2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2012. 06. 05., 13:32

Az elmúlt hetekben nagyon sok fontos rendezvényt szerveztünk meg és hajtottunk végre eredményesen - hangzott el szakszervezetünk június 5-i elnökségi ülésén. A döntéshozó fórum tárgyalt az aktuális érdekképviseleti ügyekről, az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének pótlásáról, valamint a jogsegélyszolgálat peres ügyeiről is. A rendezvényt Czövek János elnök vezette... 

Vezető tisztségviselőink aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök elmondta, hogy az elmúlt hetekben rengeteg fontos eseményen vettünk részt, így ott voltunk az FRDÉSZ, a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvéd Egészségpénztár legutóbbi küldöttgyülésein, a tavaszi tagszervező alapszervezeti gyüléseken, az országos szintü családi- és sportrendezvényeken és a Honvédelem Napi fővárosi és vidéki ünnepségeken is.

Ezt követően Bazsik István alelnök szakszervezetünk befektetéseinek állapotáról, majd Szendrei Zoltán alelnökkel együtt a vidéki alapszervezeti gyülésekről adott tájékoztatást. Szendrei Zoltán az EMC kártya felhasználási lehetőségeiről, müködéséről adott sok hasznos információt. A tájékoztató végén Czövek János általános kérdésekről, szerződésekről, valamint napi aktuális kérdésekről tájékoztatott.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Szőcs Ferenc pedig aktuális jogi kérdésekről, illetve peres ügyekről informálta az elnökséget és a meghívottakat.

Ezt követően Szekeres István adott rövid tájékoztatást a Katonákért Alapítvány kuratóriumának legutóbbi üléséről. A kuratórium elnöke az elfogadott közhasznú jelentésről, a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos pertársasági ügyekről, a segélyezésről, valamint a civil ügyekről, pályázati lehetőségekről is informálta a jelenlévőket. 

Az Egység 2002 Kft. beszámolója előtt elhangzott, hogy Ferenczi-Hevér Mónika június 1-jei hatállyal átadta munkakörét és a dokumentációt a tulajdonos képviselőjének. Ferenczi-Hevér Mónika a cég beszámolója során kitért a szellemi termékekre, az immateriális javakra, a belföldi követelésekre, a kintlévőségekre, az aktuális adóterhekre, a rezsiköltségekre, valamint a rendszeres kiadásokra és a havi árbevételekre is. Az auditált beszámoló ismertetése után, befejező szavaiban a leköszönő ügyvezető megköszönte, hogy a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. munkatársai 9 éven keresztül támogaták munkáját. Az elnökség nevében miután Czövek János elnök megköszönte a leköszönő ügyvezető munkáját, a beszámolót az elnökség tagjai elfogadták.     

A Kft. ügyvezető személyéről szóló döntés előtt mindkét jelölt – Molnár János és Bódis Sándor is – bemutatkozott, röviden elmondták életútjukat, majd céljaikat, törekvéseiket fogalmazták meg. A meghallgatást követően elhangzott, hogy a Gt. szerint a tulajdonosnak 30 napon belül új ügyvezetőt kell kijelölni, különben a cég megszünik. Az elnökségi tagok véleményeinek összegzése után úgy döntött a Hosz vezetése, hogy Bódis Sándort megbízza a Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásával.

Ezt követően az elnökség megtekintette a Hosz üdülőiről készített reklámfilmet, melyet minden alapszervezeti vezető dvd formátumban is hamarosan megkap.

Az egyebek napirendi téma során elsőként az Alapszabály Szerkesztő Bizottság munkájáról Bazsik István tájékoztatta az elnökséget. Az alelnök és az elnökségi tagok arra ösztönöztek, hogy a tagság minél szélesebb köre mondja el véleményét az új Alapszabály tervezetéről.

A Vodafone mobiltelefonokkal kapcsolatos szerződés módosításáról az alelnök elmondta, hogy a Vodafone részéről Nagy Gábor kapcsolattartó megtette javaslatait, erről pedig az alapszervezeti vezetőket is hamarosan informáljuk.  

Szendrei Zoltán az Euromil tagdíj-fizetés felfüggesztésével kapcsolatban Emmanuel Jacob elnök leveléről tájékoztatott, majd azt mondta, hogy az Euromil vezetője a közeljövőben Budapestre érkezik és a témában megbeszélést folytat majd a Hosz elnökségével. Az őszi érdekképviseleti továbbképzés szervezési kérdéseiről elmondta az alelnök, hogy szeptember 26-27-én Csopakon rendezzük meg a képviseleti értekezletekel egybekötött választmányi ülést.

A Fővárosi Állatkert őszi meglátogatása ügyében Szendrei Zoltán alelnök terjesztette elő az ajánlatot. A programot szeptember 15-én bonyolítjuk le. Mivel a 2011-es Egység focikupát a Hosz Központi iroda csapata nyerte, ezért - a rendező jogán - idén Budapesten rendezzük a bajnokságot, várhatóan októberben.    

Miután Kereszturi István és Typri Rezső Péterné pártoló tagi felvételéről döntött az elnökség, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Hosz által kiírt, a BAM keretében megrendezett kerékpáros versenyt, s így a fődíjat is Kálmán Krisztina Mária szolnoki tagunk nyerte.  

A Hosz elnöksége július 3-án tartja a következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.