2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Négy perc az esély

Hosz  |  2012. 05. 22., 11:11

Az elsősegélynyújtás nem más, mint kompromisszumos medicina, amely esélyt biztosít a túlélésre – mondta Zakariás Zoltán azon az ingyenes elméleti és gyakorlati oktatáson, amelynek célja a cseh partnerszervezetünktől kapott HeartSine Samaritan 300 PAD típusú újraélesztő készülék bemutatása és a működés elsajátítására történő felkészítés volt. Az elsosegely.hu cégvezetője szerint az életmentés rossz végrehajtása is esélyt ad a túlélésre...

Az elméleti oktatáson szó esett a légzés- és keringésvizsgálatról, a szívmüködés érzékeléséről, a klinikai és a biológiai halál állapotáról, valamint rengeteg jogi összefüggésről is. Az előadó hangsúlyozta, hogy hozzávetőleg mindössze négy percünk van arra, hogy megmentsük az újraélesztendő embertársunkat. A korában mentőtisztként is dolgozó cégvezető-szakember azt is hozzátette, hogy még a rosszul elvégzett újraélesztés is több esélyt ad, mint az el sem kezdett müvelet. A jó hangulatú, kitünő szakmai előadást követően az újraélesztő készülék gyakorlati alkalmazását is elsajátították a résztvevők.

Érdekesség, hogy a Magyar Honvédség nagyobb katonai szervezeteinél – többek között az MH Támogató Dandárnál – eddig mintegy tíz ilyen készüléket helyeztek el a szakemberek, ám szerencsére sehol sem kellett ezeket még alkalmazni.

A központi irodában és a vidéki irodáinkban tevékenykedő tisztségviselők és alkalmazottak mellett a helyi biztonsági szolgálat váltásparancsnokai is önkéntes alapon vettek részt a május 22-én lebonyolított képzésen. Szakszervezetünk elnöke azt tervezi, hogy minden nagyobb létszámú rendezvényünkre, családi napokra, sportrendezvényre, illetve a hétvégi békésszentandrási programokra is letelepíti a cseh újraélesztő készüléket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.