2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A légvédelmisek nyílt napja Győrben

Hosz  |  2012. 05. 21., 08:26

Immáron hagyományosnak mondható, hiszen 10. alkalommal nyitotta meg kapuit az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az érdeklődő közönség előtt. A május 19-i eseményt a napfényes kellemes tavaszi idő is támogatta. A laktanya bejáratánál Könczöl Ferenc alezredes, megbízott parancsnok fogadta a kilátogatókat, majd – köszöntő szavai után – ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Katonák Hősök programsorozat részeként megrendezett jubileumi esemény. Szakszervezetünket Cövek János elnök és e sorok írója képviselte…

A több ezer érdeklődő, ha csak egy fél napra is, de szinte teljes egészében birtokába vehette a roham léptekben fejlődő AUDI birodalom szomszédságéban lévő laktanyát. Különösen a gyerekek örülhettek, hisz a kiállított technikai eszközök belülről is megtekinthetőek voltak. Kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy valódi rakéta-hordozó eszköz vezető ülésében ülni, kapcsolgathatták és nyomogathatták az irányításra szolgáló vezérlő gombokat és kapcsolókat.

Az alakuló téren felállított sátrak között megtalálható volt a Honvédszakszervezet információs pontja is, ahol nem csak a gyerekek kaphattak egy-egy lufit ajándékba, hanem kihelyezett ügyfélszolgálat is üzemelt. Többen érdeklődtek a hátralévő nyári programok iránt, valamint az Egység újság iránti keresletet jelzi az is, hogy több címváltozás bejelentő is adott le adatlapot, mivel a költözése óta nem jut hozzá a havonta megjelenő Hosz lapjához.

Az Orbán Miklós vezette alapszervezet tagszervező erejét dicséri, hogy két új belépő taggal bővült a győri Hosz-osok száma! A helyszínen pedig többen nyilatkoztak úgy, hogy a megkapott információk alapján a rendezvényt követően csatlakoznak, majd az alapszervezethez.

Az egész nap elérhető, állandó programokon felül, három meghívott társszervezet is kedveskedett egy-egy 20 perces müsorral, így látható volt bevetés közben a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet müveleti csoportja, a Készenléti Rendőrség lovas bevetési csoportja, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tüzoltó egysége is. Az akciódús bemutatók természetesen osztatlan sikert arattak a közönség körében.

A legkisebbek nagy örömére – a Honvédszakszervezet Arrabona alapszervezetének jóvoltából – idén sem maradhatott el a megunhatatlan ugráló-vár felállítása és a tagság számára az étkezés és a frissítő is kedvezményesen volt elérhető.

A látványos eseményekben bővelkedő rendezvény záró akkordját a kiállított technikai eszközök elvonulása szolgáltatta, melyet követően a vendégek számtalan élménnyel gazdagodva térhettek haza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.