2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb kerékpárversenyt teljesített a Hosz csapata

Hosz  |  2012. 05. 14., 10:14

A világháborúkban harci feladatokra tömegesen alkalmazott kerékpár napjainkra békés sporteszközzé szelidült, de szerencsére manapság is nagyon sok katona pattan nyeregbe és élvezi a szabadtéri sportolás örömét, szabadságát. A Bringázz a Munkába (BAM) mozgalom eddigi rendezvényei, valamint a múlt heti Balaton körüli kerekezés után idén is megrendezték a Tour de Velencei-tó kerékpáros programot. A május 12-i sportprogramon a Honvédszakszervezet csapatát Czövek János, Dr. Hajós Dezső, Lippai Csaba és Németh Nándor alkották. Az eseményt kihasználva arra is mód nyílt, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója...

Az előzetes vállalásoknak megfelelően Czövek Jánosnak a Hosz elnökének vezetésével vett részt a Tour de Velencei-tó családi tókerülő bringa programon a központi iroda tagjaiból álló csapat (Lippai Csaba, Németh Nándor és Dr. Hajós Dezső), valamint csatlakozott hozzájuk néhány lelkes családtag is. A több mint 4000 regisztrált résztvevő saját tempójában tehette meg a Velencei-tó körüli 30 km-es távot.

Mód nyílt arra, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója. Természetesen előre egyeztetett módon itt Görög István ny. ezredes, a KEMPP igazgatója várta a túrázókat, ahol az együttmüködési megállapodás aláírására is sor került, mely biztosítja az Emlékhelyre látogató Hosz tagság 30 %-os belépődíj kedvezményét. Ennek lehetősége, még a márciusi balatonkenesei Hosz-os továbbképzésen merült fel.

A személyes tapasztalatok alapján minden tagunknak ajánlható, a KEMPP területére tett látogatás és az ott található állandó kiállítások megtekintése, és ha lehetőség van rá, akkor ez összekapcsolható egy tó kerülő bringa túrával is - mondta az aláírást követően a Czövek János a Hosz elnöke. Görög István pedig azt hangsúlyozta, hogy a KEMPP fő célja a katonai hagyományok ápolása, és ehhez egész évben folyamatosan nyitvatartó állandó kiállítással, valamint szervezett programokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A KEMPP következő, hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért programja a Békefenntartók napja május 26-án lesz, amikor már reggel 10 órától megtekinthetik a látogatók a különböző bemutatókat és részt vehetnek a hivatalos emlékünnepségen is.

A rövid megállást követően a Hosz-os bringás csapat jó hangulatú kerekezéssel, de néhány frisstő pont beiktatásával tette meg a tókerülés teljes távját. A célba érkezést követően a jó tapasztalatoknak köszönhetően elnöki javaslat született: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT TALÁLKOZUNK! Annak reményében, hogy a tagság minél nagyobb számban kap kedvet a KEMPP meglátogatására és a kerékpáros túrázásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.