2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pusztavacson is támogatják szakszervezetünk munkáját

Hosz  |  2012. 05. 16., 14:27

A tavaszi Hosz tájékoztató kampány soron következő állomása az MH VEK pusztavacsi telephelyén volt, május 14-én. A megbeszélés a parancsnoki irodában Nagy Attila ezredesnél kezdődött, akit Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatott a kereset, valamint a kétoldalú megállapodás főbb tartalmi elemeiről. Nagy ezredes,  - aki személy szerint is tagja  a Hosz-nak – arról biztosította a jelenlévőket (Bazsik István alelnököt, Mészáros Mária alapszervezeti vezetőt, Hosz elnökségi tagot, dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat vezetőt, Dr. Hajós Dezső szolgáltatási és tagszervezőt, valamint Vágány Sándor alapszervezeti vezetőségi tagot), hogy mint első számú vezető továbbra is minden segítséget megad az MH VEK-nél működő Hosz alapszervezet tevékenységéhez...

A kétoldalú megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az egyes rendezvényekhez az igényelt autóbuszt is biztosítani fogja az alakulat, azért, hogy minél nagyobb számban vehessenek részt az érdeklődők a Hosz által szervezett rendezvényeken.

A központi tájékoztató megtartásakor döntően a Bazsik és Szendrei alelnökök előadásában hangzottak el az év első negyedévének legfontosabb érdekvédelmi információi, valamint a Hosz müködésével és szervezeti életével összefüggő tartalmi kérdések. A résztvevők részéről kérésként hangzott el, hogy a Hosz az új Hjt. véleményezésekor maximálisan képviselje a tagság érdekeit és lehetőségeihez mérten akadályozza meg az MH struktúrájában meglévő különböző katonai beosztások polgáriakkal történő kiváltását.

A résztvevők részéről az a javaslat is megfogalmazódott, hogy ez a mostani tájékoztató elhangozhatna egy állománygyülés alkalmával is, ahol azok a kétkedő kollegák is megismerkedhetnének a Hosz értük is végzett tevékenységével, akik jelenleg még nem tagjai a reprezentatív szakszervezetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.