2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb kerékpárversenyt teljesített a Hosz csapata

Hosz  |  2012. 05. 14., 10:14

A világháborúkban harci feladatokra tömegesen alkalmazott kerékpár napjainkra békés sporteszközzé szelidült, de szerencsére manapság is nagyon sok katona pattan nyeregbe és élvezi a szabadtéri sportolás örömét, szabadságát. A Bringázz a Munkába (BAM) mozgalom eddigi rendezvényei, valamint a múlt heti Balaton körüli kerekezés után idén is megrendezték a Tour de Velencei-tó kerékpáros programot. A május 12-i sportprogramon a Honvédszakszervezet csapatát Czövek János, Dr. Hajós Dezső, Lippai Csaba és Németh Nándor alkották. Az eseményt kihasználva arra is mód nyílt, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója...

Az előzetes vállalásoknak megfelelően Czövek Jánosnak a Hosz elnökének vezetésével vett részt a Tour de Velencei-tó családi tókerülő bringa programon a központi iroda tagjaiból álló csapat (Lippai Csaba, Németh Nándor és Dr. Hajós Dezső), valamint csatlakozott hozzájuk néhány lelkes családtag is. A több mint 4000 regisztrált résztvevő saját tempójában tehette meg a Velencei-tó körüli 30 km-es távot.

Mód nyílt arra, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója. Természetesen előre egyeztetett módon itt Görög István ny. ezredes, a KEMPP igazgatója várta a túrázókat, ahol az együttmüködési megállapodás aláírására is sor került, mely biztosítja az Emlékhelyre látogató Hosz tagság 30 %-os belépődíj kedvezményét. Ennek lehetősége, még a márciusi balatonkenesei Hosz-os továbbképzésen merült fel.

A személyes tapasztalatok alapján minden tagunknak ajánlható, a KEMPP területére tett látogatás és az ott található állandó kiállítások megtekintése, és ha lehetőség van rá, akkor ez összekapcsolható egy tó kerülő bringa túrával is - mondta az aláírást követően a Czövek János a Hosz elnöke. Görög István pedig azt hangsúlyozta, hogy a KEMPP fő célja a katonai hagyományok ápolása, és ehhez egész évben folyamatosan nyitvatartó állandó kiállítással, valamint szervezett programokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A KEMPP következő, hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért programja a Békefenntartók napja május 26-án lesz, amikor már reggel 10 órától megtekinthetik a látogatók a különböző bemutatókat és részt vehetnek a hivatalos emlékünnepségen is.

A rövid megállást követően a Hosz-os bringás csapat jó hangulatú kerekezéssel, de néhány frisstő pont beiktatásával tette meg a tókerülés teljes távját. A célba érkezést követően a jó tapasztalatoknak köszönhetően elnöki javaslat született: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT TALÁLKOZUNK! Annak reményében, hogy a tagság minél nagyobb számban kap kedvet a KEMPP meglátogatására és a kerékpáros túrázásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.