2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Medinán

Hosz  |  2012. 05. 07., 14:44

Az MH 54. Veszprém Radarezred medinai Réskitöltő Radarszázadánál volt május 3-án a Honvédszakszervezet tavaszi „roadshow”-jának következő állomása. Az itt működő szakszervezeti csoport a közel 100 fős állománynak mintegy 30%-át tudhatja tagjai sorában. Sajnálatos személyi problémák miatt a csoport a Hosz Kongresszusa által meghatározott határidőig (február 29.) a tisztségviselők mandátumát nem újította meg. Így a szakszervezeti csoport tisztségviselőinek megválasztása volt a Radarszázad parancsnokával, Horváth Ervin őrnaggyal folytatott megbeszélés egyik fontos témája...

Természetesen Horváth őrnagy úr - aki maga is Hosz tag - teljes támogatásáról biztosította Szendrei Zoltán alelnököt, Németh Nándor területi képviselőt, valamint e sorok íróját, a szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezőjét. Az alakulat és az ott szolgálatot teljesítők helyzetének áttekintése után került sor az érdekképviseleti tájékoztatóra, melyen mindenki részt vett, aki nem volt érintve a radarállomás folyamatos üzemmenetének biztosításában. Az előadások során a hallgatóság első kézből kapott tájékoztatást a kereset-megállapodás, valamint a Hosz és a HM közötti együttmüködési szerződés fontosabb tartalmi elemeiről.

Elhangzottak a Hosz tavaszi rendezvényeinek főbb időpontjai, valamint a tagsági kártyához kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos információk is. A fórum keretében felmerült kérdések között az egyik legfontosabb probléma - az üzemanyag kiszabat kimerülése miatt - a várhatóan leállításra kerülő buszjárat volt, ugyanis a településtől is távol levő laktanya megközelítésének egyik legfontosabb eszköze az alakulat által müködtetett buszjárat.

 

A Hosz vezetésének képviseletében jelenlévő Szendrei Zoltán alelnök ígéretet tett arra, hogy a problémát továbbítani fogja a HM-MH döntéshozói felé. A közeljövőben megtartásra kerülő szakszervezeti csoport tisztségviselő-választás pedig új alapokra fogja helyezni a medinaiak szervezeti életét, ehhez pedig Németh Nándor területi képviselő fogja megadni a közvetlen segítséget a Radarezrednél müködő alapszervezet vezetőjének, Justin János bevonásával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.