2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pusztavacson is támogatják szakszervezetünk munkáját

Hosz  |  2012. 05. 16., 14:27

A tavaszi Hosz tájékoztató kampány soron következő állomása az MH VEK pusztavacsi telephelyén volt, május 14-én. A megbeszélés a parancsnoki irodában Nagy Attila ezredesnél kezdődött, akit Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatott a kereset, valamint a kétoldalú megállapodás főbb tartalmi elemeiről. Nagy ezredes,  - aki személy szerint is tagja  a Hosz-nak – arról biztosította a jelenlévőket (Bazsik István alelnököt, Mészáros Mária alapszervezeti vezetőt, Hosz elnökségi tagot, dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat vezetőt, Dr. Hajós Dezső szolgáltatási és tagszervezőt, valamint Vágány Sándor alapszervezeti vezetőségi tagot), hogy mint első számú vezető továbbra is minden segítséget megad az MH VEK-nél működő Hosz alapszervezet tevékenységéhez...

A kétoldalú megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az egyes rendezvényekhez az igényelt autóbuszt is biztosítani fogja az alakulat, azért, hogy minél nagyobb számban vehessenek részt az érdeklődők a Hosz által szervezett rendezvényeken.

A központi tájékoztató megtartásakor döntően a Bazsik és Szendrei alelnökök előadásában hangzottak el az év első negyedévének legfontosabb érdekvédelmi információi, valamint a Hosz müködésével és szervezeti életével összefüggő tartalmi kérdések. A résztvevők részéről kérésként hangzott el, hogy a Hosz az új Hjt. véleményezésekor maximálisan képviselje a tagság érdekeit és lehetőségeihez mérten akadályozza meg az MH struktúrájában meglévő különböző katonai beosztások polgáriakkal történő kiváltását.

A résztvevők részéről az a javaslat is megfogalmazódott, hogy ez a mostani tájékoztató elhangozhatna egy állománygyülés alkalmával is, ahol azok a kétkedő kollegák is megismerkedhetnének a Hosz értük is végzett tevékenységével, akik jelenleg még nem tagjai a reprezentatív szakszervezetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.