2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Horgászverseny Mór mellett

Hosz  |  2012. 07. 30., 07:00

Összefogott három alapszervezet és sikeres horgászversenyt rendezett a Mór melletti Ezerjó horgásztavon. Az MH ÖHP, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezetei 21 csapat 65 versenyzője számára tette lehetővé - július 26-27-én - az aktív kikapcsolódást...

A pénteken 17 órától szombat 17 óráig tartó verseny a versenyszabályzat ismertetésével, majd a helyek kisorsolásával kezdődött. A versenybírók Grell Norbert alapszervezet vezető és Holc János alapszervezetvezető-helyettesek voltak. A csapatok a tó nagyságának köszönhetően kényelmes távolságokra helyezkedtek el egymástól. A verseny ideje alatt folyamatos volt a mérlegelés.

A megnyitó után kiváló volt a hangulat a 24 órás verseny minden pillanatában, hiszen a horgászsport mellett nagy beszélgetésekre és finomabbbnál finomabb falatok elfogyasztására is lehetőség nyílt. Fenti képünkön az egyik székesfehérvári kolléga nagy fogása látható. Grell Norbert alapszervezeti vezető elmondta honlapunknak, hogy 2013-ban vagy 2014-ben már országos szinten is szívesen megrendeznék a Hosz horgászversenyét.

A verseny végére 300 kg felett teljesítettek a csapatok. A tavalyi horgászverseny győztes csapata szoros küzdelemben megvédte az első helyét, valamint a legnagyobb halat fogó Kiricsi József sem adta át másnak az elsőséget. 

A Hosz központi csapatát ezúttal is a jól bevált páros, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő alkotta. Alelnökünk arról számolt be, hogy noha neki sikerült egy 4,70kg-os pontyot kifognia, ám több csapatnak is nagyobb volt ezúttal a horgászszerencséje. A mieink ezúttal a mezőny harmadik harmadában végeztek.

Első helyezett a Hal Maffia lett 54,75 kg-mal (Kiricsi József, Orsós Zsolt, segítő Botka Bertalan), második helyezett a Carp Hunter lett 54,4 kg-mal (Barta Gábor, Gölöncsér Gábor), harmadik helyezett a No Limit Carp Team 38.55 kg-mal (Huszár Róbert és Huszár Róbertné.

Legtöbb halat (83 db-ot) Makóné Lőrincz Katalin, a legnagyobb halat 12,7 kg Kiricsi József fogta. A díjakat Grell Norbert alapszervezet vezető, versenybíró és Szendrei Zoltán a Honvédszakszervezet alelnöke adták át.

A 24 órás verseny tehát mindvégig jó hangulatban telt és csapatépítés szempontjából is kiváló volt. Utólag tudtuk meg, hogy minden résztvevőnek szerencséje volt, hogy a sportverseny lefújása után pár órával érkezett óriási vihar előtt a verseny minden résztvevője elhagyta a horgászparadicsomot. Ezt követően ugyanis a fantasztikus elhelyezésü horgásztó bizonyos részeiről - a szó szoros értelmében - csak csónakokkal lehetett kimenekülni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.