2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korszerűsítse lakását és csökkentse rezsi költségét a társasházi programmal!

Hosz  |  2012. 08. 03., 09:20

Tovább folytatjuk együttműködő partnerünk, a Letbroke Kft. sorozatát. Az alábbiakban választ kaphatnak - többek között - arra, hogy milyen lehetőségek merülnek fel, ha korszerűsíteni kívánják lakásukat, ezáltal csökkenteni a rezsiköltségüket. Kovács Tamás ügyvezető azt is elmondja, hogyan tudja segíteni a Letbroke Kft. a Hosz tagjait a társasházi programban. Cikkünk folytatódik...

 

 

Napjainkban egyre több lakóközösség számára kulcskérdés a panel, társasházi, lakásszövetkezeti ingatlanok müszaki állapotának korszerüsítése, a közös rendeltetésü és a saját tulajdonú helyiségek felújítása, és persze mindezek pénzügyi megoldása.

A pénzügyi piac ehhez is kínál kedvező finanszírozási konstrukciókat – akár állami és önkormányzati források bevonásával – és így megvalósítható számos felújítási illetve korszerüsítési munkálat.

 

Ügyvezető Igazgató Úr! Miért érdemes belevágni egy felújításba vagy korszerüsíteni egy ingatlant?

A szakértők szerint a családok a bevételük 25%-át rezsire költik, aminek a 88%-a fütés és meleg víz használat. Az utóbbi időben az energiaárak meredeken nőnek, amit az energiatakarékossági fejlesztéssel lehet kompenzálni.

A korszerüsítés eredményeként a lakóközösség tagjai kellemesebb és korszerübb lakókörnyezetben élhetnek, nő az ingatlanok forgalmi értéke, tehát könnyebben és magasabb áron értékesíthetők. A lakóközösségek jelentős energia-megtakarítást érhetnek el, csökkennek a közüzemi költségek, aminek köszönhetően a háztartások többet tudnak megtakarítani, egyéb dolgokra félretenni.

 

Milyen célra vehető fel társasházi hitel állami támogatással?

A lakóközösség közös tulajdonában lévő ingatlan felújítási és energiatakarékossági célú beruházásaira nyújt lehetőséget (pl. felvonó felújítás, fütéskorszerüsítés, vízvezeték-csere, tetőfelújítás és tetőszigetelés, homlokzat felújítás, kazáncsere, hőszigetelés stb…). Ennek kiegészítéseképpen igénybe vehető a késleltetett kifizetésü állami és önkormányzati támogatások áthidaló hitele is.

 

Milyen kondícióik mellett vehető fel a társasházi hitel?

A hitel kamata akár 4,80% százalék forint alapon, ami nagyon kedvező. Igénybevételük esetén a futamidő első 10 évében állami kamattámogatásra jogosult a hiteligénylő (a támogatás az első 5 évben a kamat 70%-a, a második 5 évben a kamat 35%-a), amennyiben a lakóközösség rendelkezik törvényi előírásoknak megfelelő felújítási alappal.

 

Hogyan vehető igénybe a társasházi hitel?

Már a korszerüsítési igény felmerülésekor érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, hogy szakmai tanácsadás keretében tudjunk segítséget adni. A társasház/lakásszövetkezet döntése szükséges a felújítási munkákhoz. 

 

Hogyan kaphat ajánlatot a társasházi hitelre?

A Letbroke Kft. weboldalán keresztül info@letbroke.hu kell eljuttatni az igényeket és kollégánk 24 órán belül felveszi Önökkel a kapcsolatot.

 

Milyen további ajánlatuk van ezen kívül?

Heti rendszerességgel jelennek meg a HOSZ weboldalán a friss pénzügyi híreink. A legfrissebb újdonság a  hitelcsere program, amelyre ezúton is felhívom a fegyelmet, érdemes rá odafigyelni.

 

 

Elérhetőségeink:

telefon: 06 1 445 1 446 / Kovács Tamás ügyvezető 06 30 773 98 21

e-mail: info@letbroke.hu

web: www.letbroke.hu

személyesen, telefonos egyeztetés alapján az ország különböző pontjain elérhetőek mobil regionális képviselőink, akik azonnal személyre szabott ajánlatot tudnak Önnek biztosítani.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.