2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együtt ünnepelt kétezer szakszervezeti tag és családtag

Hosz  |  2012. 09. 17., 08:32

Közel kétezren ünnepeltük meg szakszervezetünk 21. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már kora reggel sokan érkeztek, hiszen kíváncsiak voltak a szeptember 15-re kínált programra, a legfőbb látványosságokra, a kis tigrisekre, a wombatra, és persze az éppen ezen a napon megnyílt bonsai kiállításra. Szakszervezeti tagjainkat családtagok, rokonok és ismerősök is elkísérték...    

Legelőször a táborfalvaiak és a pusztavacsiak érkeztek meg, de a legnagyobb - közel kettőszázötven szakszervezeti tagot és családtagot számláló - ,,különítmény", a Grell Norbert vezette székesfehérvári alapszervezet tagjai is hamar bejutottak a helyszínre.

A bejáratnál - gyors és szakszerü adminisztráció után - Szendrei Zoltán alelnök, Dr. Hajós Dezső szolgálatás- és tagszervező, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő, Klopfer Szandra vezető asszisztens és Németh Nándor területi összekötő részesítette kedves fogadtatásban a legfrissebbeket.

Mészáros Mária elnökségi tag vezetésével több mint száz szakszervezeti tag és családtag kapta meg az azonosító karszalagot, majd rögtön meg is kezdték az Állatkert felfedezését.

- Az MH LEK vezető szerveitől és a különböző üzemanyagraktáraktól összesen mintegy százan éltünk ezzel a kitünő kikapcsolódási lehetőséggel. Parancsnokunk biztosította, hogy honvédségi autóbuszokkal szállítsuk tagjainkat és a családtagokat. Nagyon örültünk mind a rendezvénynek, mind pedig a parancsnoki támogatásnak, köszönet érte - nyilatkozta honlapunknak Mészáros Mária.

A táborfalvai csoport tagjai, Pál Ágnes, Dékányné Ancsa, valamint a gyerekek, Nóri, Gergő és Anna is Mészáros Máriától és az Egység újságból értesültek a lehetőségről.

- Az MH VEK 2. lőszer -és rakétaanyag ellátó raktártól érkeztünk, és nagyon jól éreztünk magunkat. Egész napot itt töltöttünk Budapesten, még a Nemzeti vágtára is kilátogattunk - mondta el honlapunknak Pál Ágnes.

A legfrissebbek után sorban érkeztek a többiek is. Befutottak a kaposvári, a tatai (képünkön), a szolnoki, a medinai és a debreceni buszok, de megérkeztek a fővárosaik is, hiszen a HKNYP és az MH LEK is nagy létszámot mozgósított a családi napra.

Torner Emíliától, az Egység 2002 Kft. munkatársától megtudtuk, hogy összesen 75 megrendőlap futott be a szervezőkhöz, köztük volt nagyobb és kisebb alapszervezet, önálló csoport, de számos egyéni jelentkező is.

A megérkezést követően, a Noé Arénában - a 21. évforduló tiszteletére - rövid megemlékezést tartottunk. Czövek János elnök beszédében méltatta az alapítókat, a Katonák Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) létrehozásában elévülhetetlen érdemeket szerző katonákat.

Ha a KÉSZ alapítói 1991. szeptember 14-én nem tették volna meg, amit a kor megkövetelt, akkor ma a Hosz tagjai sem lehetnének itt, nem ünnepelhetnénk a megalakulás 21. évfordulóját - hangsúlyozta elnökünk.

Czövek János ezt követően a jelen feladatairól, így többek között az új Hjt. bevezetéséről és a katonákat leginkább foglalkoztató problémákról is beszélt.   

Ezt követően a Fővárosi Állatkert részéről Halász György marketing munkatárs hívta fel a figyelmet a legfontosabb látnivalókra, a nemrég született tigrisekre, az ausztráliai  wombatra és a bonsai kiállításra is.

Délután aztán sokan örültek annak, hogy végre a Nap is kisütött. 

A ,,kötelező" program után mindenki meglátogathatta az Állatkert lakóit, volt, aki kétpúpú tevékre volt kíváncsi, de olyan is akadt, akik a fürdőző vizilovakat részesítette előnyben.

Sokan sétáltak el a legnagyobb ragadozók ketrecei előtt is, az oroszlánok, az orrszarvúk és a tigrisek étkezése nagy sikert aratott.

Aki pedig nem a nyers húsra vágyott, - az egész napos szórakoztató program során - lehetősége nyílt arra is, hogy megebédelhessen a Hosz tagjai számára 30%-os kedvezményt biztosító Barlang étteremben.

Tagjaink - mint azt többen honlapunknak nyilatkozva is elmondták - kitünően érezték magukat. Ezeket a véleményeket az Egység újság októberi számában olvashatják majd - a szerk.

Az Állatkert nyújtotta program után sokan kihasználták a főváros nyújtotta egyéb lehetőségeket, így több tagunk is megtekintette a Nemzeti vágta küzdelmeit és Budapest egyéb látványosságait is.

Tagtársaink remélik, hogy hamarosan újabb sikeres családi programon vehetnek majd részt a Hosz szervezésében.

A késő esti órákban mindenki szerencsésen hazaérkezett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.