2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Medinán

Hosz  |  2012. 05. 07., 14:44

Az MH 54. Veszprém Radarezred medinai Réskitöltő Radarszázadánál volt május 3-án a Honvédszakszervezet tavaszi „roadshow”-jának következő állomása. Az itt működő szakszervezeti csoport a közel 100 fős állománynak mintegy 30%-át tudhatja tagjai sorában. Sajnálatos személyi problémák miatt a csoport a Hosz Kongresszusa által meghatározott határidőig (február 29.) a tisztségviselők mandátumát nem újította meg. Így a szakszervezeti csoport tisztségviselőinek megválasztása volt a Radarszázad parancsnokával, Horváth Ervin őrnaggyal folytatott megbeszélés egyik fontos témája...

Természetesen Horváth őrnagy úr - aki maga is Hosz tag - teljes támogatásáról biztosította Szendrei Zoltán alelnököt, Németh Nándor területi képviselőt, valamint e sorok íróját, a szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezőjét. Az alakulat és az ott szolgálatot teljesítők helyzetének áttekintése után került sor az érdekképviseleti tájékoztatóra, melyen mindenki részt vett, aki nem volt érintve a radarállomás folyamatos üzemmenetének biztosításában. Az előadások során a hallgatóság első kézből kapott tájékoztatást a kereset-megállapodás, valamint a Hosz és a HM közötti együttmüködési szerződés fontosabb tartalmi elemeiről.

Elhangzottak a Hosz tavaszi rendezvényeinek főbb időpontjai, valamint a tagsági kártyához kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos információk is. A fórum keretében felmerült kérdések között az egyik legfontosabb probléma - az üzemanyag kiszabat kimerülése miatt - a várhatóan leállításra kerülő buszjárat volt, ugyanis a településtől is távol levő laktanya megközelítésének egyik legfontosabb eszköze az alakulat által müködtetett buszjárat.

 

A Hosz vezetésének képviseletében jelenlévő Szendrei Zoltán alelnök ígéretet tett arra, hogy a problémát továbbítani fogja a HM-MH döntéshozói felé. A közeljövőben megtartásra kerülő szakszervezeti csoport tisztségviselő-választás pedig új alapokra fogja helyezni a medinaiak szervezeti életét, ehhez pedig Németh Nándor területi képviselő fogja megadni a közvetlen segítséget a Radarezrednél müködő alapszervezet vezetőjének, Justin János bevonásával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.