szóló napirendi téma során dr. Ese Ferenc, a HTFSZ alelnöke mondta el a tüzoltók javaslatait, konkrétan is beszélt az új elnevezésről, valamint az új szakmai feladatokról is. Az új Alapszabályra vonatkozó másik javaslatot pedig Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök ismertette. Elhangzott, hogy az FRDÉSZ nagyon komoly értékeket képviselő, jelentős taglétszámot képviselő 21 esztendős szakszervezeti szövetség. A PVDÉSZ vezetője az ,,Egyenrangú szervezetek egyenrangú szövetségi elvét” is megfogalmazva azt javasolta, hogy a jövőben ne legyen mandátumalapú a szavazás. Ezt követően a két javaslatról vitáztak a megjelent tagszervezetek.

Mindenképpen meg kell védeni az OKÉT-helyeket, minimális tagdíjat kelljen fizetni, laza, konzultatív szövetségként müködjön a szövetség, nem képviselhető a PVDÉSZ által javasolt egy szervezet, egy mandátum elv, ezért a HTFSZ javaslatát támogatjuk – mondta el a Hosz véleményét Bazsik István alelnök.

 

Patthelyzet alakult ki a szavazás után, hiszen 22 mandátum 3 szervezet, 6 mandátum 3 szervezet ellenében voksoltak a megjelentek. Ezt követően a levezető elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy tekintsünk a jövőbe, az új Alapszabály érdekében minden tagszervezet tanúsítson kompromisszumkészséget.

A levezető elnök által elrendelt technikai szünetet követően – ügyrendi javaslatra – valamennyi tagszervezet képviselője arról nyilatkozott, hogy milyen vitatott kérdésekben hajlandó kompromisszumra. Miután nem sikerült egyezségre jutni a Küldöttgyülés a levezető elnök befejezettnek nyilvánította. Az új Alapszabály előkészítése a következő FRDÉSZ elnökségi ülésen folytatódik.   

Új tisztségviselők megválasztására értelemszerüen nem kerülhetett sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.