2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A légvédelmisek nyílt napja Győrben

Hosz  |  2012. 05. 21., 08:26

Immáron hagyományosnak mondható, hiszen 10. alkalommal nyitotta meg kapuit az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az érdeklődő közönség előtt. A május 19-i eseményt a napfényes kellemes tavaszi idő is támogatta. A laktanya bejáratánál Könczöl Ferenc alezredes, megbízott parancsnok fogadta a kilátogatókat, majd – köszöntő szavai után – ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Katonák Hősök programsorozat részeként megrendezett jubileumi esemény. Szakszervezetünket Cövek János elnök és e sorok írója képviselte…

A több ezer érdeklődő, ha csak egy fél napra is, de szinte teljes egészében birtokába vehette a roham léptekben fejlődő AUDI birodalom szomszédságéban lévő laktanyát. Különösen a gyerekek örülhettek, hisz a kiállított technikai eszközök belülről is megtekinthetőek voltak. Kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy valódi rakéta-hordozó eszköz vezető ülésében ülni, kapcsolgathatták és nyomogathatták az irányításra szolgáló vezérlő gombokat és kapcsolókat.

Az alakuló téren felállított sátrak között megtalálható volt a Honvédszakszervezet információs pontja is, ahol nem csak a gyerekek kaphattak egy-egy lufit ajándékba, hanem kihelyezett ügyfélszolgálat is üzemelt. Többen érdeklődtek a hátralévő nyári programok iránt, valamint az Egység újság iránti keresletet jelzi az is, hogy több címváltozás bejelentő is adott le adatlapot, mivel a költözése óta nem jut hozzá a havonta megjelenő Hosz lapjához.

Az Orbán Miklós vezette alapszervezet tagszervező erejét dicséri, hogy két új belépő taggal bővült a győri Hosz-osok száma! A helyszínen pedig többen nyilatkoztak úgy, hogy a megkapott információk alapján a rendezvényt követően csatlakoznak, majd az alapszervezethez.

Az egész nap elérhető, állandó programokon felül, három meghívott társszervezet is kedveskedett egy-egy 20 perces müsorral, így látható volt bevetés közben a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet müveleti csoportja, a Készenléti Rendőrség lovas bevetési csoportja, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tüzoltó egysége is. Az akciódús bemutatók természetesen osztatlan sikert arattak a közönség körében.

A legkisebbek nagy örömére – a Honvédszakszervezet Arrabona alapszervezetének jóvoltából – idén sem maradhatott el a megunhatatlan ugráló-vár felállítása és a tagság számára az étkezés és a frissítő is kedvezményesen volt elérhető.

A látványos eseményekben bővelkedő rendezvény záró akkordját a kiállított technikai eszközök elvonulása szolgáltatta, melyet követően a vendégek számtalan élménnyel gazdagodva térhettek haza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.