2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb kerékpárversenyt teljesített a Hosz csapata

Hosz  |  2012. 05. 14., 10:14

A világháborúkban harci feladatokra tömegesen alkalmazott kerékpár napjainkra békés sporteszközzé szelidült, de szerencsére manapság is nagyon sok katona pattan nyeregbe és élvezi a szabadtéri sportolás örömét, szabadságát. A Bringázz a Munkába (BAM) mozgalom eddigi rendezvényei, valamint a múlt heti Balaton körüli kerekezés után idén is megrendezték a Tour de Velencei-tó kerékpáros programot. A május 12-i sportprogramon a Honvédszakszervezet csapatát Czövek János, Dr. Hajós Dezső, Lippai Csaba és Németh Nándor alkották. Az eseményt kihasználva arra is mód nyílt, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója...

Az előzetes vállalásoknak megfelelően Czövek Jánosnak a Hosz elnökének vezetésével vett részt a Tour de Velencei-tó családi tókerülő bringa programon a központi iroda tagjaiból álló csapat (Lippai Csaba, Németh Nándor és Dr. Hajós Dezső), valamint csatlakozott hozzájuk néhány lelkes családtag is. A több mint 4000 regisztrált résztvevő saját tempójában tehette meg a Velencei-tó körüli 30 km-es távot.

Mód nyílt arra, hogy a rajttól 5 km-re lévő pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) lehessen a Hosz-os csapat első megállója. Természetesen előre egyeztetett módon itt Görög István ny. ezredes, a KEMPP igazgatója várta a túrázókat, ahol az együttmüködési megállapodás aláírására is sor került, mely biztosítja az Emlékhelyre látogató Hosz tagság 30 %-os belépődíj kedvezményét. Ennek lehetősége, még a márciusi balatonkenesei Hosz-os továbbképzésen merült fel.

A személyes tapasztalatok alapján minden tagunknak ajánlható, a KEMPP területére tett látogatás és az ott található állandó kiállítások megtekintése, és ha lehetőség van rá, akkor ez összekapcsolható egy tó kerülő bringa túrával is - mondta az aláírást követően a Czövek János a Hosz elnöke. Görög István pedig azt hangsúlyozta, hogy a KEMPP fő célja a katonai hagyományok ápolása, és ehhez egész évben folyamatosan nyitvatartó állandó kiállítással, valamint szervezett programokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A KEMPP következő, hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért programja a Békefenntartók napja május 26-án lesz, amikor már reggel 10 órától megtekinthetik a látogatók a különböző bemutatókat és részt vehetnek a hivatalos emlékünnepségen is.

A rövid megállást követően a Hosz-os bringás csapat jó hangulatú kerekezéssel, de néhány frisstő pont beiktatásával tette meg a tókerülés teljes távját. A célba érkezést követően a jó tapasztalatoknak köszönhetően elnöki javaslat született: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT TALÁLKOZUNK! Annak reményében, hogy a tagság minél nagyobb számban kap kedvet a KEMPP meglátogatására és a kerékpáros túrázásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.