2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A légvédelmisek nyílt napja Győrben

Hosz  |  2012. 05. 21., 08:26

Immáron hagyományosnak mondható, hiszen 10. alkalommal nyitotta meg kapuit az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az érdeklődő közönség előtt. A május 19-i eseményt a napfényes kellemes tavaszi idő is támogatta. A laktanya bejáratánál Könczöl Ferenc alezredes, megbízott parancsnok fogadta a kilátogatókat, majd – köszöntő szavai után – ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Katonák Hősök programsorozat részeként megrendezett jubileumi esemény. Szakszervezetünket Cövek János elnök és e sorok írója képviselte…

A több ezer érdeklődő, ha csak egy fél napra is, de szinte teljes egészében birtokába vehette a roham léptekben fejlődő AUDI birodalom szomszédságéban lévő laktanyát. Különösen a gyerekek örülhettek, hisz a kiállított technikai eszközök belülről is megtekinthetőek voltak. Kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy valódi rakéta-hordozó eszköz vezető ülésében ülni, kapcsolgathatták és nyomogathatták az irányításra szolgáló vezérlő gombokat és kapcsolókat.

Az alakuló téren felállított sátrak között megtalálható volt a Honvédszakszervezet információs pontja is, ahol nem csak a gyerekek kaphattak egy-egy lufit ajándékba, hanem kihelyezett ügyfélszolgálat is üzemelt. Többen érdeklődtek a hátralévő nyári programok iránt, valamint az Egység újság iránti keresletet jelzi az is, hogy több címváltozás bejelentő is adott le adatlapot, mivel a költözése óta nem jut hozzá a havonta megjelenő Hosz lapjához.

Az Orbán Miklós vezette alapszervezet tagszervező erejét dicséri, hogy két új belépő taggal bővült a győri Hosz-osok száma! A helyszínen pedig többen nyilatkoztak úgy, hogy a megkapott információk alapján a rendezvényt követően csatlakoznak, majd az alapszervezethez.

Az egész nap elérhető, állandó programokon felül, három meghívott társszervezet is kedveskedett egy-egy 20 perces müsorral, így látható volt bevetés közben a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet müveleti csoportja, a Készenléti Rendőrség lovas bevetési csoportja, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tüzoltó egysége is. Az akciódús bemutatók természetesen osztatlan sikert arattak a közönség körében.

A legkisebbek nagy örömére – a Honvédszakszervezet Arrabona alapszervezetének jóvoltából – idén sem maradhatott el a megunhatatlan ugráló-vár felállítása és a tagság számára az étkezés és a frissítő is kedvezményesen volt elérhető.

A látványos eseményekben bővelkedő rendezvény záró akkordját a kiállított technikai eszközök elvonulása szolgáltatta, melyet követően a vendégek számtalan élménnyel gazdagodva térhettek haza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.