2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Horgászverseny Mór mellett

Hosz  |  2012. 07. 30., 07:00

Összefogott három alapszervezet és sikeres horgászversenyt rendezett a Mór melletti Ezerjó horgásztavon. Az MH ÖHP, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezetei 21 csapat 65 versenyzője számára tette lehetővé - július 26-27-én - az aktív kikapcsolódást...

A pénteken 17 órától szombat 17 óráig tartó verseny a versenyszabályzat ismertetésével, majd a helyek kisorsolásával kezdődött. A versenybírók Grell Norbert alapszervezet vezető és Holc János alapszervezetvezető-helyettesek voltak. A csapatok a tó nagyságának köszönhetően kényelmes távolságokra helyezkedtek el egymástól. A verseny ideje alatt folyamatos volt a mérlegelés.

A megnyitó után kiváló volt a hangulat a 24 órás verseny minden pillanatában, hiszen a horgászsport mellett nagy beszélgetésekre és finomabbbnál finomabb falatok elfogyasztására is lehetőség nyílt. Fenti képünkön az egyik székesfehérvári kolléga nagy fogása látható. Grell Norbert alapszervezeti vezető elmondta honlapunknak, hogy 2013-ban vagy 2014-ben már országos szinten is szívesen megrendeznék a Hosz horgászversenyét.

A verseny végére 300 kg felett teljesítettek a csapatok. A tavalyi horgászverseny győztes csapata szoros küzdelemben megvédte az első helyét, valamint a legnagyobb halat fogó Kiricsi József sem adta át másnak az elsőséget. 

A Hosz központi csapatát ezúttal is a jól bevált páros, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő alkotta. Alelnökünk arról számolt be, hogy noha neki sikerült egy 4,70kg-os pontyot kifognia, ám több csapatnak is nagyobb volt ezúttal a horgászszerencséje. A mieink ezúttal a mezőny harmadik harmadában végeztek.

Első helyezett a Hal Maffia lett 54,75 kg-mal (Kiricsi József, Orsós Zsolt, segítő Botka Bertalan), második helyezett a Carp Hunter lett 54,4 kg-mal (Barta Gábor, Gölöncsér Gábor), harmadik helyezett a No Limit Carp Team 38.55 kg-mal (Huszár Róbert és Huszár Róbertné.

Legtöbb halat (83 db-ot) Makóné Lőrincz Katalin, a legnagyobb halat 12,7 kg Kiricsi József fogta. A díjakat Grell Norbert alapszervezet vezető, versenybíró és Szendrei Zoltán a Honvédszakszervezet alelnöke adták át.

A 24 órás verseny tehát mindvégig jó hangulatban telt és csapatépítés szempontjából is kiváló volt. Utólag tudtuk meg, hogy minden résztvevőnek szerencséje volt, hogy a sportverseny lefújása után pár órával érkezett óriási vihar előtt a verseny minden résztvevője elhagyta a horgászparadicsomot. Ezt követően ugyanis a fantasztikus elhelyezésü horgásztó bizonyos részeiről - a szó szoros értelmében - csak csónakokkal lehetett kimenekülni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.