2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az új Hjt. és a nyári rendezvények lebonyolítása

Hosz  |  2012. 07. 03., 14:28

Az új Hjt. kodifikációja során további egyeztetések szükségesek ahhoz, hogy a Hosz álláspontja markánsabban jelenjen meg - hangzott el szakszervezetünk elnökségének július 3-i ülésén. Az ülésen, melyet Czövek János elnök vezetett, szó esett saját szakszervezeti szolgáltatásainkról, nyári szabadidős rendezvényeinkről, valamint a Liga Szakszervezetek által ajánlott együttműködésről is...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök szedte csokorba az elmúlt időszak legfontosabb történéseit. Póda Jenő ügyvezető igazgatóval való találkozója kapcsán az elnök beszélt a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvédszakszervezet aktuális kapcsolatáról, majd az elnökségi tagok és a meghívott vendégek is elmondhatták véleményüket. Miután az elnökség felhatalmazta az elnököt, hogy a közeljövőben aláírhassa a Hosz és a Nyugdíjpénztár közötti megújított együttmüködési megállapodást, a vidéki állománygyüléseken történő részvételünk tapasztalatait osztotta meg Czövek János a jelenlévőkkel.

Ezt követően a szervezeti élettel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos információk kerültek fókuszba. Szendrei Zoltán alelnök a CBA és a Hosz közötti egyeztetésről, míg az elnök a szakszervezet és a Vodafone Zrt., valamint a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. közötti kapcsolatrendszerről, illetve a Kft. új ügyvezetőjének eddigi munkájáról tájékoztatott. Az elnök informálta még az elnökséget a CIG Pannónia és a Hosz közötti kontraktusról, és a Signal biztosítóval együttmüködésről is.

Czövek János az OKÉT legutóbbi oldalegyeztetésén, valamint plenáris ülésén történtekről, majd az új Hjt.-vel kapcsolatos HM-Hosz közötti folyamatos egyeztetésekről is beszélt. Ekkor mondta el Bácskai István, a légierő képviselet vezetője, hogy az lenne az igazi elismerése a Hosz munkájának, ha a HM partnerként, minél több véleményünket befogadná.

Szakszervezetünk elnöke és alelnöke a különböző sport- és szabadidős rendezvények eredményeiről is tájékoztatta az elnökségi tagokat. Ezt követően pedig dr. Szőcs Ferenc jogsegély-szolgálatvezető adott információkat a Szabó Csaba kontra Honvédszakszervezet peres ügyről is.

Az aktuális tájékoztató végén az elnökség megtárgyalta a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetekkel fennálló jelenlegi kapcsolatainkat, majd arról döntött, hogy fejleszteni, szélesíteni kell az együttmüködést. Az elnökség támogatta azt a javaslatot, miszerint a Hosz vezetése kezdjen egyeztető kétoldalú tárgyalásokat a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.   

Ezt követően a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga Szakszervezetek) kezdeményezésére dr. Mészáros Melinda tartott szakmai tájékoztatót a különböző szakszervezeti és konföderációs szolgáltatásokról. A Liga felajánlotta a Hosz számára azt a szorosabb együttmüködést, mellyel az országos és nemzetközi érdekegyeztető fórumokon (OKÉT, ETUC, stb.) is megjelenhetne, illetve helyet kapna a katonák reprezentatív érdekképviselete. A Liga Szakszervezetek által biztosított szolgáltatásokról és a jogpont+ által nyújtható jogi segítségnyújtási lehetőségről is informálta dr. Mészáros Melinda a megjelenteket. A tájékoztató után az elnökségi tagok tették fel a Liga és a Hosz közötti lehetséges együttmüködési megállapodás részleteire vonatkozó kérdéseiket, végül pedig az elnökség külön is megbeszélést folytatott a témáról. A tagság álláspontjának megismerése után az egyeztetések a konföderációkkal tovább folytatódnak.   

Ezt követően az előző ülések és a választmányi ülés jegyzőkönyveit fogadták el az elnökség tagjai.

Az Aquaparki rendezvények (Tatabánya, Cegléd) és a várpalotai alapszervezet által szervezett horgászverseny szervezési és lebonyolítási előkészületeiről Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatott.   

Az egyebek során a Honvédszakszervezet gépjármüveinek kilométer-felhasználási adatairól, Bense Bernadett pártoló tagsági felvételéről, valamint a Nemzeti Ünnepeinkre történő HM elismerésekre való felterjesztésekről is szó esett. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy Oláh József lemondott szakszervezeti tisztségeiről, így az alapszervezeti vezetői posztjáról és az EB tagságáról is. Az új EB tag Nagy Zoltán eddigi póttag lett. Ezt követően Szendrei alelnök az Euromil elnökétől érkezett válaszlevél tartalmáról informálta az elnökségi tagokat.

Sörös István tagozatelnök pedig a HKNYP és a Hosz közötti együttmüködési megállapodásról adott rövid tájékoztatást. E sorok írója pedig az Egység újság e havi, valamint az üdülési leporelló megjelenéséről tájékoztatta az elnökséget.    

Az elnökség legközelebb szeptember 4-én ülésezik majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.