2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb kerékpárversenyt teljesített a Hosz csapata

Hosz  |  2012. 05. 14., 10:14

A világháborúkban harci feladatokra tömegesen alkalmazott kerékpár napjainkra békés sporteszközzé szelidült, de szerencsére manapság is nagyon sok katona pattan nyeregbe és élvezi a szabadtéri sportolás örömét, szabadságát. A Bringázz a Munkába (BAM) mozgalom eddigi rendezvényei, valamint a múlt heti Balaton körüli kerekezés után idén is megrendezték a Tour de Velencei-tó kerékpáros programot. A május 12-i sportprogramon a Honvédszakszervezet csapatát Czövek János, Dr. Hajós Dezső, Lippai Csaba és Németh Nándor alkották. Az eseményt kihasználva arra is mód nyílt, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója...

Az előzetes vállalásoknak megfelelően Czövek Jánosnak a Hosz elnökének vezetésével vett részt a Tour de Velencei-tó családi tókerülő bringa programon a központi iroda tagjaiból álló csapat (Lippai Csaba, Németh Nándor és Dr. Hajós Dezső), valamint csatlakozott hozzájuk néhány lelkes családtag is. A több mint 4000 regisztrált résztvevő saját tempójában tehette meg a Velencei-tó körüli 30 km-es távot.

Mód nyílt arra, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója. Természetesen előre egyeztetett módon itt Görög István ny. ezredes, a KEMPP igazgatója várta a túrázókat, ahol az együttmüködési megállapodás aláírására is sor került, mely biztosítja az Emlékhelyre látogató Hosz tagság 30 %-os belépődíj kedvezményét. Ennek lehetősége, még a márciusi balatonkenesei Hosz-os továbbképzésen merült fel.

A személyes tapasztalatok alapján minden tagunknak ajánlható, a KEMPP területére tett látogatás és az ott található állandó kiállítások megtekintése, és ha lehetőség van rá, akkor ez összekapcsolható egy tó kerülő bringa túrával is - mondta az aláírást követően a Czövek János a Hosz elnöke. Görög István pedig azt hangsúlyozta, hogy a KEMPP fő célja a katonai hagyományok ápolása, és ehhez egész évben folyamatosan nyitvatartó állandó kiállítással, valamint szervezett programokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A KEMPP következő, hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért programja a Békefenntartók napja május 26-án lesz, amikor már reggel 10 órától megtekinthetik a látogatók a különböző bemutatókat és részt vehetnek a hivatalos emlékünnepségen is.

A rövid megállást követően a Hosz-os bringás csapat jó hangulatú kerekezéssel, de néhány frisstő pont beiktatásával tette meg a tókerülés teljes távját. A célba érkezést követően a jó tapasztalatoknak köszönhetően elnöki javaslat született: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT TALÁLKOZUNK! Annak reményében, hogy a tagság minél nagyobb számban kap kedvet a KEMPP meglátogatására és a kerékpáros túrázásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.