2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2012. 06. 05., 13:32

Az elmúlt hetekben nagyon sok fontos rendezvényt szerveztünk meg és hajtottunk végre eredményesen - hangzott el szakszervezetünk június 5-i elnökségi ülésén. A döntéshozó fórum tárgyalt az aktuális érdekképviseleti ügyekről, az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének pótlásáról, valamint a jogsegélyszolgálat peres ügyeiről is. A rendezvényt Czövek János elnök vezette... 

Vezető tisztségviselőink aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök elmondta, hogy az elmúlt hetekben rengeteg fontos eseményen vettünk részt, így ott voltunk az FRDÉSZ, a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvéd Egészségpénztár legutóbbi küldöttgyülésein, a tavaszi tagszervező alapszervezeti gyüléseken, az országos szintü családi- és sportrendezvényeken és a Honvédelem Napi fővárosi és vidéki ünnepségeken is.

Ezt követően Bazsik István alelnök szakszervezetünk befektetéseinek állapotáról, majd Szendrei Zoltán alelnökkel együtt a vidéki alapszervezeti gyülésekről adott tájékoztatást. Szendrei Zoltán az EMC kártya felhasználási lehetőségeiről, müködéséről adott sok hasznos információt. A tájékoztató végén Czövek János általános kérdésekről, szerződésekről, valamint napi aktuális kérdésekről tájékoztatott.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Szőcs Ferenc pedig aktuális jogi kérdésekről, illetve peres ügyekről informálta az elnökséget és a meghívottakat.

Ezt követően Szekeres István adott rövid tájékoztatást a Katonákért Alapítvány kuratóriumának legutóbbi üléséről. A kuratórium elnöke az elfogadott közhasznú jelentésről, a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos pertársasági ügyekről, a segélyezésről, valamint a civil ügyekről, pályázati lehetőségekről is informálta a jelenlévőket. 

Az Egység 2002 Kft. beszámolója előtt elhangzott, hogy Ferenczi-Hevér Mónika június 1-jei hatállyal átadta munkakörét és a dokumentációt a tulajdonos képviselőjének. Ferenczi-Hevér Mónika a cég beszámolója során kitért a szellemi termékekre, az immateriális javakra, a belföldi követelésekre, a kintlévőségekre, az aktuális adóterhekre, a rezsiköltségekre, valamint a rendszeres kiadásokra és a havi árbevételekre is. Az auditált beszámoló ismertetése után, befejező szavaiban a leköszönő ügyvezető megköszönte, hogy a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. munkatársai 9 éven keresztül támogaták munkáját. Az elnökség nevében miután Czövek János elnök megköszönte a leköszönő ügyvezető munkáját, a beszámolót az elnökség tagjai elfogadták.     

A Kft. ügyvezető személyéről szóló döntés előtt mindkét jelölt – Molnár János és Bódis Sándor is – bemutatkozott, röviden elmondták életútjukat, majd céljaikat, törekvéseiket fogalmazták meg. A meghallgatást követően elhangzott, hogy a Gt. szerint a tulajdonosnak 30 napon belül új ügyvezetőt kell kijelölni, különben a cég megszünik. Az elnökségi tagok véleményeinek összegzése után úgy döntött a Hosz vezetése, hogy Bódis Sándort megbízza a Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásával.

Ezt követően az elnökség megtekintette a Hosz üdülőiről készített reklámfilmet, melyet minden alapszervezeti vezető dvd formátumban is hamarosan megkap.

Az egyebek napirendi téma során elsőként az Alapszabály Szerkesztő Bizottság munkájáról Bazsik István tájékoztatta az elnökséget. Az alelnök és az elnökségi tagok arra ösztönöztek, hogy a tagság minél szélesebb köre mondja el véleményét az új Alapszabály tervezetéről.

A Vodafone mobiltelefonokkal kapcsolatos szerződés módosításáról az alelnök elmondta, hogy a Vodafone részéről Nagy Gábor kapcsolattartó megtette javaslatait, erről pedig az alapszervezeti vezetőket is hamarosan informáljuk.  

Szendrei Zoltán az Euromil tagdíj-fizetés felfüggesztésével kapcsolatban Emmanuel Jacob elnök leveléről tájékoztatott, majd azt mondta, hogy az Euromil vezetője a közeljövőben Budapestre érkezik és a témában megbeszélést folytat majd a Hosz elnökségével. Az őszi érdekképviseleti továbbképzés szervezési kérdéseiről elmondta az alelnök, hogy szeptember 26-27-én Csopakon rendezzük meg a képviseleti értekezletekel egybekötött választmányi ülést.

A Fővárosi Állatkert őszi meglátogatása ügyében Szendrei Zoltán alelnök terjesztette elő az ajánlatot. A programot szeptember 15-én bonyolítjuk le. Mivel a 2011-es Egység focikupát a Hosz Központi iroda csapata nyerte, ezért - a rendező jogán - idén Budapesten rendezzük a bajnokságot, várhatóan októberben.    

Miután Kereszturi István és Typri Rezső Péterné pártoló tagi felvételéről döntött az elnökség, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Hosz által kiírt, a BAM keretében megrendezett kerékpáros versenyt, s így a fődíjat is Kálmán Krisztina Mária szolnoki tagunk nyerte.  

A Hosz elnöksége július 3-án tartja a következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.