2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pusztavacson is támogatják szakszervezetünk munkáját

Hosz  |  2012. 05. 16., 14:27

A tavaszi Hosz tájékoztató kampány soron következő állomása az MH VEK pusztavacsi telephelyén volt, május 14-én. A megbeszélés a parancsnoki irodában Nagy Attila ezredesnél kezdődött, akit Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatott a kereset, valamint a kétoldalú megállapodás főbb tartalmi elemeiről. Nagy ezredes,  - aki személy szerint is tagja  a Hosz-nak – arról biztosította a jelenlévőket (Bazsik István alelnököt, Mészáros Mária alapszervezeti vezetőt, Hosz elnökségi tagot, dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat vezetőt, Dr. Hajós Dezső szolgáltatási és tagszervezőt, valamint Vágány Sándor alapszervezeti vezetőségi tagot), hogy mint első számú vezető továbbra is minden segítséget megad az MH VEK-nél működő Hosz alapszervezet tevékenységéhez...

A kétoldalú megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az egyes rendezvényekhez az igényelt autóbuszt is biztosítani fogja az alakulat, azért, hogy minél nagyobb számban vehessenek részt az érdeklődők a Hosz által szervezett rendezvényeken.

A központi tájékoztató megtartásakor döntően a Bazsik és Szendrei alelnökök előadásában hangzottak el az év első negyedévének legfontosabb érdekvédelmi információi, valamint a Hosz müködésével és szervezeti életével összefüggő tartalmi kérdések. A résztvevők részéről kérésként hangzott el, hogy a Hosz az új Hjt. véleményezésekor maximálisan képviselje a tagság érdekeit és lehetőségeihez mérten akadályozza meg az MH struktúrájában meglévő különböző katonai beosztások polgáriakkal történő kiváltását.

A résztvevők részéről az a javaslat is megfogalmazódott, hogy ez a mostani tájékoztató elhangozhatna egy állománygyülés alkalmával is, ahol azok a kétkedő kollegák is megismerkedhetnének a Hosz értük is végzett tevékenységével, akik jelenleg még nem tagjai a reprezentatív szakszervezetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.