2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korszerűsítse lakását és csökkentse rezsi költségét a társasházi programmal!

Hosz  |  2012. 08. 03., 09:20

Tovább folytatjuk együttműködő partnerünk, a Letbroke Kft. sorozatát. Az alábbiakban választ kaphatnak - többek között - arra, hogy milyen lehetőségek merülnek fel, ha korszerűsíteni kívánják lakásukat, ezáltal csökkenteni a rezsiköltségüket. Kovács Tamás ügyvezető azt is elmondja, hogyan tudja segíteni a Letbroke Kft. a Hosz tagjait a társasházi programban. Cikkünk folytatódik...

 

 

Napjainkban egyre több lakóközösség számára kulcskérdés a panel, társasházi, lakásszövetkezeti ingatlanok müszaki állapotának korszerüsítése, a közös rendeltetésü és a saját tulajdonú helyiségek felújítása, és persze mindezek pénzügyi megoldása.

A pénzügyi piac ehhez is kínál kedvező finanszírozási konstrukciókat – akár állami és önkormányzati források bevonásával – és így megvalósítható számos felújítási illetve korszerüsítési munkálat.

 

Ügyvezető Igazgató Úr! Miért érdemes belevágni egy felújításba vagy korszerüsíteni egy ingatlant?

A szakértők szerint a családok a bevételük 25%-át rezsire költik, aminek a 88%-a fütés és meleg víz használat. Az utóbbi időben az energiaárak meredeken nőnek, amit az energiatakarékossági fejlesztéssel lehet kompenzálni.

A korszerüsítés eredményeként a lakóközösség tagjai kellemesebb és korszerübb lakókörnyezetben élhetnek, nő az ingatlanok forgalmi értéke, tehát könnyebben és magasabb áron értékesíthetők. A lakóközösségek jelentős energia-megtakarítást érhetnek el, csökkennek a közüzemi költségek, aminek köszönhetően a háztartások többet tudnak megtakarítani, egyéb dolgokra félretenni.

 

Milyen célra vehető fel társasházi hitel állami támogatással?

A lakóközösség közös tulajdonában lévő ingatlan felújítási és energiatakarékossági célú beruházásaira nyújt lehetőséget (pl. felvonó felújítás, fütéskorszerüsítés, vízvezeték-csere, tetőfelújítás és tetőszigetelés, homlokzat felújítás, kazáncsere, hőszigetelés stb…). Ennek kiegészítéseképpen igénybe vehető a késleltetett kifizetésü állami és önkormányzati támogatások áthidaló hitele is.

 

Milyen kondícióik mellett vehető fel a társasházi hitel?

A hitel kamata akár 4,80% százalék forint alapon, ami nagyon kedvező. Igénybevételük esetén a futamidő első 10 évében állami kamattámogatásra jogosult a hiteligénylő (a támogatás az első 5 évben a kamat 70%-a, a második 5 évben a kamat 35%-a), amennyiben a lakóközösség rendelkezik törvényi előírásoknak megfelelő felújítási alappal.

 

Hogyan vehető igénybe a társasházi hitel?

Már a korszerüsítési igény felmerülésekor érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, hogy szakmai tanácsadás keretében tudjunk segítséget adni. A társasház/lakásszövetkezet döntése szükséges a felújítási munkákhoz. 

 

Hogyan kaphat ajánlatot a társasházi hitelre?

A Letbroke Kft. weboldalán keresztül info@letbroke.hu kell eljuttatni az igényeket és kollégánk 24 órán belül felveszi Önökkel a kapcsolatot.

 

Milyen további ajánlatuk van ezen kívül?

Heti rendszerességgel jelennek meg a HOSZ weboldalán a friss pénzügyi híreink. A legfrissebb újdonság a  hitelcsere program, amelyre ezúton is felhívom a fegyelmet, érdemes rá odafigyelni.

 

 

Elérhetőségeink:

telefon: 06 1 445 1 446 / Kovács Tamás ügyvezető 06 30 773 98 21

e-mail: info@letbroke.hu

web: www.letbroke.hu

személyesen, telefonos egyeztetés alapján az ország különböző pontjain elérhetőek mobil regionális képviselőink, akik azonnal személyre szabott ajánlatot tudnak Önnek biztosítani.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.