2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Medinán

Hosz  |  2012. 05. 07., 14:44

Az MH 54. Veszprém Radarezred medinai Réskitöltő Radarszázadánál volt május 3-án a Honvédszakszervezet tavaszi „roadshow”-jának következő állomása. Az itt működő szakszervezeti csoport a közel 100 fős állománynak mintegy 30%-át tudhatja tagjai sorában. Sajnálatos személyi problémák miatt a csoport a Hosz Kongresszusa által meghatározott határidőig (február 29.) a tisztségviselők mandátumát nem újította meg. Így a szakszervezeti csoport tisztségviselőinek megválasztása volt a Radarszázad parancsnokával, Horváth Ervin őrnaggyal folytatott megbeszélés egyik fontos témája...

Természetesen Horváth őrnagy úr - aki maga is Hosz tag - teljes támogatásáról biztosította Szendrei Zoltán alelnököt, Németh Nándor területi képviselőt, valamint e sorok íróját, a szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezőjét. Az alakulat és az ott szolgálatot teljesítők helyzetének áttekintése után került sor az érdekképviseleti tájékoztatóra, melyen mindenki részt vett, aki nem volt érintve a radarállomás folyamatos üzemmenetének biztosításában. Az előadások során a hallgatóság első kézből kapott tájékoztatást a kereset-megállapodás, valamint a Hosz és a HM közötti együttmüködési szerződés fontosabb tartalmi elemeiről.

Elhangzottak a Hosz tavaszi rendezvényeinek főbb időpontjai, valamint a tagsági kártyához kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos információk is. A fórum keretében felmerült kérdések között az egyik legfontosabb probléma - az üzemanyag kiszabat kimerülése miatt - a várhatóan leállításra kerülő buszjárat volt, ugyanis a településtől is távol levő laktanya megközelítésének egyik legfontosabb eszköze az alakulat által müködtetett buszjárat.

 

A Hosz vezetésének képviseletében jelenlévő Szendrei Zoltán alelnök ígéretet tett arra, hogy a problémát továbbítani fogja a HM-MH döntéshozói felé. A közeljövőben megtartásra kerülő szakszervezeti csoport tisztségviselő-választás pedig új alapokra fogja helyezni a medinaiak szervezeti életét, ehhez pedig Németh Nándor területi képviselő fogja megadni a közvetlen segítséget a Radarezrednél müködő alapszervezet vezetőjének, Justin János bevonásával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.