2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az új Hjt. és a nyári rendezvények lebonyolítása

Hosz  |  2012. 07. 03., 14:28

Az új Hjt. kodifikációja során további egyeztetések szükségesek ahhoz, hogy a Hosz álláspontja markánsabban jelenjen meg - hangzott el szakszervezetünk elnökségének július 3-i ülésén. Az ülésen, melyet Czövek János elnök vezetett, szó esett saját szakszervezeti szolgáltatásainkról, nyári szabadidős rendezvényeinkről, valamint a Liga Szakszervezetek által ajánlott együttműködésről is...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök szedte csokorba az elmúlt időszak legfontosabb történéseit. Póda Jenő ügyvezető igazgatóval való találkozója kapcsán az elnök beszélt a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvédszakszervezet aktuális kapcsolatáról, majd az elnökségi tagok és a meghívott vendégek is elmondhatták véleményüket. Miután az elnökség felhatalmazta az elnököt, hogy a közeljövőben aláírhassa a Hosz és a Nyugdíjpénztár közötti megújított együttmüködési megállapodást, a vidéki állománygyüléseken történő részvételünk tapasztalatait osztotta meg Czövek János a jelenlévőkkel.

Ezt követően a szervezeti élettel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos információk kerültek fókuszba. Szendrei Zoltán alelnök a CBA és a Hosz közötti egyeztetésről, míg az elnök a szakszervezet és a Vodafone Zrt., valamint a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. közötti kapcsolatrendszerről, illetve a Kft. új ügyvezetőjének eddigi munkájáról tájékoztatott. Az elnök informálta még az elnökséget a CIG Pannónia és a Hosz közötti kontraktusról, és a Signal biztosítóval együttmüködésről is.

Czövek János az OKÉT legutóbbi oldalegyeztetésén, valamint plenáris ülésén történtekről, majd az új Hjt.-vel kapcsolatos HM-Hosz közötti folyamatos egyeztetésekről is beszélt. Ekkor mondta el Bácskai István, a légierő képviselet vezetője, hogy az lenne az igazi elismerése a Hosz munkájának, ha a HM partnerként, minél több véleményünket befogadná.

Szakszervezetünk elnöke és alelnöke a különböző sport- és szabadidős rendezvények eredményeiről is tájékoztatta az elnökségi tagokat. Ezt követően pedig dr. Szőcs Ferenc jogsegély-szolgálatvezető adott információkat a Szabó Csaba kontra Honvédszakszervezet peres ügyről is.

Az aktuális tájékoztató végén az elnökség megtárgyalta a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetekkel fennálló jelenlegi kapcsolatainkat, majd arról döntött, hogy fejleszteni, szélesíteni kell az együttmüködést. Az elnökség támogatta azt a javaslatot, miszerint a Hosz vezetése kezdjen egyeztető kétoldalú tárgyalásokat a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.   

Ezt követően a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga Szakszervezetek) kezdeményezésére dr. Mészáros Melinda tartott szakmai tájékoztatót a különböző szakszervezeti és konföderációs szolgáltatásokról. A Liga felajánlotta a Hosz számára azt a szorosabb együttmüködést, mellyel az országos és nemzetközi érdekegyeztető fórumokon (OKÉT, ETUC, stb.) is megjelenhetne, illetve helyet kapna a katonák reprezentatív érdekképviselete. A Liga Szakszervezetek által biztosított szolgáltatásokról és a jogpont+ által nyújtható jogi segítségnyújtási lehetőségről is informálta dr. Mészáros Melinda a megjelenteket. A tájékoztató után az elnökségi tagok tették fel a Liga és a Hosz közötti lehetséges együttmüködési megállapodás részleteire vonatkozó kérdéseiket, végül pedig az elnökség külön is megbeszélést folytatott a témáról. A tagság álláspontjának megismerése után az egyeztetések a konföderációkkal tovább folytatódnak.   

Ezt követően az előző ülések és a választmányi ülés jegyzőkönyveit fogadták el az elnökség tagjai.

Az Aquaparki rendezvények (Tatabánya, Cegléd) és a várpalotai alapszervezet által szervezett horgászverseny szervezési és lebonyolítási előkészületeiről Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatott.   

Az egyebek során a Honvédszakszervezet gépjármüveinek kilométer-felhasználási adatairól, Bense Bernadett pártoló tagsági felvételéről, valamint a Nemzeti Ünnepeinkre történő HM elismerésekre való felterjesztésekről is szó esett. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy Oláh József lemondott szakszervezeti tisztségeiről, így az alapszervezeti vezetői posztjáról és az EB tagságáról is. Az új EB tag Nagy Zoltán eddigi póttag lett. Ezt követően Szendrei alelnök az Euromil elnökétől érkezett válaszlevél tartalmáról informálta az elnökségi tagokat.

Sörös István tagozatelnök pedig a HKNYP és a Hosz közötti együttmüködési megállapodásról adott rövid tájékoztatást. E sorok írója pedig az Egység újság e havi, valamint az üdülési leporelló megjelenéséről tájékoztatta az elnökséget.    

Az elnökség legközelebb szeptember 4-én ülésezik majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.